tinumaftei scrie:Apoi, nu am spus că maidaneza este cea cu care o compar.
Rapița este o provocare și tehnologia trebuie adaptată altminteri vârful de formă este după tei. Aici zic eu ca ME ar avea un mic avantaj.
Cu ce comparati? Carnica?
tinumaftei scrie:Apoi, nu am spus că maidaneza este cea cu care o compar.
Rapița este o provocare și tehnologia trebuie adaptată altminteri vârful de formă este după tei. Aici zic eu ca ME ar avea un mic avantaj.
Bambucha scrie:Avantajele unui sistem sau altul se regasesc in eficienta modului de lucru al stuparului, adica in productivitatea lui. Pentru albina tipul de ram este vax-albina, o galeata buna de albina intrata la iernat va face la fel de multa miere si pe rama rotunda si pe rama triunghiulara.
Bambucha scrie:Nu, nicidecum. Imi pare rau daca nu m-am facut inteles. 50.000 albine culeg la fel de mult nectar atat intr-un orizontal cat si intr-un MER de exemplu.
Diferenta e ca in vreme ce lucrez la un orizontal am lucrat la 4 MER. Asta inseamna ca am un randament ca si stupar/albinar de 4 ori mai mare, adica imi permite timpul sa intretin un numar mai ridicat de familii, nu e vorba de muschi.
vulpea scrie:PS.nu m-ai lamurit cu neuro...
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori