Adi Hodis scrie:sdanut scrie:miere stiu ca le-am completat cam putina...am gresit , nu aruncati cu piatra ca toti ati fost incepatori...![]()
![]()
puiet capacit nu aveam.. albinele cazute jos pe fundul lazii erau sub primele rame .
Nu aruncam Danut, stim cum e.![]()
Deci tu ai imprashtiat albinele pe fundul lazii, a ?.
Cauza mortalitatii a fost un ghem relativ mic, 3 int. surprins de frig in conditii de umezeala.
Cu astea nu se descurca albina, umezeala combinata cu frigul.
proapis13 scrie:sdanut scrie:catalin_viezure_6 scrie:pe cate rame era stupul respectiv ?
era pe 6 rame
Asta vara era pe 6 rame
Albinele moarte de pe fundul stupului abaia iti ajung de 2 intervale full
Ai mers pe un cuib prea mare la o familie mica
Dupa culoarea albinelor se pare ca ai avut multe babaciuni
Ghemul fiind mic,a crescut consumul deoarece aveau nevoie sa produca caldura
Albinele moarte in celula au murit satule si de frig iar cele de pe margine
au murit si de frig si de foame
Asta e o lectie de invatat de toti colegii incepatori care
din dorinta de a se lauda cu cantitatea ignora calitatea
Cand spuneti ca bagati o familie la iernat,apai acea familie
trebuie sa fie macar pe 6 rame 5 intervale de albina
salve
sdanut scrie:Astazi am fost la tara si printre altele am "ciocanit si ascultat" stupii. la unul din ei ... pauza... repede am desfacut capacul, podisorul si cand colo jale mare... o intreaga familie moarta. fiind incepator nu am nici cea mai mica idee de ceea ce ar putea fi. am facut 3 tratamente Varachet Forte si cate o banda de Mavrirol. Detin 6 stupi, la toti am facut aceleasi tratamente si in acelasi timp + completari (am recunoscut in alt topic ca , cam putine) cu miere de albine. Am sa atasez cateva poze cu stupul mort. Albinele erau de culoare neagra, mancare cam aproximativ 10 kg de miere in stup.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori