Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultorii afectati de calamitati,despagubiti!

Mesajde kovacslg » 11 Dec 2016, 01:32

cucubau scrie:
Cat timp ar lua pt medicul veterinar, sau pentru angajatul de la registrul agricol, sa faca cate o vizita pe teren, la cei cativa apicultori dintr o comuna? Oricum la reg agr in perioada asta nu prea este activitate, iar medicul veterinar, cum merge sa vaccineze fiecare caine, ar putea veni si la apicultori de doua ori pe an, poate ar preleva si mostrele pt analiza asa cum prevede legea.

Veterinarii se vor specializa pe apicultura cand albinele nu vor mai avea ac . Pana atunci diagnosticare recoltare , de probe si tot ce tine de tratamente vor fi facute de catre apicultori , veterinarii doar cu parafa.

Daca se doreste ordine si tranparenta, si un control al efectivelor reale, atunci sunt solutii. Cu probele pt analize a fost ceva secundar.
Insa, nu poate merge la nesfarsit nici faptul ca pot sa duc albinele vecinului pt analiza. Ce rost mai au analizele inainte de pastoral atunci?
Ne pacalim singuri...
Noi trebuie sa schimbam lucrurile.
kovacslg

Mesajde kovacslg » 11 Dec 2016, 01:38

Legat de minimis.
As fi curios daca am face un sondaj cu privire la necesitatea minimisului in apicultura, care ar fi reactiile.
Am vazut multe opinii ca apicultura este rentabila si fara minimis, ca de fapt doar nepriceputii striga dupa ajutoare.
kovacslg

Mesajde Closcutz » 11 Dec 2016, 06:05

Eu priceput sau mai putin priceput m-am trezit de dimineata sa le raschetez una in freza mincinosilor de Irimescu si Ciolos... Doi cretinoizi mincinosi care ne-au aburit tot anul. Puteau macar sa se abtina...dar la cat au mintit...trebuie bubuiti!
Closcutz

Mesajde teinegru64 » 11 Dec 2016, 06:22

Cine manca rahat de Bruxel.....isi merita soarta.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Neafiliatul » 11 Dec 2016, 07:39

Closcutz scrie:Eu priceput sau mai putin priceput m-am trezit de dimineata sa le raschetez una in freza mincinosilor de Irimescu si Ciolos... Doi cretinoizi mincinosi care ne-au aburit tot anul. Puteau macar sa se abtina...dar la cat au mintit...trebuie bubuiti!

De acord cu dvs. , dar problemele noastre tot nu vor fi rezolvate. Va veni Daniel Constantin , așteptat de cei de la ANZ . Din martie vor începe să curgă ordinele de ministru care să le dea de lucru la numerotări ,numărări , pancardări etc.
Noi vom aștepta să renunțe vecinul , chiar dacă vom trăi cu jugul la gât.
Neafiliatul

Mesajde balasbebe » 11 Dec 2016, 08:03

cucubau scrie:
Cat timp ar lua pt medicul veterinar, sau pentru angajatul de la registrul agricol, sa faca cate o vizita pe teren, la cei cativa apicultori dintr o comuna? Oricum la reg agr in perioada asta nu prea este activitate, iar medicul veterinar, cum merge sa vaccineze fiecare caine, ar putea veni si la apicultori de doua ori pe an, poate ar preleva si mostrele pt analiza asa cum prevede legea.

Veterinarii se vor specializa pe apicultura cand albinele nu vor mai avea ac . Pana atunci diagnosticare recoltare , de probe si tot ce tine de tratamente vor fi facute de catre apicultori , veterinarii doar cu parafa.

Mai usor veterinarii ajung pe Luna decat in stupina. Sa nu uitam ca acum cu 200 de lei te poti echipa din cap pana in picioare. Mai este mult pana atunci.
Hai la vot!
balasbebe

Mesajde feederman » 11 Dec 2016, 09:54

Closcutz scrie:Eu priceput sau mai putin priceput m-am trezit de dimineata sa le raschetez una in freza mincinosilor de Irimescu si Ciolos... Doi cretinoizi mincinosi care ne-au aburit tot anul. Puteau macar sa se abtina...dar la cat au mintit...trebuie bubuiti!

Pazea, ca ricoseaza si bubuie unde nu te astepti.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Bambucha » 11 Dec 2016, 09:58

Nu e bine! Un preot care a adunat atata ura si frustrare (intr-un timp atat de scurt) ar trebui sa-si puna intrebarea sub ce guvernare a fost impozitata forfetar apicultura (daca vrea sa vada tot peisajul). ;)
Societatile avansate au progresat prin munca nu prin cerseala, furt si lene.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde filip » 11 Dec 2016, 15:01

http://agrointel.ro/69810/veste-proasta ... picultori/
Atat timp cat Asociatiile au raportat productii record catre minister.Ce poate face ministrul?
filip

Mesajde proapis13 » 11 Dec 2016, 16:05

filip scrie:http://agrointel.ro/69810/veste-proasta-pentru-apicultori/
Atat timp cat Asociatiile au raportat productii record catre minister.Ce poate face ministrul?

,, eu ca să dau ajutorul acesta, trebuie să îl justific iar această justificare se face cu date pe care trebuie să mi le dea producătorii.
Atâta timp cât ei nu pot să vină cu aceste date nici eu nu mă pot justifica la Bruxelles!”,
Perfect adevarat :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Hunbee » 11 Dec 2016, 17:36

Pe alt topic kovacs spunea de apatia majoritatii, care nu traieste din apicultura deci e putin motivata sa faca presiuni.
Poate aici e buba.
Alte domenii agricole sunt reprezentate de asociatii profesionale ( porci, vaci, gaini, etc) formate din membrii care din asta traiesc.
La noi in apicultura e diferit. Si de aici indiferenta aparenta.
Se simte nevoia unei reprezentari ale profesionistilor.
Hunbee

Mesajde filip » 11 Dec 2016, 17:42

Hunbee scrie:Pe alt topic kovacs spunea de apatia majoritatii, care nu traieste din apicultura deci e putin motivata sa faca presiuni.
Poate aici e buba.
Alte domenii agricole sunt reprezentate de asociatii profesionale ( porci, vaci, gaini, etc) formate din membrii care din asta traiesc.

Asa si.....
Imi spui si mie cum faci delimitarile dintre profesionisti si amatori?
Apicultorii amatori in interiorul localitatilor si profesionistii in exteriorul lor?
Era o lege in care se spunea ca exploatatiile trebuie sa fie la minim 1km de ultima locuinta.
Hai sa mai complicam putin apicultura romaneasca...........
filip

Mesajde Neafiliatul » 11 Dec 2016, 17:56

proapis13 scrie:Perfect adevarat :!:

Mă așteptam la dvs. să remarcați capcana în care vrea să ne atragă . Sau tocmai asta înseamnă semnul :!: ANZ -ul , direct și prin cei din minister , își caută obiectul muncii . Au terminat , sau nu au reușit să numere ouăle
de la oi , vaci , capre , găini , iepuri și tot ce mai mișcă prin bătătura omului și au găsit sectorul cel mai dezbinat , grumazul cel mai aplecat , indiferent cât de mult se lasă înjosit . Ei trebuie să-și găsească obiectul muncii ,
implementând sistemul informatic pentru albine ( a se vedea ultima modificare prin OM privind introducerea în atribuțiuni a acestui lucru , pentru a avea acoperire legală în obținerea de fonduri ) . Acum vin și spun : vedeți ,
dacă ați fi turnat tot la noi ,acum ați fi avut evidență și ați fi luat ajutor de minimis . Nu mă îndoiesc că vor exista destui care să ceară acest lucru , chiar dacă există instituții și prevederi paralele ,legale și mai practice (Registrul Agricol ).Prin cozile de topor din anumite asociații și sindicate ,își vor atinge scopurile , dar atunci va fi prea târziu . Nu atât pentru faptul că trebuie declarată producția , cât pentru dependența apicultorului , mic sau mare , de ANZ , cu
drumuri interminabile către acest organism . Acest ministru nu și-a dorit o confruntare cu apicultorii , dar a făcut totul , prin personalul din minister , să pregătească terenul pentru noul ministru de a emite ordinele necesare
a face varză Legea Apiculturii , care oricum nu este bună de nimic .
Neafiliatul

Mesajde kovacslg » 11 Dec 2016, 22:04

filip scrie:
Hunbee scrie:Pe alt topic kovacs spunea de apatia majoritatii, care nu traieste din apicultura deci e putin motivata sa faca presiuni.
Poate aici e buba.

Asa si.....
Imi spui si mie cum faci delimitarile dintre profesionisti si amatori?
Apicultorii amatori in interiorul localitatilor si profesionistii in exteriorul lor?
Era o lege in care se spunea ca exploatatiile trebuie sa fie la minim 1km de ultima locuinta.
Hai sa mai complicam putin apicultura romaneasca...........

Asocierea e libera.
La nivel de asociatii, interesele celor cativa apicultori care traiesc din apicultura, sunt sistematic marginalizate, neascultate fiind minoritari, iar majoritatea, este redus la tacere cu sintagma: nu fiti nemultumiti, s-a dat putin, da e mai bine decat nimic, oricum banii astia sunt ceva gratis...mai un varachet, 2 sticle de protofil. Unii nu stiu nici unde este asociatia. Respectul meu pentru toata lumea, dar trebuie sa facem un pas inainte.
Daca interesele mele, si ale dvs nu coincid, asta nu inseamna ca trebuie sa fim suparati, dar nici nu este productiv, ca nu putem ajunge la numitor comun, nici aici, nici in interiorul asociatiilor.

Legat de delimitare...
Veniturile mele sunt preponderent din apicultura, nu lucrez in alta parte, nu am pensie, nici diferite ajutoare de stat. Si am destule familii...si le iubesc, ca dvs.
Daca e un an, in care cheltui mai mult cu albinele, decat obtin din vanzarea produselor am o mare problema. Miza e mare,.
Multa discutie in contradictoriu e in zadar, mai bine sa ne gasim cei care vorbim aceeasi limba si sa actionam! Implicit si dvs.

Dealtfel, s-a stabilit demult demarcatia intre apicultura hobby si cel profesional. La nivel de comisie europeana.
Delimitarea s-a facut la 150 de familii. Se poate comenta mult, dar se pare ca acest numar reuseste sa demarce cel mai bine interesele, obiectivele diferite in apicultura.

Oricum, fiecare din noi stim exact in care categorie ne aflam, problema apare cand nu acceptam diferentele dintre noi.
Asta cu interiorul satului, in afara satului, e ceva ce nu pot comenta. Nu vad relevanta aici.

Dealtfel albinele mele sunt in afara satului, dar acolo, siguranta costa, si tot din miere trebuie acoperita.
In 2014 au disparut 9 familii, anul trecut o familie, anul acesta au fost luate ramele din 2 lazi.
Poate noi cei care suntem in afara localitatilor ar trebuie sa primim subventionat sisteme de alarma... Ma gandesc, Dvs nu sunteti de acord.

Respecte...
kovacslg

Mesajde Hunbee » 11 Dec 2016, 22:41

De simt nevoia de delimitare?
F simplu.am mai povestit. Ma duc la aca. Sedinta.
Octogenari si impartire de medalii catre seniori.bravo lor. Totul e frumos si bine.
Dar alo!!!! Eu dau mierea la 8 lei si o produc cu 9,5!!!
Eu din asta traiesc!!! Daca pot...
Si voi impartiti medalii. Asta merge la asociatia veteranilor.
Avem o criza cronica, scade media de productie, avem mortalitati, scadere pret mondial, e o situatie grava.
Pt Unii.
Altii care au 40 colonii, dau ce produc la 20-30 lei borcanu, si au alte surse de venit nu e criza. Totul e normal la ei. Nu sa schimbat nimic. Mierea e la pretul de anul trecul. Totul e o ok. Deci de ce sa ne agitam atata?
Si au dreptate. Total de acord. Si eu as zice la fel.
Adica asociatia crescatorilor de ovine are probabil in componenta numai ciobani cu a umite prioritati.
Asociatia iubitorilor de oi baltate/mioritice si iubitoare de neam si tara si are alt fel de membrii cu alte prioritati.

Ps.in exemplul de mai sus orice asemanare cu realitatea e pur intamplatoare... :)
Hunbee

Mesajde daffid mihailov » 12 Dec 2016, 01:12

Oameni buni, cand nu o mai fi miere pe masa, o sa se autosesizeze singuri. Unde e mierea? Cine credeti ca o consuma? Mai ales pe asta buna si naturala fara antibiotice? Ca la domnii parlamentari nu cred ca le place siropul invertit, cu atat mai putin alora la Bruxelle. Sper ca pana atunci sa rezistam. Si sa mai avem albine. Ca fonduri o sa se gaseasca.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA