Cumparam Scabatox si urmarim sa gasim substantele active in cele mai ieftine medicamente de pe piata, pentru ca ne omoara costurile tratamentelor.
De aici apar dilemele de dozaj, noi tratam cu ceva si prin metode ce nu au fost testate.
Transmitem prin viu grai (live-uri!) sau lasam scris urmasilor, aici pe forum, experientele si metodele noastre de tratament! Ar fi comic daca n-ar fi tragic! Peste ani, apicultori incepatori se vor minuna de ingeniozitatea si "secretele" inaintasilor, cu mopul si stinghia de brad in frunte!
Particip si eu la mostenirea universala:
- am introdus azi, dupa-amiaza, cate 2 stinghii de brad(dimensiuni 16 cm*2cm*3mm) in familii, intr-un volum de 10 rame intregi. Dupa calculele mele, 1 stinghie a "supt" cam 2 ml de solutie (solutia = 25 ml Scabatox + 180 ml ulei).
- in urmatoarele 2-3 ore cat am stat printre stupi, albinele au avut o usoara reactie (un zbor mai activ si o usoara agitatie la urdinis). Nu am vazut albine moarte, nu am vazut paduchi la urdinis(ma asteptam sa vad ceva, ca in filmul facut de Pustu). Daca nici maine nu vad paduchi morti(eventual deschid un stup sa vad mai bine), ceva nu e bine.
Va mai povestesc maine despre secretul pe care acest viitor batran apicultor, e pe cale sa-l afle!!!