Ioan Guist scrie:deci ??
In Romania apicultura nu e rentabila cu sute de stupi pe un areal redus.
Restul sunt povesti.............
Aici ma refer la ALBINA MELIFERA nu la cea Furajera.
Ioan Guist scrie:deci ??
DoarEu scrie:Adica dai un fum-doua la inceput de septembrie in lipsa de puiet(trebuie selectie pt asta)
si ai scapat de paduchi.
cristi_vidican scrie:DoarEu scrie:Adica dai un fum-doua la inceput de septembrie in lipsa de puiet(trebuie selectie pt asta)
si ai scapat de paduchi.
La început de septembrie - lipsă de puiet![]()
Eventual dacă-i pui dop mătcii
Ce să mai vorbim de albina înțepată în august?
cristi_vidican scrie:Eventual dacă-i pui dop mătcii
filip scrie:Da am 10 haranitoare de 0,5 l la 70 de stupi.
Sigur ca pot sa fac 200 de fam dar daca scot tot atata miere cat cu 70 costurile nu sunt aceleasi.
Nu am luat fonduri UE nu am decontat nimic prin PNA si nici Ajutor de Minimis.
Apicultura ar trebuii gandita ca sa existe stupi preturindeni cat suporta arealul nu supraaglomerari cu alimentare la cisterna.
asd5 scrie:Greii de atunci nu au fost de aceeasi parere.
Ioan Guist scrie:Dupa parerea mea.
Majoritatea problemelor expuse mai sus dispar daca 1. aplicam metoda rotatiei famililor in perioada de prima parte a primaverii la jumatate sau parte din stupina.
Jumatate este pregatita pentru cules, iar cealalta jumatate este scuturata de pe fagurii ei direct pe foite .
Fagurii se extrag si se reformeaza. Coloniile se trateaza si se readuc la zi cu mancarea.Se schimba matcile cand exista stabilitate in colonie.
In anul urmator urmeaza cealalta parte.
Asta insa inseamna ca trebuie marit inventarul si nr de colonii intretinute.Sau numarul de vetre.Tot la 2 ani sa fie trecute prin reforma cate o vatra.
De aici fiecare functie de specificul lui se poate abdata.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori