ilalexandru scrie: care sunt acele mici secrete? butoaie cu apimera sau api-invert plimbate de apicultori in pastoral? sau saci cu zahar? sa fim seriosi....toti suntem apicultori si stim ca adevarul este cu totul altul decat se vorbeste aici! Dintre toti apicultorii cunoscuti de mine situatia se prezinta astfel.....
- la rapita....cel mai bine s-a scos 10 kg....cel mai rau....nimic
- la salcam....cel mai bine 7-8 kg pe familie....cei mai multi insa.....nimic!
- la tei....cel mai bine....21 kg(dar au avut vreo 10 kg pe familie plus intre salcam si tei)...cel mai rau....nimic! ( au fost apicultori care au facut teiul pe langa Bucuresti si nu au scos nimic)!
- la floarea soarelui....cel mai bine(si aici e discutabil in functie de cantitatea de miere lasata pentru iernat) 16 kg....cel mai rau....nimic(doar mierea pentru iernat)!
Sunt multe vorbe.....multe laude....dar niciodata nu se spune tot! Eu unul nu am scos 10 kg la floarea soarelui....in Dobrogea! dar am bagat in familii numai un 1kg de zahar ca stimulare acum! si cu asta am terminat treaba! daca ma apucat sa scot "la ras" cum fac unii si apoi se lauda....scoteam si eu peste 20 kg pe familie! dar eu unul nu am chef sa muncesc....sa dau mierea cu 8 lei si apoi sa bag zahar cu 4! Bag 5 seri sirop de stimulare a matcilor....si cu asta am terminat cu familiile de albine! nu vreau ca o luna de zile sa fac completari de hrana....cum fac acei apicultori care au scos miere anul acesta mai bine ca anii trecuti
Domnule Alexandru, imi ridic clopul in fata dumitale. In semn de salut si apreciere a postarii d-vs.
As mai adauga ceva, pretul de 8 lei sau 7 lei este pret de miere apipix ... La pretul asta, miere din aceea ar trebui sa producem toti. Da" toti !. Asa plata ... asa miere dom"le !. Si atunci m-as putea lauda si eu ca fac 10 to.
Deocamdata nu ma pot lauda cu productii d-alea ca deh, am vrut ca mierea mea sa fie miere.
Baiu' e ca nu am 10 to, nici macar jumate. Poate daca va fi cules din betoanele orasului, ca cica asa anunta la dulap, ca anul asta record in istoria apicola, va da nectar si blocurile ... si ca recordul va fi in Bucuresti, pe la cladirile guvernantilor ...