De unde scoateti toate bazaconiile astea...?!?
Roiul natural are albina care traieste pana la 60-70 de zile.
Asa ca, nu mai vorbiti tampenii cu structuri asemanatoare!
Mai ales ca, stapaniti roirea doar din visele si inchipuirile unora...!
ignatov andrei scrie:Mai aveti...?!?
filip scrie:ignatov andrei scrie:Mai aveti...?!?
Roirea naturala opreste turatia motoarelor odata cu intrarea in frigul roitului,aceasta reducere a turatie prelungeste viata albinelor.
La formarea roilor artificiali aceasta prelungire a vietii albinelor e compensata de ramul (ramele) cu puiet capacit.......
filip scrie:@Cristian Ionita,
Botca din care iese o regina in roiul format si deparazitat poate fii doar tranzitorie pana la inlocuirea ei cu o regina selectionata.
Rolul roilor artificiali nu e neaparat facut in ideea de inmultire a fam de albine cat un echilibru prin care controlam roirea si deparazitarea cu interventii minime mai ales cele chimice.
ignatov andrei scrie:Imi cer scuze, dragi colegi, dar observ ca, anumiti "stupari", care faceau (si fac) galagie mare cu privire la selectia familiilor neroitoare, nu stapanesc aproape deloc ROIREA!
Una e combaterea lui "Dusmanu' paduche", eficienta in cazul tratarii roilor, alta e cum sa facem roi, sau ce structuri au roiii!
mellis scrie: ....
Mai ramane foita de parafina - mama ei - dar am vazut apicultori care produc din propria ceara...acolo este una lt detaliu de luat in considerare la re-invierea apiculturii.
Sanatate.
7Rame scrie:dragilor, e un topic de mare interes.
personal am incercat fel si fel de chestii, metoda germana, romaneasca, personala, naturala etc.
beci, foame, foi, etc.
acum 3 sezoane am avut stupina beton, cu 2 caturi 1/1 in august peste cuib(e drept, si un an mai bun)
dupa care toata munca mea am aruncat-o la vecini!
vreo 300 de familii infestate in raza de zbor, ceva pastoral idem si...aia' e! ti s-au redus rezultatele la jumate'!
daca te izolezi, faci treaba buna.
daca nu, atata munca, o faci pt jumate de rezultate.
se merita, da, rotatia, dar in anumite conditii.
de paduche nu scapi asa usor, de aici si vorba romanului...din experienta!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 35 vizitatori