Plus, o comuncare pro-activa in zona, toti apicultorii pe o raza de 5 km daca se poate sa facă tratamentele la aceeasi data, infestatia in cativa ani reducandu-se masiv. Tot la comunicare ajungem.
asdf scrie: E de ajuns un tratament facut corect odata in an.
asdf scrie: Pana acum nu am folosit decat OA(toamna) si n-am avut probleme.
paul scrie:Se iau 100 ml. Scabatox si se amesteca cu 400 ml. ulei alimentar. Cica are efect ... devastator, asupra varooa !!!![]()
stelica_33 scrie:Salut Paul.
In toamna am folosit si eu fitile de lampa impregnate in taktic,1ml de takctic la 8ml de ulei alimentar.
Fiecare fitil mi-a absorbit circa 4,5ml de solutie,am pus 2 pe stup,a doua zi am vazut paduchi la urdinis,insa nu renunt la clasicul tratament cu fumigene si stup inchis.
Eu asa fac,sint mai incepator ca tine,dar sint destui baieti care folosesc aceasta metoda.
stelica_33 scrie:Salut.
albina nu se retrage din zona benzii,evita cei drept banda,dar atit.eu pun benzile pe rame nu intre
@tuturicius zice ca maxim 0,5 ml pe stup e suficient,am ajuns pina la 1,14 pe stup si albina e bine,intre timp am redus la 0,8ml /sup
Faci ceva calcule si vezi cita substanta trage fiecare banda,iar la urmatoarea imbibare stii cit sa pui fara a fi surplus pe benzi
Functie de cita solutie absorb benzile tale pui si la roi pe masura puterii lor,adica la jumatate.Chiar daca is pe 3 r trebuie luata in calcul si volumul stupului
yulian scrie:paul scrie:Se iau 100 ml. Scabatox si se amesteca cu 400 ml. ulei alimentar. Cica are efect ... devastator, asupra varooa !!!![]()
Am auzit si eu de combinatia asta. Cica varroa moare de ras intr-un final cand vede atata ulei alimentar in zona...devastator![]()
Si in al doilea an mai da miere?asdf scrie:Eu nu-i inteleg pe cei care nu depind de albine si totusi adopta scheme agresive de tratament. Daca este demostrat ca o colonie rezista cel putin 2 ani fara tratamente ce mama masii ne bagam atat pe ele? E de ajuns un tratament facut corect odata in an.
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori