Salut.
dupa cum spuneam acum ceva timp de stupi"cum ca a ramas unul la Davidesti" acela nu mai este....am gasit cutia goala si pradat de sirop/mierea data in sfarsit de august inceput de septembrie.....cauza...paduchi..deoarece astuia nu i-am facut nici un fel e tratament...fiindu-mi peste mana
In noua locatie"unde am stupi,am gasit ioarasi unul fara albina..insa mierea era la locul ei....asta e posibil sa fi plecat din aceeasi cauza sau din alte cauze
-regina decedata....din cauza tratamentelor cu rofuretto....sau pur si simplu a plecat...sa fi avut paduchi? aici chiar nu stiu ce sa zic....
regina era din 2014.....facusem roi cu ea in luna mai....
La ceilalti e totul ok.....sunt intre 3 si 6 intervale de albina....deci nici anul asta nu m-am indurat sa desfiintez familiile slabe

voi vedea cu ce ies in primavara.....
Nu am restrans cuiburile de iernare....au mai multe rame decat este suficient si mai ales din cauza ca nu am unde la depozita"in magazia care am construit-o sunt ceva soareci...am pus ceva garu atravit..am gasit numai unul decedat
Ramele goale le am depozitate in caturi dar fara site sus sau jos.....sunt puse pe capriorii din magazie......cele cu miere cum ar trebui depozitate?
Merge intr-un stup "scot siberul" si sus pun tot o plasa de ventilatie?
Mie cam teama cu moliia....
In rest....am avut ceva treaba cu plantatul catorva pomi in gradina casei si cu defrisatul,salcami"puieti" si multi muri din aceia cu maracini..salbatici....in rest va urmaresc cu placere si mult interes.
Ca si bilant pe anul 2016.....tiinand cont ca m-am extins cu 10 stupi eu zic ca e binisor..productie ffff slab....sau chiar deloc...in afara de 10 kg poliflora...si 8 kg la pomi nu am scos nimic.....am avut ceva miere la salcam cam 15 kg...dar am tot amanat cu scosul si cand m-am hotarat...era deja papata.....nu-i bai ele au culeso ele au mancat-o............
Va doresc iernare uscata si prezenta 100% in primavara.
Numai bine.