Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde mausica » 24 Aug 2016, 09:05

asd4 scrie:Am 20 fam. de prod. si peste 30 de roi. De anul trecut nu am investit decat 1 sac de zahar si ceva munca. Eu le mai dau un an si vreau sa raman cu max. 10, nu ca bag bani sau ca e prea mult de munca dar a trebuit sa adun fanul vecinilor si le tin degeaba.

Am vazut zilele astea o vatra nou infiintata pe marginea drumului: vreo 10 stupi copie fidela a stupinei lui Dan Margarit, inclusiv bolovanasii de pe capace. Plus de asta, frate, camere de supraveghere, plase nu-s de care, vagon depozit... pe o vatra de cacao.

Faptul ca omul renunta e o dovada de normalitate. Sper sa obtina un pret corect si sa isi recupereze investitia.

Nu toti sunt făcuti să fie apicultori.....drept e si asta ;) ....
De acuma se va face triajul.....selecția ....cine poate poate ...... sta la masa cine nu.....drum bun
Au fost si sunt multi care cred că banii se fac ușor și așteptările(planurile) lor au fost mari dar .....e greu cu pianu pe scări de unu singur....

Ps: caută și o vatră buna lasă coasa si adunatul de fan
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde asd4 » 24 Aug 2016, 11:41

Crede-ma ca eu as fi facut pentru asta si stiu ce spun insa, deocamdata, e cazul sa o las mai moale. De lasat de tot nici vorba, ca nu as rezista.
As avea si o vatra altundeva, mai in sud la niste veri, dar mi-e frica sa nu ma complic si mai rau. E o vatra buna de salcam si padure in general, combinat si cu faneata insa cred ca e inferioara ca vatra de toamna din cauza secetei mai pronuntate in zona respectiva. Ideal ar fi o deplasare primavara si intoarcere la sfarsitul lui iulie, insa, cum am spus nu imi place sa ma complic - fac mult prea multi bani din actualul serviciu(pe care il cam detest oricum, dar nu am ce face). Am timp de gandire pana la primavara.
asd4

Mesajde andrei_calinescu » 24 Aug 2016, 12:18

"Presimt ca la anul se prabuseste pretul la familii de albine, roi, lazi si tot tacamul!"

Nu se prabusesc dragule, doar revin la normal.
Inainte de perioada fondista stupii aveau alte preturi. Tocmai acest statut de "El Dorado" al apiculturii a adus inflatia.
Sper sa scada si preturile la celelalte consumabile(fructoza, faguri, etc), scadere naturala datorata unei cereri mai mici.
Sa putem continua in conditii normale activitatile.

PS Cat pentru Augustin, intr-o direstie esti paradoxal. La ce ti-ai facut "hala de extractie" cand nu ai ce extrage? Nu mai bine bagai banii aia in genetica buna si papa bun si la anul ameliorai situatia? Ai pus carul inaintea boilor iar acum, logic, esti dezamagit.
andrei_calinescu

Mesajde irina » 24 Aug 2016, 13:45

Augustin78 scrie:Mai avem si ceva ganduri "gri"....

Mai avem si de-astea.Dar nu le lasam sa ne copleseasca!
Nu-i pacat de oaza aia de liniste ? Am crezut ca special pentru stupina ai achizitionat-o.
irina

Mesajde Augustin78 » 25 Aug 2016, 12:03

Va salut pe toti.
Astazi e o zi mare pt mine...e ziua mea si fac o varsta.... :D
Oaza de liniste exact pentru asa ceva am achizitionat-o si nu numai.
Hala...cum ziceti voi...e numai o magazie....si un mic atelier.....gandul de a vinde stupina a fost si din cauza com0pletarilor de hrana"care trebuiesc facute,altfel nu ies in primavara".....deci costurile sunt foarte mari.....nu ma gandeam neaparat la profit....insa macar sa fi scos cat sa pot cumpara hrana de completare..nimic mai mult.
Anul asta am extras mult mai putin decat din 6"la numar" ca am scos decat din 2 anu trecut.....deci......mult mai prost.
In fine.........e posibil sa fie din vina mea....faptul ca nu am reusit sa aduc familiile intro stare de cules foarte buna.....dar in timpul salcamului vremea a fost cum o stiti..ploi,ploi....aici nu am nici-o putere.....apoi au inceput sa-si traga botci de roire.....am facut roiuri cu gandul sa vand cateva sa pot cumpara zahar pentru aceasta perioada.....insa nu am vandut nici o "albina" :(
Am cumparat aceasta casuta la tara...rate....am facut o magazie...costuri.....e greu...acum trebuiesc completarile care trebuiesc facute cu orice pret...altfel raman fara albine in iarna...
Deci,daca niuci la anul nu merge treaba....voi vinde o parte din stupi si voi ramane undeva la maxim 10 stupi...pe urma vom vedea ce va mai fi.....
Va multumesc tuturor pentru sfaturi/critici sunt binevenite.
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde irina » 25 Aug 2016, 14:43

La multi ani !
irina

Mesajde Danielu » 25 Aug 2016, 14:45

La multi ani si multa sanatate! Restul se rezolva.
Imi pare rau daca v-am creat deranjat cu intrebarea si ca "v-au certat" cativa colegi.
Pana la urma fiecare face cat vrea si cat poate, dar mai ales cat isi permite.
Apicultorii la inceput de drum, din ce-am vazut si eu pana acum au tot felul de probleme datorate de cunostinele apicole nu f. avansate, fonduri limitate, problema timpului dedicat sa nu zic de alte posibile probleme in familie. Trebuie sa avem intelegere.
Danielu

Mesajde stefanmadalin » 25 Aug 2016, 14:59

Hey, la multi ani!!
Augustin, priveste in urma, gandeste-te de unde ai plecat si unde ai ajuns!!!
stefanmadalin

Mesajde andrei_calinescu » 25 Aug 2016, 16:45

"acum trebuiesc completarile care trebuiesc facute cu orice pret...altfel raman fara albine in iarna..."

Salut,
Legat de ce spui, eu as unifica la sange, as opri jumate de familii , as intra cu stupi puternici pe iarna si as avea si posibilitati de completari(mai descapacesti rame, mai dai un sirop, etc).
andrei_calinescu

Mesajde Avram » 25 Aug 2016, 17:25

La Multi Ani si multa sanatate Augustin !

Capul sus .... mergem inainte !

I-a in considerare sfatul lui Andrei Calinescu !
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde BRUMITA » 25 Aug 2016, 18:40

LA MULTI ANI !
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde cristian bh » 25 Aug 2016, 22:06

Cu 10,15 familii bagate in sicrie pe vatra,faci si miere iar de zahar,si alte completari poti lasa pt profesoinisti. :)
La multi ani,.....pana una alta.
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Augustin78 » 25 Aug 2016, 22:52

andrei_calinescu scrie:"acum trebuiesc completarile care trebuiesc facute cu orice pret...altfel raman fara albine in iarna..."

Salut,
Legat de ce spui, eu as unifica la sange, as opri jumate de familii , as intra cu stupi puternici pe iarna si as avea si posibilitati de completari(mai descapacesti rame, mai dai un sirop, etc).

Salut Andrei
as unifica,dar mai tarziu,acum las sa-si faca provizii toti..si pe urma vedem care cu care unific...oricum aveam in plan asta.....dar mai tarziu......
..oare e bine cum m-am gandit?
Multumesc tuturor pentru urari,sfaturi,critici....toate's constructive.
Numai bine prieteni....cu drag Augustin...viitor apicultor :D
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde gica.mosu » 25 Aug 2016, 23:00

....La muuulti ani sanatosi cum i-ti doresti alaturi de cei dragi :!: :!: :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 26 Aug 2016, 00:16

La multi ani sanatosi si voiosi vecine!
Sfatul lui Andrei e ok...o sa-l urmez si eu in parte. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde andrei_calinescu » 26 Aug 2016, 11:54

"as unifica,dar mai tarziu,"

As face-o acum, e o alta sinergie in a prelucra hrana-propoliza-capaci, adica in a pregati cuibul de iernat intr-o colonie numeroasa decat in una mai slaba.
andrei_calinescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?