pustu scrie:Daca as face eu la fiecare 7 zile , 6 tratamente ar insemna 375 mg de amitraz adica de 3 ori mai putin ca americanii . Sa maresc doza ori ba ?
tuturicius scrie:petru71 scrie:Decebal e un tip atent la detalii. Cu siguranta a gandit si regandit atat proportiile cat si posibilele rezultate.
Posibil sa fie din zodia Fecioara. Oare-am ghicit ?
Poate gaseste si el de cuviinta sa bata-n taste pe-aici.
Uite bat: scorpion
balasbebe scrie:Si acum vine intrebarea : cum ai ajuns la o asemenea cifra. Ai zis mg. si nu ml.
Closcutz scrie:Cum faceti ca sa se imptegneze toate jnururile cu aceeasi cantitate de scabatox sau mavrik? Picurati cu seringa pe fiecare jnur? Le puneti in amestec la inmuiat?
balasbebe scrie:
Eu las banda 3 saptamani si are remanenta peste doua saptamani, le mai trebuie si lor o pauza de otravire.
tuturicius scrie:......
Alta idee, daca nu il pui intre rame cu puiet albinele pot sa il ocoleasca si nu se face transferul. Amitrazul se imprastie in stup prin transfer la contactul cu albina si nu prin evaporare, cum aud, des.
asdf scrie:Eu nu-i inteleg pe cei care adopta scheme agresive de tratament. Daca este demostrat ca o colonie rezista cel putin 2 ani fara tratamente ce mama masii ne bagam atat pe ele? E de ajuns un tratament facut corect odata in an.
Cu siguranta tratamentele fac mai mult rau decat bine in cantitati mari. Probabil ca cei care isi trateaza albinele la greu sunt si ei foarte dependenti de pilula zilnica.
ignatov andrei scrie:asdf scrie:Eu nu-i inteleg pe cei care adopta scheme agresive de tratament. Daca este demostrat ca o colonie rezista cel putin 2 ani fara tratamente ce mama masii ne bagam atat pe ele? E de ajuns un tratament facut corect odata in an.
Cu siguranta tratamentele fac mai mult rau decat bine in cantitati mari. Probabil ca cei care isi trateaza albinele la greu sunt si ei foarte dependenti de pilula zilnica.
Imi doresc foarte mult ca aceasta parere sa ramana - sper - valabila inca 100 de ani!
Din partea mea, nu-i nicio problema...
Din partea majoritatii... valeleeeeeu...!
teinegru64 scrie:In conditiile actuale...20 de familii de albine se pot intretine ....fara nici un fel de tratament.
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori