tuturicius scrie:Eu din capul locului nu folosesc un suport pe care albina poate sa il roada. Unele rod mai repede, altele mai incet, oricum il rod si nu te mai poti baza pe un anumit nu.ar de zile in care sa fi sigur ca actioneaza. Am probat si eu la inceput cu un carton pt. desen, pai am avut familie care in trei zile l-a scos pe tot pe urdinis. Suportul trebuie sa stea INTRE RAMELE CU PUIET pana cand il scoatem, dupa o saptamana.
Alta idee, daca nu il pui intre rame cu puiet albinele pot sa il ocoleasca si nu se face transferul. Amitrazul se imprastie in stup prin transfer la contactul cu albina si nu prin evaporare, cum aud, des. Cel putin asa gasesti scris despre Apivar.
Nici nu cred ca e volatil amitrazul. Mirosul puternic este al bazei cu care se prepara produsul, care si difera de la taktic la scabatox, de ex. Oricum, la Apivar se insista pe ideea de a pune stripurile alea intre rame cu puiet si daca se muta cuibul trebuie mutate si ele.
Daca nu este volatil amitrazul, atunci de ce se recomanda 3 administrari ?. Ar fi suficient una si timp de 3 saptamani ar avea efect. Dar efectul este dus dupa cateva zile ... dovada fiind Varroa vie ...
Acidul formic, zice-se ca omoara Varroa SI in celulele cu puiet, capacite ... si tot se redomanda cam 3 aplicari.
Deci ?.
Cel mai sigur este verificarea efectului ...
@asd, hai spune si noua, astora dependenti de pilula,
ce fel de pilula magica ai gasit ? ... de este suficient un singur tratament/an.
Traiesti de pe urma albinelor ?.