Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Antibioticele_impact economic devastator

Mesajde mellis » 27 Sep 2016, 02:10

"
O trecere în revistă istorică a populațiilor de miere de albine gestionate din Europa și Statele Unite și factorii care le-ar putea afecta"

https://www.google.ro/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://ento.psu.edu/publications/van-mex-2010&ved=0ahUKEwiD-bzCjK7PAhWEvhQKHSL0DTMQFgg3MAc&usg=AFQjCNHVV708DyOsg9L_rBcW241VNIWUZg

EarlyStateeffortscertainly reducedAFBincidence,howeverthewidespreaduseofantibiotics (Sulfathiazoleinthe1940sand1950s,Oxytetracyclinefromthe 1950suntilthe1990s,andmorerecentlyTylosintartrate:Haseman andChilders,1944;Turell,1974;Elzenetal.,2002)hassignificantly (andarguablymoredramatically)reducedtheincidenceofbacterial diseases.However,whileprophylacticuseofantibioticsmaypreventdiseaseoutbreak,discontinuationofregularantibioticapplicationoftenresultsindiseasereoccurrence(Alippietal.,1999)"
Oxi s-a folosit pana in '90 la alții, dar noi suntem înainte inca...
Concluzia este buna..
Sanatate
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Ioan Guist » 27 Sep 2016, 07:31

In cartile de apicultura la tratamentul bolilor cu antibiotice , sunt enumerate si conditiile de administrare pentru ca acesta sa-si faca efectul.
De ex: daca in 24 h nu este consumat siropul ce contine doza de antibiotic , acesta se arunca si este inlocuit cu alta doza.De ce?
Se pare ca-si pierde din propietatile de antibiotic.La fel este si la conditiile de pastrare.La fel este de gandit si la administrarea de fumidil.Si acesta are o perioada extrem de scurta de injumatatire.O data ce antibioticul ajunge in celule la depozitare , nu inseamna ca luat la consum dupa o luna , acesta mai are actiune de antibiotic.
Ce vreau sa spun este ca dupa parerea mea de profan (prostan) in chimie, faptul cum ca din cauza antibioticelor din miere populatia nu mai raspunde bine in caz de infectii ,la tramentele cu antibiotice, este o pista falsa dar intretinuta.
Legea europeana zice asa: Este interzisa comercializarea mierii cu REZTDURI de antibiotice.
Ca rezidurile sunt cancerigene sau otravitoare sau extrem de ... una alta ....de acord ca doar sunt niste compusi de sinteza , niste chimicale...
Poate nu ar fi rau sa se compare aceste reziduri si nocivitatea lor cu reziduri din alte alimente apropiate mierii.Oare ce contin gemurile din fructele tratate prin ...."imbaiere"? Oare ce contine laptele ce-l consuma langa felia cu miere? Oare ce contin toate dulciurile?? dar alealate? dar alea ...Nu vreau sa minimizez efectul nociv al compusilor rezultati din tratarea albinelor cu antibiotice dar nici nu vreau sa fiu luat de prost - mai mare decat sunt.

Nu sunt fan medicamente si deci nici antibiotice , nu tratez preventiv dar nici nu ma complac in ce-mi spun unul altaul.Adica daca ai loca dai foc la stupina.NU ZAU MA? Da ce a lu tac-tu ??
De aemenea cred ca o discutie mai aplecata pe aceasta probleme ne poate ajuta sa intelegem adevaratul pericol in tratamentele cu antibiotice la albine.Dac si cat exista acesta.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde daffid mihailov » 27 Sep 2016, 10:42

Asta cu antibiotice e numai pt romani. Ca încă se poate. Pret de nimic pe miere si calitate cu costuri UE. Dar in multe magazine din Uk, cand ridic borcanu nu scrie nimic pe eticheta in afara de "miere". Dupa pret imi dau seama ca nu poate fi numita "miere". Se mănâncă atât de prost la magazine gen Lidl încât mierea cu antibiotice e deja un lux, medicament asta daca o gasesti.

Daca aveți o infecție nu dati banii pe prostii, faceți o friptura de pui de la magazin, dar sa va Asigurați si probiotice.
Daca dati antibiotice la albine, dati-le si varza murata.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde mellis » 27 Sep 2016, 14:51

Poate nu am fost destul de explicit sau ati citit printre randuri.
Nu sunt impotriva folosirii antibioticelor, dar sunt IMPOTRIVA FOLOSIRII LOR PREVENTIV spre a avea familii "sanatoase" si a creste productia de miere / albine. Antibioticele trebuiesc folosite NE-ABUZIV - doar cand este nevoie si pe familii ce nu vor produce miere pusa deoparte "pentru prieteni"..
Mierea din piata - oare cat antibiotic are? Mierea de Mai - trece criteriile de antibiotic?

1 - Fermierii nu trebuie dati ca exemplu pozitiv pentru doparea cu antibiotice - ci mai degraba negativ.
2 - Sfaturile primite de catre apicultori "experimentati" sa dam cu antibiotic anual- mentionate mai sus de stefanmadalin - pot fi luate drept bune de catre apicultorii incepatori.
3 - Una din concluziile trase dupa filmele "ingerului" - a fost - ce bine era alte dati cand se dadea antibiotic masiv..
4 - nu se vede impactul dincolo de capacul stupului si efectul asupra copiilor - ieri am aflat despre copilul unui coleg ce a decedat in maternitate in urma contactarii unei bacterii. Ei sunt cei mai vulnerabili.
In ultimul PDF - se face o statistica despre populațiilor de miere de albine gestionate din Europa, si tratamentele respective.
Oxi se mentioneaza ca deja cu rezistenta mare si folosita pana prin anii '90, dar cum noi suntem cu cativa ani in urma, nu este de mirare..
Vai de copii nostrii..
mellis

Mesajde cucubau » 27 Sep 2016, 21:19

mellis scrie:Poate nu am fost destul de explicit sau ati citit printre randuri.
Nu sunt impotriva folosirii antibioticelor, dar sunt IMPOTRIVA FOLOSIRII LOR PREVENTIV spre a avea familii "sanatoase" si a creste productia de miere / albine. Antibioticele trebuiesc folosite NE-ABUZIV - doar cand este nevoie si pe familii ce nu vor produce miere pusa deoparte "pentru prieteni"..

Atunci cand albinele nu mai au loc in stupi nu cred sa fie cineva care sa trateze cu antibiotic. In schimb atunci cand se pot numara albinele din stup ce se mai poate face?
Tocmai aici este esenta problemei , cum reusesti sa iti dai seama daca albinele d-tale au sau nu nevoie de tratament cu antibiotice?
........
cucubau

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 27 Sep 2016, 22:42

Leati trecut pe antibiotice domnu Cucubau ?
Penicilina injectati intransele sau ce ?
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde mellis » 28 Sep 2016, 14:48

cucubau scrie:Atunci cand albinele nu mai au loc in stupi nu cred sa fie cineva care sa trateze cu antibiotic. In schimb atunci cand se pot numara albinele din stup ce se mai poate face?
Tocmai aici este esenta problemei , cum reusesti sa iti dai seama daca albinele d-tale au sau nu nevoie de tratament cu antibiotice?

Aici este o mare dilema - cand trebuie facut tratament - si cine mai studiaza - invata simptomele de boala.
Oamenii prefera sa faca preventiv, ca au citit sau auzit sfaturi despre cresterea numarului de albine si aplica PREVENTIV - ceea ce este o mare greseala.
Ce facem daca sunt albine putine - intoxicate - vedem cum raman putine in stup - si tratam cu antibiotic??
Ati incercat mutarea albinelor pe rame noi, cutie noua etc?
Ati incercat/folosit si alte metode?

Sanatate.
mellis

Mesajde cucubau » 28 Sep 2016, 17:47

Traim in secolul XXI , avem variante sigure , nu trebuie sa ne intoarcem in trecut .
Sa analizam pe rand variantrele propuse si sa vedem cine are dreptate.
mellis scrie:Ce facem daca sunt albine putine - intoxicate - vedem cum raman putine in stup - si tratam cu antibiotic??

In primul rand trebuie avut in vedere sa salvam maximum de albine adulte , ori ce varianta ati incerca fara antibiotice albinele adulte mor , ramane doar acea albina tanara nezburatoare si puietul neeclozat.
Schimbarea ramelor , inseamna renuntarea la puietul aflat in crestere , si deci eliminarea ori carei posibilitati de indreptare. Fara albina adulta , fara puietul care ulterior devine albina ce mai ramane?
Ramane matca si cateva albine.
Schimbarea ramelor este valabila in caz de boli ale puietului fara nosemoza sau intoxicatii ori alte probleme care sa afecteze albinele adulte.
Dupa cum am mai precizat astfel de probleme pot fi gestionate si rezolvate doar in cazul in care deciziile se iau rapid si corect. Viata unei albine in sezonul activ este destul de scurta iar in cazul in care devine si m-ai scurta nu poate asigura succesiunea de generatii.
........
cucubau

Mesajde ignatov andrei » 28 Sep 2016, 20:47

mellis scrie:
cucubau scrie:Atunci cand albinele nu mai au loc in stupi nu cred sa fie cineva care sa trateze cu antibiotic. In schimb atunci cand se pot numara albinele din stup ce se mai poate face?

Aici este o mare dilema - cand trebuie facut tratament - si cine mai studiaza - invata simptomele de boala.
Oamenii prefera sa faca preventiv, ca au citit sau auzit sfaturi despre cresterea numarului de albine si aplica PREVENTIV - ceea ce este o mare greseala.
Ce facem daca sunt albine putine - intoxicate - vedem cum raman putine in stup - si tratam cu antibiotic??

Sanatate.

Tu, te framanti ca un manzoc, fara fraie si zabala...
Nimic rau, pana aici, multi si-ar dori acest moral...

De ce spun asta:
- daca intelegi ceva, din ce spune "avecavec"... :lol:

cucubau scrie:In primul rand trebuie avut in vedere sa salvam maximum de albine adulte , ori ce varianta ati incerca fara antibiotice albinele adulte mor , ramane doar acea albina tanara nezburatoare si puietul neeclozat.
Schimbarea ramelor , inseamna renuntarea la puietul aflat in crestere , si deci eliminarea ori carei posibilitati de indreptare. Fara albina adulta , fara puietul care ulterior devine albina ce mai ramane?

... atunci, ma retrag...
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 28 Sep 2016, 20:49

cucubau scrie:Traim in secolul XXI , avem variante sigure , nu trebuie sa ne intoarcem in trecut .
Sa analizam pe rand variantrele propuse si sa vedem cine are dreptate.
mellis scrie:Ce facem daca sunt albine putine - intoxicate - vedem cum raman putine in stup - si tratam cu antibiotic??

In primul rand trebuie avut in vedere sa salvam maximum de albine adulte , ori ce varianta ati incerca fara antibiotice albinele adulte mor , ramane doar acea albina tanara nezburatoare si puietul neeclozat.
Ramane matca si cateva albine.
Schimbarea ramelor este valabila in caz de boli ale puietului fara nosemoza sau intoxicatii ori alte probleme care sa afecteze albinele adulte.
Dupa cum am mai precizat astfel de probleme pot fi gestionate si rezolvate doar in cazul in care deciziile se iau rapid si corect. Viata unei albine in sezonul activ este destul de scurta iar in cazul in care devine si m-ai scurta nu poate asigura succesiunea de generatii.

Mai nene, daca arati ca ala din avatar, atunci e clar totul...
ignatov andrei

Mesajde mellis » 29 Sep 2016, 10:30

ignatov andrei scrie:Tu, te framanti ca un manzoc, fara fraie si zabala...
Nimic rau, pana aici, multi si-ar dori acest moral...

Ziua buna,
Au mai fost cativa "manzoci" pe aici, dar au scapat prin padure...

Problema este destul de grava, pe termen mediu/lung..dar nu este constientizata.
Topicul este un semnal de alarma pentru exagerarea folosirii nejustificat a antibioticelor..am recitit cateva postari mai vechi si am vazut tineri ce au dat propolis - dar si oxi - sa fie siguri..ce sa mai spun???

Din cate mantiona Nicolae (Nae) - care avea LE de cativa ani - antibioticul doar o tinea in frana pentru o perioada - dupa care - reizbucnea...Mai ales daca se foloseste acelasi antibiotic..cunoscutul oxi..
Sunt curios de rezultatele cu tinctura propolis - dar din pacate Nae nu a mai scris despre asta..
Sanatate.
mellis

Mesajde delorin I » 29 Sep 2016, 14:32

Ieri am postat in alta parte, un materia al Asociatiei Apicultorilor din Republica Moldova, http://ansa.gov.md/ro/produse-interzise.html material ce mentioneaza cateva medicamente interzise in practica apicola printre care si ....oxi! La noi cine a vazut ca de/pe undeva o Asociatie, oarecare sa intervina pe piata si sa stabileasca niste criterii?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde tuturicius » 29 Sep 2016, 17:29

Scurt: daca folosesti un antibiotic si vezi o diferenta apoi, inseamna ca a fost folosit curativ nu preventiv :P
tuturicius

Mesajde delorin I » 29 Sep 2016, 19:08

Asta e scoala veche....Descoperita tarziu de canadieni si cu efecte de bumerang prea profunde in Romania ! Scoala noua spune altceva! Si vorbeste tocmai de exces de antibiotice si restul de implicatii! Dar le-am discutat deja!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde cucubau » 29 Sep 2016, 20:09

Ca o curiozitate limita maxima admisa a rezidurilor antibiotice in celelalte alimente este de ...... > 100 de ori mai mare decat la miere.
Spre exemplu :
- streptomicina limita maxima 500 μg/kg la carne; 200 μg/kg lapte ; miere 2 μg/kg
- tetraciclina limita maxima 100 μg/kg la carne ; 200 μg/kg oua si lapte ; la miere daca trece de 2 μg/kg este respinsa.
- oxitetraciclina 100 μg/kg carne si lapte ; 200 μg/kg la oua ; la miere la fel daca trece de 2 μg/kg este respinsa.
O intrebare de bun simt la care il rog pe Melis sa raspunda :
Ce este mai periculos sa consumi carne cumparata din magazin sau miere de la"" prieteni"" .
Sursahttp://ec.europa.eu/health/files/eudralex/vol-5/reg_2010_37/reg_2010_37_ro.pdf
........
cucubau

Mesajde Mircea_63 » 29 Sep 2016, 20:47

mellis scrie:Topicul este un semnal de alarma pentru exagerarea folosirii nejustificat a antibioticelor..am recitit cateva postari mai vechi si am vazut tineri ce au dat propolis - dar si oxi - sa fie siguri..ce sa mai spun???

Cel putin pe Stuparitul nu am intalnit nicio postare sau discutie din care sa rezulte asa ceva. Poti pune un link?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE