cristi_vidican scrie:BIHOR 40,353 - Ăștia-s doar stupii celor din Biinș. Nu l-am pus la socoteala pe Bh, că el are sicrie. Acelea nu se pun la număr. Și nici nu cred că i-a declarat. Ce să declare la primărie: 10 sicrie?
Iote ca-s declarati!
Toti 10.De ce sa nu-i fi declarat la primarie,ca la impozit nu,...la PNA,nici pe-atat,varachet nu-mi trebuie nustiu cat,ca sa iau in calcul ceva de-a moaca,...
Las sa stie lumea ca am stupi,.....de fapt stie ,ca-s singurul din sat ce am facut miere de doi ani!
Am aproape pe unul cu o nebuloasa de 20 buc,...toti unicate,facuti de el din firez,cate 14,altii 16r,.(da are proiect in schimb,ceva albine,ceva vacute,...etc)...atatia roi,ca vecinul meu (ala profi)cu 6 ,verticali cu cat 1/1 din scandura de 4 cm,care a avut si el roiri odata cu tine,in timpul ciresilor are acu si el vreo 20 ,produsi de el cativa restul de prolifica nebuloasa,......un roi i-am capturat io vecinului doar asa ca-m prevestit din toamna ca 2 buc prind eu,...dar m-am trezit tarziu la sf de aprilie si abia am depistat unul intr-o gradina alaturata de el.
L-am intrebat pe ala cu nebuloasa,..... de miere si zicea ca nu-si explica cum nu are el miere nici anul trecut,nici acu,.....si probabil n-o sa priceapa prea curand.

Nici asta profi nu stie gustul mierii,...da el are abia al treilea an albine.De vecin imi place ca sta cu abracul pe ele,...sa nu rabde foame saracele!
N-am dat gram de stimulare pana acu,.in sicrie ...si nici n-o sa dau anul asta ca nu-i nevoie.Azi am continuat cu culesul prunelor,..si albinele parca-s la festivalul prunei,de-o luna-ncoace.

Cam asta-i oglinda din spatele stupilor,....declarati,nedeclarati,...un lucru-i clar,....musai la anu sa mai pregatesc ceva lazi,...io vedea de care,