Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

conservare fag artificiali

Mesajde pngflorin » 26 Dec 2011, 21:14

Am un stoc destul de mare de faguri artificiali.Cum pot sa ii depozitez pt ai folosi peste 1-2 ani ?
Ma refer in special la ceva tratamente . sulf, etc.
pngflorin

Re: conservare fag artificiali

Mesajde Dragos2006 » 26 Dec 2011, 21:16

cand vei avea nevoie ii vei schimba pe unii noi :idea:
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde leopreda » 26 Dec 2011, 23:39

eu am avut cateva topuri de faguri artificiali de 3 ani vechime. cand i-am folosit, i-am pus la soare cateva minute peo parte si pe celalata si albinele i-au lucrat frumos.
leopreda

Mesajde nelu stuparu » 26 Dec 2011, 23:54

pastreazai in loc racoros gaselnita nu agreiaza temperaturile scazute ..dar ai grija la soareci.eu am folosit si dupa 2..3 ani ,trebuesc tinuti la caldura inainte de folosire pt. ca in timp devin casanti...cuta pe forum in postari mai vechi si o sa vezi colegi care au pasrat foite si 10 ni..
nelu stuparu

Mesajde nelu stuparu » 26 Dec 2011, 23:57

nelu stuparu scrie:pastreazai in loc racoros gaselnita nu agreiaza temperaturile scazute ..dar ai grija la soareci.eu am folosit si dupa 2..3 ani ,trebuesc tinuti la caldura inainte de folosire pt. ca in timp devin casanti...cuta pe forum in postari mai vechi si o sa vezi colegi care au pasrat foite si 10 ani..
nelu stuparu

Mesajde balasbebe » 27 Dec 2011, 07:45

Cu cat sunt mai vechi cu atat mai bine. Daca sunt cat de cat din ceara, si fara adaos comercial (parafina.........), va fi mai bine. Sa nu exageram prea mult dar 2-4 ani nu au absolut nimic. Pastrarea se face doar pe orizontala. Mi-a spus cineva sa-i tin vertical si s-au indoit in timp. I-am imprastiat pe ziare si au revenit la o forma cat de cat plana.
balasbebe

Mesajde ves.lucian.zabrani » 27 Dec 2011, 08:05

eu stiam ca gaselnita prefera fagurii in care a eclozionat puiet !!! de ceara noua , curata , nu se atinge !!! poate nu stiu eu bine !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde cristi_vidican » 27 Dec 2011, 09:14

ves.lucian.zabrani scrie:eu stiam ca gaselnita prefera fagurii in care a eclozionat puiet !!! de ceara noua , curata , nu se atinge !!! poate nu stiu eu bine !!!

Cand nu au altceva, rod si fagurii artificiali. am vazut asta cu ochii mei. Rod si calupurile de ceara.
E bine sa te pazesti de gaselnita, pt ca de obicei cand descoperim pagubele, ele sunt mari si de multe ori nu se mai poate face nimic.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde balasbebe » 27 Dec 2011, 09:40

Daca molia roade si lemnul impregnat cu ceara, fagurii sunt si mai atragatori. Cred ca este suficienta o verificare a cutiei, si eventual sa se mai dea cate un rand de scoci pe la colturi.Daca sunt bine inchise cutiile, nu mai avem nici o surpriza. Sa nu uitam de soareci.
balasbebe

Mesajde pngflorin » 27 Dec 2011, 11:22

Multumesc frumos de indrumari.

Am sa dau cutiile cu o Mellonex.
pngflorin

Mesajde alt stupar » 27 Dec 2011, 11:30

Deci sa ne-ntelegem bine !
daca vorbim de faguri artificiali pastrati in pachet (nu cei lipiti in rama), pai pot fi tinuti ani intregi fara a fi atractivi pentru soareci sau molie.
Conditii - sa fie feriti de lovituri mecanice si de surse de caldura.
Garantez ca nici dupa cinci ani de pastrare in conditii corecte nu sunt probleme!
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde cristi_vidican » 27 Dec 2011, 11:59

O intrebare: de ce pe cutie scrie (la ce am avut eu, facuti in Oradea) ca au valabilitate 1 an?
Sa fie doar o chestie comerciala?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde balasbebe » 27 Dec 2011, 12:30

Soarecii rod cartonul pentru a-si face cuib. Nu m-am referit direct la foi.
balasbebe

Mesajde pngflorin » 27 Dec 2011, 13:56

alt stupar scrie:Deci sa ne-ntelegem bine !
daca vorbim de faguri artificiali pastrati in pachet (nu cei lipiti in rama), pai pot fi tinuti ani intregi fara a fi atractivi pentru soareci sau molie.
Conditii - sa fie feriti de lovituri mecanice si de surse de caldura.
Garantez ca nici dupa cinci ani de pastrare in conditii corecte nu sunt probleme!

vb de FA in cutii la 5 kg, de la Apisrom.

Am sa dau cutiile cu solutie Melonex, are un miros repelent, poate nici soarecii nu o sa roada cartonul.Oricum unde sunt nu am soricei.
pngflorin

Mesajde copos » 27 Dec 2011, 14:10

balasbebe scrie:Cu cat sunt mai vechi cu atat mai bine. Daca sunt cat de cat din ceara, si fara adaos comercial (parafina.........), va fi mai bine. Sa nu exageram prea mult dar 2-4 ani nu au absolut nimic. Pastrarea se face doar pe orizontala. Mi-a spus cineva sa-i tin vertical si s-au indoit in timp. I-am imprastiat pe ziare si au revenit la o forma cat de cat plana.

inainte de 90 in zona noastra (giurgiu) faguri nu primeai decat cu ceara la schimb si era un pic de criza , trecand prin medias am gasit faguri la liber si la un pret destul de bun, cu mentalitatea de atunci am cumparat o mare cantitate ce am folosit pana prin 2003,2005 faguri au fost pastrati in odaia de la tara fara tratamente sau alte interventii.
copos

Mesajde bucursorinelionel » 27 Dec 2011, 14:12

Am utilizat faguri (12 foi) uitati in valiza de armata, in cutia de carton originala lipita cu scotch, la mai mult de 10 ani de cand ii pusesem eu acolo...fara nici o minima problema.Cred ca nu timpul ci conditiile afecteaza calitatea..
bucursorinelionel

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE