Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde kovacslg » 19 Dec 2016, 21:52

Sper sa nu inghete iar.
kovacslg

Mesajde mausica » 19 Dec 2016, 22:02

kovacslg scrie:Sper sa nu inghete iar.

Asta numa Domnu stie..
Am auzit ca anu asta a fost jale pe acolo ?.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde kovacslg » 19 Dec 2016, 23:30

Erau locuri unde salcamul era inghetat pana la varf, locuri unde avea 1 - 1.5 m verde pe varfuri.

Atasez o poza cu un nuc inghetat, poza l-am facut la recunoastere in data de 24 aprilie.
Asa arata si salcamul. Parca era decembrie...
Fişiere ataşate
WP_20160424_001.jpg
nuc inghetat, valea lui mihai
kovacslg

Mesajde mausica » 19 Dec 2016, 23:37

Ce priveliste.....ma si gandesc cum e sa vezi o padure intreaga asa....dezolant :(
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Arhivistu » 20 Dec 2016, 09:17

FlorinPlopsoru scrie:
Arhivistu scrie:Buna seara,ieri am observat la unul din stupi o activitate neobisnuita,erau 3 4 albine la urdinis iar cand mi.am apropiat urechea de lada se auzea ca era destul de agitat,care sa fie cauza?..lipsa matcii?..mancare are din belsug :?

Buna seara! Dacă Albinele sunt agitate și active pe vreme nepotrivita nu e de bine. Cauzele pot fi mai multe : lipsa matca, infestare masiva cu varroa, in unele cazuri și o împachetare necorespunzătoare sau supradoza de acid oxalic .oricare dintre situații sunt mai mult sau mai puțin nasoale . Dacă ești incepator,și îți iubești Albinele,lasă mândria deoparte și cere ajutorul celui mai apropiat apicultor. Pe forum putem doar sa presupunem situația și sa dam soluția ipotetic. O unificare in camera încălzită ,un tratament la vremea aceasta sau o introducere de matcA ....nu sunt asa simple cum sunt descrise teoretic. In prima faza pune o foaie de control pe fundul stupului, vezi câți ,,urâți,, cad in mod natural,scrie ce schema de tratament ai făcut și cât de sigur ești ca l ai făcut corect și poate cei mai pricepuți ca mine îți vor da o dalta de ajutor. Mai eliminam din posibilități. Din ce an e matca.., care intervale sunt ocupate de Albina .....ETC.cu cât mai multe detalii cu atât mai bine. Spor!!!

Buna dimineata,nu mai umblu acum pe frigul acesta la familia respectiva,o sa vad in primavara care e problema(daca rezista pana atunci).Tratamentele au fost facute incepand din august cu varachet iar in noiembrie cu acid oxalic,se poate ca oxalicul sa nu-i fi convenit desi am respectat dozajul,zic eu :D Sarbatori fericite !
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde FlorinPlopsoru » 20 Dec 2016, 21:00

Decizia ta ,albinele tale. Dar in primavara nu mai poti sa tragi concluzii... pot sa detaliez ,dar cred ca iti dai si tu seama singur. De aceea ti am zis...un profesionist din apropiere ar fi de mare ajutor. Eu am un vecin si nu ma rușinez sa il chem. Deocamdată ma numesc posesor de albine,nu apicultor ...
cine zice ca sta bine, sa ia aminte sa nu cada!!!
FlorinPlopsoru

Mesajde vulpea » 21 Dec 2016, 10:01

Arhi.,zic ca si iarna se poate umbla la stup(in caz extrem).numai sa ai o camera pe care sa o incalzesti la 15-18* si umbli lejer la stup(vezi pe viu ce-i si cum).dupa aceea lasi sa se raceasca incet in camera(ca sa apuce sa intre albinele incet in stup) dupa care scoti stupul si-l duci de unde l-ai lua.curaj,altfel - la plezneala - nu merge ca nu se stie daca-l mai ai mai tarziu si e pacat.
vulpea

Mesajde vulpea » 21 Dec 2016, 10:02

PS.incearca macar ca sa capeti asa si experienta.
vulpea

Mesajde balu » 21 Dec 2016, 15:34

vulpea scrie:Arhi.,zic ca si iarna se poate umbla la stup(in caz extrem).numai sa ai o camera pe care sa o incalzesti la 15-18* si umbli lejer la stup(vezi pe viu ce-i si cum).dupa aceea lasi sa se raceasca incet in camera(ca sa apuce sa intre albinele incet in stup) dupa care scoti stupul si-l duci de unde l-ai lua.curaj,altfel - la plezneala - nu merge ca nu se stie daca-l mai ai mai tarziu si e pacat.

Si cum le convingi sa intre?Greu! Camera sa fie goala!
balu

Mesajde vulpea » 21 Dec 2016, 15:57

cand camera incepe sa se raceasca,fi sigur ca intra la caldurica la ele .
vulpea

Mesajde marius72 » 21 Dec 2016, 20:59

vulpea scrie:cand camera incepe sa se raceasca,fi sigur ca intra la caldurica la ele .

Le chemi.pui.pui.hai la cotet!
marius72

Mesajde asd5 » 22 Dec 2016, 09:00

Baieti, faceti un dus rece sa va mai scada febra :lol:
asd5

Mesajde vulpea » 22 Dec 2016, 09:17

nu-mi plac idioteniile nici macar gandite si mai ales spuse .
vulpea

Mesajde csaa » 22 Dec 2016, 10:22

vulpea scrie:nu-mi plac idioteniile nici macar gandite si mai ales spuse .

ASTA E FAULT LOGIC! :lol:
Sa revenim la iernare: in iarna asta am patru familii care vor ierna in "pat cald". Imi puteti spune ce trebuie sa am in vedere la stimularile din februarie si, eventual, la restrangeri-largiri ale cuibului in martie-aprilie?
csaa

Mesajde Gicuta » 22 Dec 2016, 11:24

vulpea scrie:nu-mi plac idioteniile nici macar gandite si mai ales spuse .

Nu e un fault logic. Colegul nostru poate lua act de idioteniile gandite numai in propria minte :D. E treaba lui daca nu-i plac :D
Cele spuse trebuie macar sa respectate. Reprezinta efortul unor oameni. :P

Va urez sarbatori fericite tuturor si sa va dea Domnul un an cu totul diferit (in sensul foarte bun) fata de anul trecut!
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde kovacslg » 22 Dec 2016, 12:13

Stup cu grila antisoareci montat, fara greseli de impachetare, cu mancare destula - exclus mana depistat cu activitate anormala, agitata, cu consum mare, poate si cu pete de diaree (daca nu sunt zboruri de curatire), cel mai probabil inseamna lipsa matca.
Cat mai repede unificare. Intr-o zi cu temp rezonabile...
kovacslg

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR