Cateva poze cu familiile de albine in data de 3 martie 2016...
Diferenta e mare intre cum au intrat anul trecut in iarna si cum se prezinta acum.
Insa, ce am vazut si auzit, privind depopularile, problemele cu paduchi, sunt impacat.
filip scrie:FlorinPlopsoru scrie:Sau e momeala pt ,,gâște,, sa dea o fuga sa zgârme in stupi sa vada daca are albina moarta pe pereții stupului sau in rame? Daca le zgandarim acum ,ne am fu...t in ele de albine.
PS: cui ii mor albinele de foame ,sa isi ia capre....alea tipa!!!
https://www.youtube.com/watch?v=zFLNsKfzdPM&t=10s
Exista apicultori care au dat pana acum 2 kg de turta pe fam.
A aparut rasa ”EMO”,astea nu stiu de iarna si danseaza in continu...........
stroe scrie:filip scrie:FlorinPlopsoru scrie:Sau e momeala pt ,,gâște,, sa dea o fuga sa zgârme in stupi sa vada daca are albina moarta pe pereții stupului sau in rame? Daca le zgandarim acum ,ne am fu...t in ele de albine.
Exagerezi .
Nu puteau consuma pana acum doua kg de turta.
FlorinPlopsoru scrie:stroe scrie:filip scrie:FlorinPlopsoru scrie:Sau e momeala pt ,,gâște,, sa dea o fuga sa zgârme in stupi sa vada daca are albina moarta pe pereții stupului sau in rame? Daca le zgandarim acum ,ne am fu...t in ele de albine.
Exagerezi .
Nu puteau consuma pana acum doua kg de turta.
Adevarat! Nu consuma 2 kg dar cand temperatura permite,o cara in cuib si eu ,,Gâscanul,, ma bucur ca ,,a luat o,,. Apoi ma panichez si gândesc ca nu au mancare si încep sa zgârm prin cuiburi sa vad. Si cum fetele s au invatat sus la turta nu mai pot sa imi dau seama cata mancare mai au dupa poziția Ghemului si iau rama cu rama ,ca vara. Si ca sa dorm linistit de Crăciun ,mai trântesc una...cu de toate,ca sa aibă...si ma huzuresc cat bine le am facut,ca le si stimulez . In realiate le oblig sa culeagă in miezul iernii si stim ca secretul longevitatiii Albinei de iernare e faptul ca a facut ,ranza,, destula in toamna si ca o ,,freacă ,, prin stup majoritatea timpului,cu excepția timpului cand ,,baga lemne,, impreuna cu degajarea de ,,chiriași,, gen varroa sau șoricei. Si de aici rezulta doua lucruri: ori ai in primavara familii de faci producție record la ghiocei si la rapița stai mai mult prin pomi decat in stupina( dar asta daca esti asa de norocos încât se merita sa te lasi de albine si sa joci la loto) ori,cel mai probabil la schimbul de generații ,in primavara iti cad albinele ca MiG-urile armatei romane, si te trezești cu cinci albine pe doua rame. Si atunci,in loc sa strângi cuibul,mai bagi o proteica si ii dai rama la ouat sau de ce nu,la clădit.. ,, sa aibă de lucru,si poate ai noroc de ceva zile calde si iti oua. Atunci sa te tii,cand va raci acel puiet. E varos? E LE? E LA(ferasaca Dumnezeu)? E PVC? Da i siroape,dai cu oxi si hai in pastoral.de bine de rau isi revin nițel,si ai speranța pt la anu,si esti bucuros ca ai scăpat ,dar la toamna....sa vezi turte ce le dau si mai pun si trei filme pe fb,ca e la moda. Nu m am referit la o persoana anume si tot ce am scris mai sus se încadrează la categoria ,,asa nu,, . Tot ce stiu ,stiu de la voi....Stima
gica.mosu scrie:Va propun la ta'ti un "test instuctiv-educativ"...DE CEEE![]()
1--propoliseaza albinele din corobana urdinisul,iar noi reglam marimea=dimensiunea urdinisului...
2- de ce propoliseaza albinele intre rame-speteze si podisorul...
3-ce efect au curentii de aer din stup...
4- cand, cum(o punem=asezam) si ce rol are foliea la stupii cu fund plin(efecte-avantaje)....
...Spor la ta'ti si iernare usoara-uscataP.S-La muuulti ani ROMANI orisiundi va aflati
gica.mosu scrie:Danmirea scrie:......cumpar ....sirop ca nu cristalizeaza si e numai bun de iernat! Pai,de unde stii....? ai iernat numai pe asa ceva s-au banuiesti doarEu unul n-as avea curajul sa testez=verific tb asta pe fam mele
si da,daca e in amestec si in ce perioada e dat ,ce fel de api......i este,sunt prea multe de
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 64 vizitatori