Am un stoc destul de mare de faguri artificiali.Cum pot sa ii depozitez pt ai folosi peste 1-2 ani ?
Ma refer in special la ceva tratamente . sulf, etc.
nelu stuparu scrie:pastreazai in loc racoros gaselnita nu agreiaza temperaturile scazute ..dar ai grija la soareci.eu am folosit si dupa 2..3 ani ,trebuesc tinuti la caldura inainte de folosire pt. ca in timp devin casanti...cuta pe forum in postari mai vechi si o sa vezi colegi care au pasrat foite si 10 ani..
ves.lucian.zabrani scrie:eu stiam ca gaselnita prefera fagurii in care a eclozionat puiet !!! de ceara noua , curata , nu se atinge !!! poate nu stiu eu bine !!!
alt stupar scrie:Deci sa ne-ntelegem bine !
daca vorbim de faguri artificiali pastrati in pachet (nu cei lipiti in rama), pai pot fi tinuti ani intregi fara a fi atractivi pentru soareci sau molie.
Conditii - sa fie feriti de lovituri mecanice si de surse de caldura.
Garantez ca nici dupa cinci ani de pastrare in conditii corecte nu sunt probleme!
balasbebe scrie:Cu cat sunt mai vechi cu atat mai bine. Daca sunt cat de cat din ceara, si fara adaos comercial (parafina.........), va fi mai bine. Sa nu exageram prea mult dar 2-4 ani nu au absolut nimic. Pastrarea se face doar pe orizontala. Mi-a spus cineva sa-i tin vertical si s-au indoit in timp. I-am imprastiat pe ziare si au revenit la o forma cat de cat plana.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 38 vizitatori