Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Scabatox - tratament AV

Mesajde cucubau » 18 Sep 2016, 13:38

balasbebe » Astăzi, , 08:48

Iarna cel mai urat lucru este sa vad roii slabiti ca nu se pot duce dupa mancare se caca pe rame, sau mor cu capul in celule.
Daca este un roi sanatos si cu trei rame trece iarna. Daca a fost o familie si a ramas din ea doar trei rame garantez ca nu trece iarna, si din ea daca unesti este doar balast, moare devreme, doar consuma mierea de pe rame si nu este economic sa-ti faci de lucru cu ele.

Si daca unesti doua sau trei astfel de familii , tot nu ies din iarna ?
........
cucubau

Mesajde cucubau » 18 Sep 2016, 13:43

ignatov andrei scrie:Se spune, pe ici , pe colo, ca nu acarianul ar fi beleaua, ci efectele de dupa "intepare"...
Daca albinele ar capata ceva rezistenta suplimentara...!! :

Varoua intradevar este belea , dar sa vedeti gaselnita ce probleme poate face !
........
cucubau

Mesajde asd5 » 18 Sep 2016, 14:31

cucubau scrie:
balasbebe » Astăzi, , 08:48

Iarna cel mai urat lucru este sa vad roii slabiti ca nu se pot duce dupa mancare se caca pe rame, sau mor cu capul in celule.
Daca este un roi sanatos si cu trei rame trece iarna. Daca a fost o familie si a ramas din ea doar trei rame garantez ca nu trece iarna, si din ea daca unesti este doar balast, moare devreme, doar consuma mierea de pe rame si nu este economic sa-ti faci de lucru cu ele.

Si daca unesti doua sau trei astfel de familii , tot nu ies din iarna ?

Daca e matca de anul asta ies... garantat.
asd5

Mesajde cucubau » 18 Sep 2016, 14:43

asd5 scrie:Daca e matca de anul asta ies... garantat.

Ai sanse 90% sa pierzi pariul .
Si daca ies, ies asa de slabite incat sigur le mai unesti o data!
:lol: :lol:
Trebuie eliminata cauza care a facut ca acele familii sa ramana slabe . Pe langa paduchi mai exista si alte probleme + complicatii.
........
cucubau

Mesajde asd5 » 18 Sep 2016, 16:03

cucubau scrie:
asd5 scrie:Daca e matca de anul asta ies... garantat.

Ai sanse 90% sa pierzi pariul .
Si daca ies, ies asa de slabite incat sigur le mai unesti o data!
:lol: :lol:
Trebuie eliminata cauza care a facut ca acele familii sa ramana slabe . Pe langa paduchi mai exista si alte probleme + complicatii.

Ma omori cu basca. Si daca am introdus matca acum cateva saptamani prin unirea nucleelor de imperechere? Ce vina are daca a preluat deja o familie cu probleme?
asd5

Mesajde filip » 18 Sep 2016, 16:20

”Ma omori cu basca. Si daca am introdus matca acum cateva saptamani prin unirea nucleelor de imperechere? Ce vina are daca a preluat deja o familie cu probleme?”

In limba romana 2-3 fam de albine nu inseamna unificarea 2-3 nuclee de imperechere.
In alta ordine de idei cele 2-3 nuclee trebuie sa fie pe aceiasi locatie si astfel rezulta un roi mai mic,daca nucleele au fost imprastiate se pierde toata albina zburata afara.
Desi a fost o vara inntreaga la dispozitie sunt inca apicultori care constata ca acum trebuie sa faca ceva.Spor sa aveti!
filip

Mesajde asd5 » 18 Sep 2016, 17:13

Parca suntem la gradinita... nuclee la mine sunt 2 rame 3/4 de obicei cate 4 in lada de 10. Prin folosirea matcilor si unificarea compartimentelor am la ora actuala familii in toata regula - lada plina din cap in cap. E adevarat ca am unificat si mai la distanta insa cazurile disperate. Nu am timpul vostru al profesionistilor ca am serviciu si familie.
Unde e nea Ignatov care zicea ca o familie e o entitate cu matca? Uite asa o luam pe aratura pierzand esenta discutiei... daca s-a legat ceva de aici.
asd5

Mesajde filip » 18 Sep 2016, 17:21

asd5 scrie:Parca suntem la gradinita... nuclee la mine sunt 2 rame 3/4 de obicei cate 4 in lada de 10. Prin folosirea matcilor si unificarea compartimentelor am la ora actuala familii in toata regula - lada plina din cap in cap. E adevarat ca am unificat si mai la distanta insa cazurile disperate. Nu am timpul vostru al profesionistilor ca am serviciu si familie.
Unde e nea Ignatov care zicea ca o familie e o entitate cu matca? Uite asa o luam pe aratura pierzand esenta discutiei... daca s-a legat ceva de aici.

Daca esti amator atunci trebuie sa faci roii in luna mai,te ocupi de ei sa ajunga fam de albine pana la sfarsitul verii.
Eu nu sunt adeptul unificarii in toamna,pana in toamna roii slabi trebuie ajutati cu puiet capacit,sirop,etc
Nu chinuiti degeaba albinele!
filip

Mesajde asd5 » 18 Sep 2016, 18:47

Ei na... a trebuit sa fac regine pentru mine si inca cineva. A iesit bine faza asta cu 4 in 1. La mine in zona regine imperecheate am cel mai devreme la mijlocul lui Iunie... de regula. De hranit nu am hranit decat f. putin in vara nucleele. Fiind in zona de faneata sub munte am cules bun in August, nu stau sa imi pierd vremea cu hraniri.
asd5

Mesajde asd5 » 18 Sep 2016, 19:29

Dar ai dreptate ca e mai bine cu roi mai puternici si botci pentru ca acestia preiau incarcatura de paduchi de la familii si pot fi tratati 100%. E o tactica pe care o s-o adopt la anul. Sunt sigur ca va merge mult mai bine.
asd5

Mesajde ignatov andrei » 18 Sep 2016, 20:43

cucubau scrie:
ignatov andrei scrie:Se spune, pe ici , pe colo, ca nu acarianul ar fi beleaua, ci efectele de dupa "intepare"...
Daca albinele ar capata ceva rezistenta suplimentara...!! :

Varoua intradevar este belea , dar sa vedeti gaselnita ce probleme poate face !

Bai... avecavec, du-te si schimba-ti sabotii, CA DE BOALA CE SUFERI... TE VINDECA DOAR LUTUL...!
ignatov andrei

Mesajde cucubau » 18 Sep 2016, 21:29

Sart mana domn" profesor , iertare inaltimea voastra , vati suparat ?
Cine se supara , ii taiem nasu....
Parca in imaginea ce urmeaza de gaselnita era problema?sau albina saracuta incerca sa scape de varroua?
http://img.plici.ro/images/2016/08/30/20160830_1645369398b.jpg
........
cucubau

Mesajde filip » 18 Sep 2016, 22:21

filip scrie:
balasbebe scrie:Filip tu lasi miere iar eu daca nu dau sirop le las sa moara de foame. Daca nu este nu pot astepta sa fie. Am llasta sa crape si au crapat. Nu dau sirop nu fac tratament si............

Sunt de acord ca exista zone in care albinele nu pot sa-si asigure hrana pentru iarna.
Dar sunt si rase de albine care transforma toata hrana in puiet.Sa ai acum 7-8 rame de puiet e o tragedie.
Ori rezolvi hrana pentru iarna in iulie si inceputul lui aug,ori dai de stimulare si totul se transforma in puiet.

O lectie de apicultura.
filip

Mesajde ignatov andrei » 19 Sep 2016, 14:37

cucubau scrie:Sart mana domn" profesor , iertare inaltimea voastra , vati suparat ?
Cine se supara , ii taiem nasu....
Parca in imaginea ce urmeaza de gaselnita era problema?sau albina saracuta incerca sa scape de varroua?
http://img.plici.ro/images/2016/08/30/20160830_1645369398b.jpg

Galerioza... saracutule!
In poza prezentata, sunt primele semne clinice de galerioza...

Dar, pe aici se vorbea de scabatox...

In sfarsit, daca tot o dai pe off-topic, pun o intrebare:
- pe la voi, prin Arges, numai mormintele-s importante...?!?
ignatov andrei

Mesajde cucubau » 19 Sep 2016, 16:15

La Arges o fi cum o fi, dar in Moldova circula o vorba : Nu conteaza mortul , doar pomana sa fie grasa !
........
cucubau

Mesajde delorin I » 26 Sep 2016, 07:26

O concluzie la acest tratament? Are cineva? V-am urmarit dozele...vad ca difera! de la 5 la 1 ulei la 10 la 1. Am un prieten care a bagat aproape 1 ml Scabatox de stup si e foarte incantat! Dar ...e cam mult! Nu am folosit Scabatox de vreo 2 ani cand am facut cu el 3 fumigatii si apoi am bagat 2 Varachet! Anul acesta am folosit uleiuri esentiale si benzi de la sarbi- Herba Strips! E vreme pt o tarie....Ce doza imi recomandati?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE