Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Piticul

Mesajde Piticul » 30 Noi 2016, 20:25

Ma numesc George Ilie, in aprilie 2017 implinesc 60 de ani, sunt din Constanta, de profesie analist-programator ajut., actualmente reprofilat, lucrez in comert.
Pentru inceput doresc sa practic stuparitul stationar, pana cand incep sa prind tainele acestei meserii frumoase.

Ma apropii de pensie, si am zis ca trebuie sa fac ceva, sa ma tina activ, si care sa-mi dea satisfactie atunci cand voi trage linie.

Am avut doi vecini care se ocupa de albinarit de peste 60 de ani, unul din ei sa dus in lumea celor drepti, celalalt de la care am cumparat doua roiuri, are 87 de ani, merge pe 88, si se tine tare, este activ si care "mi-a predat" alfabetul albinaritului.

Cu ajutorul lui, acum am 5 roiuri, pe care i-am iernat astfel:

- trei pe 6 rame
- unul pe 7 rame
- unul pe 9 rame

Mare satisfactie am avut cand am scos primele 13 kg de miere.

Entuziasmul actual sper sa-l am si dupa ce ies din iarna.
Deja ma pregatesc pentru sezonul urmator, am mai cumparat 3 stupi, rame 1/1, pe care trebuie sa le asamblez, varostop, lapte praf, drojdie de bere, protofil, apicompex, si alte maruntisuri de care voi avea nevoie la primavara.

Am facut rost de doua carti:
- STUPARITUL de Const. L. Hristea editia a III-a, si
- INITIERE SI PRACTICA IN APICULTURA de Eugen Marza si Nicolae Nicolaide, pe care le studiez in amanunt.

Multumesc anticipat celor care ma vor ajuta sa practic aceasta meserie!
Voi incerca sa pun si fotografii si fimulete cat de caurand!

Cu stima!
Piticul

Re: Piticul

Mesajde gica.mosu » 30 Noi 2016, 20:54

...."Fiule esti pe drumul cel bun" mi-a za's popa din sat cand am fost cu nasul meu s-o"punim" de-o cununie....Si cred ca vi se potriveste de minuneee :idea: Sunteti pe drumul cel bun si cu ff mult curaj+vointa sa faci ceva'n viata(rezultatele vor veni sigur) decat sa tai frunze la gaste cum fac f multi pensionari :!: ...Bun venit in"gasca" si tot ce va doriti..Respect pt curaj la varsta dv-G.M :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Augustin78 » 30 Noi 2016, 22:17

Va salut cu respect.
Si va doresc Bun venit in aceasta mare familie.
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Piticul » 02 Dec 2016, 11:14

Va salut, si va multumesc pentru mesaje, cu ajutorul d-voastra voi invata mai repede tainele albinaritului.
Atasez o poza cu cei 5 stupi ai mei.

Cu aceasta ocazie urez de "Mos Niculae" LA MULTI ANI!, celor care-i poarta numele.

IMGA0770.JPG
Piticul

Mesajde lucky5strike » 02 Dec 2016, 14:10

Despre stupi, e clar ca-ti sunt dragi si te preocupa fenomenul... parca ar fi purcei pusi la ingrasat. :lol:

Apropo, de ce nickul "Piticul"?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Piticul » 04 Dec 2016, 22:13

lucky5strike scrie:Despre stupi, e clar ca-ti sunt dragi si te preocupa fenomenul... parca ar fi purcei pusi la ingrasat. :lol:

Apropo, de ce nickul "Piticul"?

Salut,

"Purcei"- bine zis, am facut copertina impotriva curentilor de aer, sper ca am facut bine, voi vedea la primavara.

User Piticul, asta e porecla mea, nu ca as fi mic de statura, am 1,80, dar in copilarie aveam un prieten mic de statura si l-am poreclit Guliver, iar el mi-a spus Piticul, porecla care mie mi-a placut, de aceea am postat cu acest user.
Piticul

Mesajde iulians » 04 Dec 2016, 22:25

Sa nu falfaie copertina vantul ca le deranjeaza.
iulians

Mesajde activ » 04 Dec 2016, 23:45

Tot cu stimă şi respect ... vă salut şi eu !!!
Şi ... bine ați venit pe forum !!!

PS. Păi nu ne rămâne decât să aşteptăm primăvara împreună în "ghem" pe Stupăritul.
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Dec 2016, 23:59

Bine ai venit printre noi !!! Sanatate maxima tie si familiei tale !!!

:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Piticul » 24 Dec 2016, 13:03

Va urez un Craciun fericit, sanatate, fericire si tot ce va doriti voi mai frumos sa vi se indeplineasca.
La multi ani!

Cu stima!
Piticul

Mesajde Piticul » 25 Dec 2016, 21:23

Salut

Am citit pe internet despe albinele BK, si am inteles ca sunt o incrucisare intre albina din UK si cele Italiene, deci un hibrid.

Eu am tot un hibrid, intre carpatina si italiana, si am vazut ca am in stupi si albine galbene si albine negre.
Matcile sunt galbene, 2 buc. si negre 3 buc.
Cele galbene sunt de roire si au iesit din ou depus de matca neagra.

Daca as cumpara un roi BK, peste 3 ani, devine hibrid, pentru ca nu sti cu ce trantori se vor imperechea viitoarele matci.

Ce ma sfatuiti sa fac, sa merg pe acest hibrid, ca se pare ca alta alternativa nu am.

Mentionez ca aici in Constanta, aproape toti ( pe care ii cunosc ) au albine hibrid, dintre carpatina si italiana.

Cu stima!
Piticul

Mesajde gica.mosu » 26 Dec 2016, 08:49

...Georgica,nu numai cei din C-ta au =merg pe hibrid ,ci majoritatea apic din tara,si eu dar,schimb liniea pe line materna (o data la 3 ani) s-au paterna(mai greu-densitate mare de"flacai" din imprejurimi)... :idea: Mergi pe ac rasa-gena,daca's productive...sa bagi BK in curte=stupina, e ca si cum l-ai baga pe :twisted: in casa=gospodarie(parerea mea).... :shock: Cat despre culoarea albinei(tergitei)...nu are mare importanta,caracterele-insusirile sunt aceleasi...de roit ,o fac toate daca nu le asiguri"confortul" potrivit si te lasa cu lada goala 8-)cand i-ti este lumea mai draga ...Spor-G.M si La multi ani :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Piticul » 09 Ian 2017, 14:45

Prima iarna grea, nu ma asteptam la asa ceva dupa atatia ani ...zapada la noi cam este o raritate, dar acum o avem cu varf si indesat...

Sper sa ies bine din acest prim obstacol...

La multi ani!

Piticul

Mesajde lucky5strike » 09 Ian 2017, 18:27

Piticule, iarna nu-i ca vara, cum zicea... conjudeteanul tau.

Uite un pont... si de la mine: la o azvarlitura de bat de tine e cel mai vechi pamant din tara. Asa si cu albinele.

Cele mai potrivite sunt alea... care sunt din totdeauna... daca intelegi ce vreau sa zic.

:P
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde FLORINELU » 09 Ian 2017, 19:00

te salut piticule si bine ai venit pe forum,dupa parerea mea ai inbracat prea "gros" stupii aia,nu au destula aierisire,ce te faci cand vine un +grade ii dezbraci si apoi ii imbraci din nou?,ca doar vine iar frig si nu prea cred ca o sa le placa.
in alta ordine de idei vad ca ai zapada destula,poti trimite prin fan curier si la noi ceva ca nu avem pic de zapada (dar sau inchis scolile),contra cost desigur? :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde Piticul » 13 Apr 2017, 09:47

Va prezint cateva poze cu cel mai tare stup pe care il am, sincer nu ma asteptam la asa ceva...!
Iernat pe 9 rame, practic daca a consumat 3-4 kg de miere, ramele au ramas pline iar rezultatul se vede.
4 rame cu puiet capacit si larvar pe ambele fete, iar sub hranitor incepuse sa construiasca faguri, asa ca le-am pus o rama neterminata de construit de anul trecut.

Alti doi stupi au cate 3 rame cu puiet capacit si larvar pe ambele fete, si acestia au consumat la fel de putina miere, si ei cu tendinta de a construi faguri.

Altul are 2 rame de puiet capacit si larvar pe ambele fete, consum mic de miere.

Ultimul este vai de el, daca mai intarziam vreo 6-7 zile si nu umblam la el, mureau toate albinele, nu mai aveau mancare, cu toate ca le-am lasat din abundenta, a consumato, motivul este simplu: el a tinut piept frigului, a fost primul din linie si i-a protejat pe ceilalti.
Asa ca am luat din cel cu 4 rame cu puiet, o rama cu albina acoperitoare,si am mutato in acesta slab, am stropit cu tuica si totul este in regula.

Daca am gresit,va rog sa-mi spuneti.

Cu stima!

IMGA0776.JPG
Polen din abundenta
IMGA0781.JPG
Puiet capacit
Ultima oară modificat de Piticul pe 13 Apr 2017, 10:04, modificat de 2 ori în total.
Piticul

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?