ilalexandru scrie:....Dosarele se depun in iulie....in august poti sa te trezesti cu un control acasa....sa vada aia cutiile.....dar daca tu esti in pastoral....cum mai schimbi cutiile????? Vin aia si te gasesc cu ele stiva.....Din momentul in care eu anul trecut am facut pastoral....nu ar trebui sa-i mai intereseze daca anul acesta mai plec sau nu in pastoral!
Stupii,la data cand se fac verificarile trebuie sa existe fizic undeva si sa corespunda tehnologiei apicole...
Ii poti avea in stiva sau deja cu albine in ei...
Inlocuirea stupilor deteriorati in pastoral se refera la pastoralul efectuat in anul curent...
Acum doi ani la jumatatea lui iulie ma pomenesc cu controlul la stupina
Numai ce adusesem pe vatra o parte din ultimii roi facuti la floare
Voiau sa vada daca stupii corespund numarului declarat si daca sunt crotalii
Am demonstrat cu acte ceea ce mi-au cerut si s-au legat de stupii goi fara crotalii care ii aveam sub o plata
Le-am aratat factura si dovada deplasarilor in pastoral pana la acea data,au fost multumiti
Cum stupii erau amplasati pe 3 vetre au refuzat sa se deplaseze sa-i vada,in primul rand,era prea cald si in al doilea,LEGAL,deplasarea trebuia facuta pe banii si timpul lor plus ca in comisie erau decat doi,legea spune ca trebuie sa fie 3...iar in al doilea rand le-am facut dovada ca stupii sunt amplasati legal pe raza localitatilor unde ii aveam in pastoral,cu Ordinul de deplasare si Instiintarea semnata si parafate de primarii

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...