"E vreme pt o tarie....Ce doza imi recomandati?"
O tarie as trage si eu ... de ciuda ca nu am avut un rezultat pozitiv cu Scabatox-ul pe benzi.
Saptamana trecuta(17 si 18 sept) am facut solutie 25 ml Scabatox + 180 ml ulei si le-am pus cate pe:
- stinghii de lemn care au tras intre 2 si 3 ml solutie fiecare, cate 2 la 10 rame, intre ramele din cuib
- carton mai gros(coperti mai groase de agende) care a tras cate 3 ml solutie, cate 2 la fiecare, pe ramele din cuib
Rezultat dupa o saptamana - 0 paduchi cazuti! Presupunand ca am introdus destula substanta/volum (presupunere gresita sau nu...?) alti posibili factori pentru "chix" sa fie: faptul ca vremea rece nu a favorizat evaporarea/imprastierea prin activitatea albinelor a substantei si/sau faptul ca stinghiile si cartonul prea gros(in 1 saptamana acesta nu a fost ros mai mult de 20%) elibereaza prea lent si insuficient substanta.
Sambata asta 24 sept, am revazut filmuletul facut de Pustu', in care impregna fitile cu cate 5 ml solutie (5 ml Scabatox si 100 ml ulei), a pus cate 2 la 10 rame si a avut rezultate vizibile(pe urdinis).
Am avut ca suport un material care lua doar 3 ml lichid, astfel ca am facut solutia de 2 ori mai "tare" decat Pustu ((10 ml Scabatox si 100 ml ulei). Am pus cate 2 astfel de benzi. Mentionez ca acest material cedeaza mult mai usor lichidul impregnat decat lemnul.
Degeaba, duminica nici aceasta "sesiune" nu doborase nici un paduche.
E greu cu tratamentele inventate ...
Paduchi trebuie sa fie, am mai vazut in cate un stup 1-2 albine cu paduchele pe spate. Puiet capacit mai e putin. Le fac un varachet peste 2 saptamani.
Aveti ceva sugestii?