Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Surprize la tratamentul cu Varachet Forte

Mesajde vslsilviu » 30 Aug 2016, 19:24

rihmond scrie:Au pus mai mult colorant. :D

Se numeste fainosag... din 2 faci 1 :idea:
vslsilviu

Mesajde ovidiu8403 » 02 Sep 2016, 12:45

Confirm ca varachetul e bun si stuparul prost ca se ia dupa alti prosti care ii spun cum sa faca . Am improvizat fogger din butelie , arzator si spirala cupru ,sa il fac fogger , mai mult am pierdut vremea cu 3 serii la o saptamana interval distanta si paduchii au ramas pe albine . Ba le-am si stresat si pe unu chiar l-am parlit (mi-a iesit foc pe teava si am bagat flacara pe sub sita antivaroa ... niciodata nu am fost mai fraier ...
Am luat cutie sigilata varachet (expirata in mai 2016) dupa ce am vazut multi paduchi la un stup . 4 picaturi si aho ca la carte bine etanseizat ... la cei infestati serios , tot la 10 minute trageam suberul si cascam gura ... Am estimat peste 500 paduchi cazuti in fapt cu dracia aia a mea facuta hand made ca la sarbi a picat unu doi . Am amestecat 100 ml ulei parafina cu 6.5ml varachet forte ... Practic multi de aici in frunte cu mine inventam apa calda ... si uite ca nu e bun varachetu cu improvizatii e fantastic facut ca la carte . Sper ca m-am facut inteles . Stima
PS : Singurul pe care l-am jicnit e propria persoana , pentru ce am descris mai sus ...
Poate la 1300 lei pe fureto Italian cu taktic altu era rezultatu dar deh suntem romani priceputi si "economi" . Furetto home made mi-a iesit undeva la 60-70 ron , arzatoru , cablu cupru frana dacie ,pompita degresare, si 2-3 coliere + munca .
E de vanzare la promotie cu 0.9 L ulei de parafina Api.uk :)
Astept oferte serioase :) ...dau si continutul de tratament din pompita gratis .

PSS: acest mesaj se poate include si la "cum putem face mai rau albinelor" sau "asa NU"
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...
ovidiu8403

Mesajde proapis13 » 16 Oct 2016, 18:36

A intampinat vreun coleg surprize neplacute la tratamentele cu varachet din toamna aceasta ???
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde DoarEu » 16 Oct 2016, 18:42

Da...dupa 2 tratamente in lipsa totala de puiet...a mai picat si la al 3-lea... :o
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde mausica » 16 Oct 2016, 18:56

ovidiu8403 scrie:Poate la 1300 lei pe fureto Italian cu taktic altu era rezultatu dar deh suntem romani priceputi si "economi" .

PSS: acest mesaj se poate include si la "cum putem face mai rau albinelor" sau "asa NU"

Nu poate fi SIGUR era alt rezultat.
Si nu costa 1300 ron scula ci 900 ron.
Asta e dacă umbli cu improvizatii prost făcute....
Vei aprecia o scula de calitate de calitate chiar dacă costa ceva ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde yulian » 16 Oct 2016, 21:42

mausica scrie:
ovidiu8403 scrie:Vei aprecia o scula de calitate de calitate chiar dacă costa ceva ;)

Si eu mi-am luat initial cu 250...dupa 2 ani am scos de la pusculita de un furetto...nu se compara ;)
yulian

Mesajde mausica » 16 Oct 2016, 22:03

yulian scrie:
mausica scrie:
ovidiu8403 scrie:Vei aprecia o scula de calitate de calitate chiar dacă costa ceva ;)

Si eu mi-am luat initial cu 250...dupa 2 ani am scos de la pusculita de un furetto...nu se compara ;)

La fel am pățit si eu...inițial am avut un fogger(modelul albastru) bun..însă făcut în China si nu tine după care am strâns din dinți și am luat furetto modelul italian
mausica

Mesajde oroles » 17 Oct 2016, 07:51

Am vazut albina parlita si cu modelul italian. Este un film pe youtube. Asa ca eu cred ca e mai bun varojetul.
oroles

Mesajde yulian » 17 Oct 2016, 08:19

oroles scrie:Am vazut albina parlita si cu modelul italian. Este un film pe youtube. Asa ca eu cred ca e mai bun varojetul.

Nu a zis nimeni ca nu e bun varrojetul...dar daca ai multi...iti dai glont. Una e sa termini 50-60 in 10-15 min si alta e sa stai 2 -3 ore pentru acelasi tratament cu varachetul. Intotdeauna vor fi albine cazute in momentul in care dai un jet de abur..dar e ok...
yulian

Mesajde Closcutz » 17 Oct 2016, 08:38

Aveti furetto sau vorbiti "dupa ureche"? Jetul de fum care iese din furetto care functioneaza in parametri este rece! Numai albinele care sar pe focar se parlesc. Daca furetto are probleme si butelia este goala sau foarte rece atunci exista riscul sa iasa solutie fierbinte in loc de fum pe teava.
Alt avantaj la furetto este ca nu esti conditionat ca la varojet sa folosesti numai varachet!
Closcutz

Mesajde cristi_vidican » 17 Oct 2016, 09:19

yulian scrie:Una e sa termini 50-60 in 10-15 min si alta e sa stai 2 -3 ore pentru acelasi tratament cu varachetul.

Cât crezi că-ți ia să faci 60 de stupi cu VF prin metoda indicată în prospect?
2-3 ore? Atunci e oleacă de bai
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde filip » 17 Oct 2016, 09:47

cristi_vidican scrie:
yulian scrie:Una e sa termini 50-60 in 10-15 min si alta e sa stai 2 -3 ore pentru acelasi tratament cu varachetul.

Acum depinde si cum faci tratamentul.
Eu am stupii pe o coasta de deal,deci in panta.Am cronometrat cam cat dureaza sa fac in ritmul meu 30 de stupi.
1 Primul lucru care il fac e pregatirea hartiei(indoirea),o fac pentru tot esantionul.
2 Pun picaturile dau foc in ambele parti.
3 Introducerea in stup si etansarea urdinisului.
Pana ajung la ultimul stup expira si timpul pentru a deschide pe primul.
Daca astepti langa fiecare stup sa treaca toate etapele iti creste barba....... :D
filip

Mesajde mausica » 17 Oct 2016, 10:05

Closcutz scrie:Aveti furetto sau vorbiti "dupa ureche"? Jetul de fum care iese din furetto care functioneaza in parametri este rece! Numai albinele care sar pe focar se parlesc. Daca furetto are probleme si butelia este goala sau foarte rece atunci exista riscul sa iasa solutie fierbinte in loc de fum pe teava.
Alt avantaj la furetto este ca nu esti conditionat ca la varojet sa folosesti numai varachet!

Confirm exact ceea ce ai spus.
Nu am văzut până acum fum la furetto să fie cald.
Si apropo de timpul necesar pt a face tratamentul....eu la 100 de stupi ..durează maxim 10 Min....
La VF tradițional ar dura ceva vreme ;)
mausica

Mesajde daffid mihailov » 17 Oct 2016, 12:07

Nu stiu dar am impresia ca amitrazu e nociv si pt om. Am facut tratament fara masca pe figura si Acu ma doare in gat..
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde yulian » 17 Oct 2016, 12:44

cristi_vidican scrie:

Exact atat mi-a luat sambata...asta inseamna in jur de 2 minute/stup. Am ajuns la 7 fara 10 si am terminat la 9 jumate. :x
P.S. am 61 buc.
P.S.2 - lucrez singur...nu ma ajuta nimeni, inchide urdinis, pregateste fitile...etc..etc.
yulian

Mesajde Molluc » 17 Oct 2016, 13:40

[quote="daffid mihailov"]Nu stiu dar am impresia ca amitrazu e nociv si pt om. Am facut tratament fara masca pe figura si Acu ma doare in gat..[/quote

Din ce am inteles eu poate produce cancer . Sant nevoie de măsuri de protectie , masca , manusi. Am avut aceleasi probleme cu gâtul. Am înhalat si eu fum de la benzile cu Amitraz
Molluc

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE