FlorinPlopsoru scrie:peterneamt scrie:1. Imaginea 1. varianta 1. ESTE CEA CORECTĂ.
2. Imaginea 1. varianta 2.greşit din cauza lipsei de hrană.... în cazul gerului ghemul se strânge fie spre diafragmă fie spre peretele stupului ......
3. Imaginea 2. varianta 1. greşit din 2 cauze I. Nu este indicată izolaţia bilaterală pentru că, în cazul zilelor senine, ghemul nu se mai încălzeşte de la radiaţiile solare ( izolaţia păstrând frigul de peste noapte ) şi nu se mai desface pentru ca albinele să aducă miere şi apă de pe faţa exterioară...
Sa inteleg ca A.Malaiu se înșală. Imaginea 2 varianta 1 e organizarea recomandata ca fiind superioară celei cu ,,celule goale,, ? De asemenea si C Antonescu ? Prezintă imaginea 1 varianta 2 ca solutie la lipsa de hrana, nespecificand faptul ca ghemul se va retrage spre unul din pereții stupulu.
gica.mosu scrie:...Cu 35 ani in urma tatuca impacheta stupii gen fig-13b(bilateral)...l-am intrbat de ce asa"pt ca sa aiba loc ghemul (jos-central pe celule libere...) ca in caz de ierni grele -timpurii sa nu prinda f multa albina in coaja inferioara ...iar pe tip mai caldut albina cara mierea din ext spre interior=la margina puietuluisi cand ghemul ajunge sus le pun o punga s-au o raman'cap.."...si nu avea probleme..dar ierna supii pe 3-kg de albini(7-8rame) nu mate lesinate ca nooooi in ultimii ani...
Cum fac eu ....am vb si cu alti albinari...majoritatea org cuib....bilateral-central gen1-3-5-7 cu miere mai multa iar2-4-6 si-si(ca in fig-3a) pt a lasa loc albinei sa-si org ghemul unde crede=doreste in functie de temperatura de afara...Spor -G.M
FlorinPlopsoru scrie:gica.mosu scrie:...Cu 35 ani in urma tatuca impacheta stupii gen fig-13b(bilateral)...l-am intrbat de ce asa"pt ca sa aiba loc ghemul (jos-central pe celule libere...) ca in caz de ierni grele -timpurii sa nu prinda f multa albina in coaja inferioara ...iar pe tip mai caldut albina cara mierea din ext spre interior=la margina puietuluisi cand ghemul ajunge sus le pun o punga s-au o raman'cap.."...si nu avea probleme..dar ierna supii pe 3-kg de albini(7-8rame) nu mate lesinate ca nooooi in ultimii ani...
Cum fac eu ....am vb si cu alti albinari...majoritatea org cuib....bilateral-central gen1-3-5-7 cu miere mai multa iar2-4-6 si-si(ca in fig-3a) pt a lasa loc albinei sa-si org ghemul unde crede=doreste in functie de temperatura de afara...Spor -G.M
Hac! Eu cu cine votez? .....dupa cine ma iau? Dupa Antonescu,Malaiu sau practica colegilor? Ca in momentul acesta sunt derutat! Nu ca as mai putea sa fac ceva....
gica.mosu scrie:...FL Plopsoru scrie: eu cu cine votez.....Cum,cu ciniPaaai nu aveti PSD,PNL...si toata cloaca de" baieti buni"=H..I
care au tupeul sa candideze la.......duminica,dupa ce au f....t,je...t,vandut la fier vechi tara
"parintele"...aveti cartea lui C Antonescu ( un ff bun PRACTICIAN
)si-un stupar cu ceva ani=experienta prin zona(mentor pt a invata ceva practic
)mult succes si bafta in continuare ......Spor la citit si in activitate....
peterneamt scrie:FlorinPlopsoru scrie:gica.mosu scrie:...Cu 35 ani in urma tatuca impacheta stupii gen fig-13b(bilateral)...l-am intrbat de ce asa"pt ca sa aiba loc ghemul (jos-central pe celule libere...) ca in caz de ierni grele -timpurii sa nu prinda f multa albina in coaja inferioara ...iar pe tip mai caldut albina cara mierea din ext spre interior=la margina puietuluisi cand ghemul ajunge sus le pun o punga s-au o raman'cap.."...si nu avea probleme..dar ierna supii pe 3-kg de albini(7-8rame) nu mate lesinate ca nooooi in ultimii ani...
Hac! Eu cu cine votez? .....dupa cine ma iau? Dupa Antonescu,Malaiu sau practica colegilor? Ca in momentul acesta sunt derutat! Nu ca as mai putea sa fac ceva....
Spre norocul nostru albinele, in majoritatea cazurilor, isi organizeaza singure cuibul . Rolul nostru este sa intervenim doar la stupii unde este necesar sa ajutam.......
FlorinPlopsoru scrie:Eu nu citesc prin cărți
Nicolaie Astaifoaiei scrie:FlorinPlopsoru scrie:Eu nu citesc prin cărți
Nici ieu ca acolo scrie marunt si pe mine ma ia somnu .
Decat probez facand experiente cum ar face prunu miere si rachita micsunele .
Nicolaie Astaifoaiei scrie:FlorinPlopsoru scrie:Eu nu citesc prin cărți
Nici ieu ca acolo scrie marunt si pe mine ma ia somnu .
Decat probez facand experiente cum ar face prunu miere si rachita micsunele .
vulpea scrie:dece esti rau teiule,ca d-aia a iesit asa destept !
Arhivistu scrie:Cam multa albina moarta pe fundul stupului pt vremea asta,la voi cum e?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 135 vizitatori