kovacslg scrie:Sper sa nu inghete iar.
FlorinPlopsoru scrie:Arhivistu scrie:Buna seara,ieri am observat la unul din stupi o activitate neobisnuita,erau 3 4 albine la urdinis iar cand mi.am apropiat urechea de lada se auzea ca era destul de agitat,care sa fie cauza?..lipsa matcii?..mancare are din belsug
Buna seara! Dacă Albinele sunt agitate și active pe vreme nepotrivita nu e de bine. Cauzele pot fi mai multe : lipsa matca, infestare masiva cu varroa, in unele cazuri și o împachetare necorespunzătoare sau supradoza de acid oxalic .oricare dintre situații sunt mai mult sau mai puțin nasoale . Dacă ești incepator,și îți iubești Albinele,lasă mândria deoparte și cere ajutorul celui mai apropiat apicultor. Pe forum putem doar sa presupunem situația și sa dam soluția ipotetic. O unificare in camera încălzită ,un tratament la vremea aceasta sau o introducere de matcA ....nu sunt asa simple cum sunt descrise teoretic. In prima faza pune o foaie de control pe fundul stupului, vezi câți ,,urâți,, cad in mod natural,scrie ce schema de tratament ai făcut și cât de sigur ești ca l ai făcut corect și poate cei mai pricepuți ca mine îți vor da o dalta de ajutor. Mai eliminam din posibilități. Din ce an e matca.., care intervale sunt ocupate de Albina .....ETC.cu cât mai multe detalii cu atât mai bine. Spor!!!
vulpea scrie:Arhi.,zic ca si iarna se poate umbla la stup(in caz extrem).numai sa ai o camera pe care sa o incalzesti la 15-18* si umbli lejer la stup(vezi pe viu ce-i si cum).dupa aceea lasi sa se raceasca incet in camera(ca sa apuce sa intre albinele incet in stup) dupa care scoti stupul si-l duci de unde l-ai lua.curaj,altfel - la plezneala - nu merge ca nu se stie daca-l mai ai mai tarziu si e pacat.
vulpea scrie:cand camera incepe sa se raceasca,fi sigur ca intra la caldurica la ele .
vulpea scrie:nu-mi plac idioteniile nici macar gandite si mai ales spuse .
vulpea scrie:nu-mi plac idioteniile nici macar gandite si mai ales spuse .
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori