Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultorii afectati de calamitati,despagubiti!

Mesajde filip » 28 Noi 2016, 12:32

Hunbee scrie:Acum ca cifrele arata asa de bine nu mai are sens titlul topicului.
Trebe redenumit cu ceva de genul "afacere cu albine, castiga x mii de euro pe an, dulcei maica bogatia, etc. :)

Da si trebuie subliniat:
CIFRELE PROVIN DIN PIXUL ASOCIATIILOR.
Asociatii care se vaita de ceasul mortii ca mor albinele de foame si ele trebuie sa vanda siropuri........
Sa fie prostie,incompetenta ori toate la un loc :?: :!: :?:
filip

Mesajde viorel55 » 28 Noi 2016, 12:44

kovacslg scrie:
mircea_tm scrie:este OFICIAL: NU primim minimisul promis din vara! Ieri, a avut loc o sedinta in Bucuresti la ACA si s-a discutat ca NU primim banii... .Dl ministru al agriculturii, Irimescu a comunicat si raportat o productie de 20 kg/stup... 8-)

STUDIU PRIVIND STRUCTURA PRODUCŢIEI ŞI A COMERCIALIZĂRII ÎN SECTORUL APICOL:

În vederea întocmirii STUDIULUI a fost elaborat un chestionar care conținea informațiile pe ultimii trei ani calendaristici care precedă notificarea programului apicol în vederea aprobării.

În data de 24 septembrie 2015, prin intermediul reprezentanților APIA și ANZ, chestionarul a fost difuzat tuturor formelor asociative înscrise în baza de date a acestor instituții, iar informațiile solicitate au fost furnizate până în data de 12 noiembrie 2015.

Chestionarele au fost completate de peste 85% reprezentanți ai formelor asociative.

După centralizarea informațiilor a reieșit următoarea situație:

Informații 2013 2014 2015
Numărul de apicultori > 24.087 > 24.552 > 22.930
Numărul de apicultori care gestionează peste 150 de stupi 1.265 1.357 1.545
Numărul total de stupi gestionaţi de apicultori cu peste 150 de stupi 235.711 258.683 299.243
Numărul de apicultori organizaţi în asociaţii de apicultori 24.087 24.552 22.930
Producţia naţională anuală de miere – tone/an 26.678 20.415 34.999
Gama de preţuri pentru mierea polifloră la locul de producţie – lei/kg 9 – 25 10 – 30 11 -26
Gama de preţuri pentru mierea polifloră în vrac la vânzătorii en gros – lei/kg 6 – 28 8 - 20 9 – 22
Producţia medie estimată de miere pentru fiecare stup – kg/stup 19,8 13,5 20,5
Costul de producţie mediu estimat pe kg de miere produsă – lei/kg 9,1 11,9 8,9
Numărul de stupi din ultimii ani calendaristici care precedă notificarea programului apicol în vederea aprobării 1.592.000 1.497.000 1.586.000
Datele înscrise în Studiu au fost furnizate de reprezentanții formelor asociative

De unde ati luat acest studiu ??
Nu am auzit pana acum de acest chestionar....si ...ar fi trebuit sa aud !
Poate cineva sa ne lamureasca....?
viorel55

Mesajde filip » 28 Noi 2016, 12:56

Viorel 55,
pagina de internet a MADR
http://www.madr.ro/programul-national-apicol.html
E din ce in ce mai bine :D
””Până la data de 31.12.2015, în urma aplicării acestui sistem de identificare, în baza de date a ANZ s-au înregistrat 227 forme asociative care au solicitat numere pentru identificarea a 3.102.283 familii de albine.””
Si cei care nu sunt in Asociatii si nu au tablite?
Normal ca daca ASOCIATIILE au TREI MILIOANE fam de albine trebuie si productie........... :lol: :lol: :lol:
filip

Mesajde Hunbee » 28 Noi 2016, 16:23

Ca sa o lamurim si pe asta cu inmultirea exponentiala din ultima perioada.
Este un fenomen specific unui climat de fonduri europene si smechereala balcanica si se manifeste prin circulatia placutelor de identificare de pe un stup la altul. Adica stupul meu poate devenii consecutiv proprietatea a mai multor accesanti. Si asa dintrun stup se fac ( in acte) 2,3,4 sau cati e nevoie.
E la mintea cocosului, dar nu si al autoritatilor.
Perdantii? Restul care nu pupa fonduri ci doar promisiuni.
Hunbee

Mesajde ilalexandru » 28 Noi 2016, 20:29

Cine a completat un astfel de chestionar? Haideti sa gasim macar unu care a luat parte la el....
ilalexandru

Mesajde filip » 28 Noi 2016, 20:47

ilalexandru scrie:Cine a completat un astfel de chestionar? Haideti sa gasim macar unu care a luat parte la el....

Problema trebuie pusa altfel:
Cine a negociat din partea Asociatiilor PNA 2017-2019,astfel aflam cine a dat informatii utile MADR-ului :?: :!: :?:
Toate informatiile ce se regasesc pe cite MADR duc spre ”interesele” celor care au negociat PNA-ul
filip

Mesajde kovacslg » 28 Noi 2016, 23:56

ilalexandru scrie:Cine a completat un astfel de chestionar? Haideti sa gasim macar unu care a luat parte la el....

Asta ar fi interesant.
Si destul de simplu macar in randul celor de forum.
kovacslg

Mesajde kovacslg » 28 Noi 2016, 23:59

NEVOILE SECTORULUI APICOL DIN ROMÂNIA:
În cadrul întâlnirilor avute cu reprezentanții formelor asociative ale crescătorilor de albine în care a fost dezbătut modul de derulare a măsurilor prevăzute în programele naționale apicole au fost identificate următoarele probleme stringente ale sectorului:

- Tratarea familiilor de albinele pentru combaterea bolilor specifice, în special varooza și nosema;

- Dezvoltarea stupinelor existente prin achiziția de familii de albine și mătci (regine);

- Îmbunătăţirea dotărilor stupinelor pentru obținerea unei game variate de miere și produse apicole. Sunt necesare achiziții de echipamente specifice pentru mecanizarea transportului stupilor în pastoral, dar şi pentru întreţinerea uzuală a stupilor;

- Efectuarea analizelor la miere în vederea identificării falsurilor și eliminarea acestora de pe piață.
kovacslg

Mesajde kiloz » 29 Noi 2016, 16:22

Mesaj de filip » Ieri, , 09:48
filip scrie:Domnul Kiloz,trecerea pragului unei Asociatii apicole in ultima vreme a fost pentru cumpararea de tratamente apicole in cele mai multe cazuri.Pe langa tratamente mai cumpara cate ceva.........
Sigur ca viziunea apicola a Asociatiilor a fost una pentru un grup restrans privind beneficiile iar una larga pentru membrii cotizanti si atat.
Uite ca s-a ales praful si tot mai multi se retrag,se considera nereprezentati.......

Daca considerati ca rolul unei asociatie se rezuma la atitea,inseamna ca aveti o viziune foarte proasta,si va inselati amarnic! Daca n-ati fost niciodata membru in nici o asociatie de unde ati dedus aceasta concluzii.
Se retrage lumea,ca are acceasi mentalitate,nu pot profita direct,nu mai am nevoie de altii.
Dar sa pune si el umarul ca sa aduca ceva inbunatatiri pentru a fii modificat ceva ,nici vorba.
Garantat trebuie schimbata mentalitatea de gindire al oamenilor!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde filip » 29 Noi 2016, 17:03

Am fost membru ACA.
Am depus la inceput dosar pentru medicamente in primul an.
In al doilea an nu a fost acceptat dosarul ca nu am cumparat medicamentele prin mag ACA desi aveam factura.
De asemeni am avut dosar la APIA cand se dadea cei 2 lei pe kg miere dat la procesator maxim 10 kg/fam.
In ultima vreme fac cumparaturile de la Targurile apicole si de pe internet.
De asemeni am facut demersuri sa cumpar regine prin intermediul magazinului ACA,am fost refuzat sistematic.Ba ca reginele nu s-au imperechiat,ba ca sunt foarte multe comenzi,etc.
filip

Mesajde Nicolaie Astaifoaiei » 29 Noi 2016, 23:13

Ai ce ghinioane ai !
Nasol ca vine iarna
Nicolaie Astaifoaiei

Mesajde filip » 29 Noi 2016, 23:25

Nicolaie Astaifoaiei scrie:Ai ce ghinioane ai !

Ghinion au altii care nu ma cunosc............. :lol:
Mi-am propus tinte mult mai inalte.......
filip

Mesajde proapis13 » 30 Noi 2016, 11:31

filip scrie:Am fost membru ACA.
Am depus la inceput dosar pentru medicamente in primul an.
In al doilea an nu a fost acceptat dosarul ca nu am cumparat medicamentele prin mag ACA desi aveam factura.

Ai vrut sa fentezi legislatia si de-aia nu ai putut accesa P.N.A. - il... :oops:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde filip » 30 Noi 2016, 11:52

@proapis13.
In momentul cand am cumparat tratamentul (luna MARTIE) de la targul apicol Faget,nu era nicio reglementare ca trebuie sa cumperi tratamentul doar de la magazinul ACA.
O smecherie care in timp ii costa pe cei care au gandit-o.
Eu inteleg ca, daca e program NATIONAL si ai documentul ca ai cumparat tratament si ai si albine e totul OK.
Ca doar nu cumperi Varachet pentru pompita de dozaj sa-ti pui picaturi in ochi........
Ultima oară modificat de filip pe 30 Noi 2016, 12:01, modificat 1 dată în total.
filip

Mesajde ilalexandru » 30 Noi 2016, 11:56

Si acum e mare prostie....parca trebuie sa cumperi tratamentul dupa ce ai cuparat matci sau familii de albine. Cutiile de stupi trebuie sa le cumperi dupa ce ai dovada ca ai fost in pastoral.....Eu daca cumpar cutii in martie sa schimbi cutiile uzate....de ce nu le mai pot baga la decontat?
ilalexandru

Mesajde proapis13 » 30 Noi 2016, 12:45

filip scrie:@proapis13.
In momentul cand am cumparat tratamentul (luna MARTIE) de la targul apicol Faget,nu era nicio reglementare ca trebuie sa cumperi tratamentul doar de la magazinul ACA.

Despre ce an vorbesti...???...ca legea aia nu s-a dat din martie si pana in august...?!?!?!?
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA