horia_ch scrie:În cazul meu... înca n-am ieșit. Eu consider (pentru mine) că am terminat iernarea albinelor cand începe salcia sa dea nectar și polen.
Totuși, până acum (și nu cred să mi se mai schimbe părerea) iarna nu a fost una grea. A fost una absolut normală, aproape perfectă. Frig permanent, fără variații mari, să ne toace... nervii.
Cu zăpada am ce am, că n-a fost destulă.
csaa scrie:Poate la dvs. nu a fost destula. La mine.....
Closcutz scrie:In ce ma priveste a fost cea mai dura iarna. Zapada, viscol si ger siberian saptamani la rand. Pentru albine a fost greu pt ca nu au fost zboruri de curatire, ger foarte mare si unii s-au pozitionat aiurea...mortalitate si uzura cum n-am vazut niciodata.
tiih scrie:tot ce ar fi continut"hemolinfa"straina de pe alte meleaguri mai calde,s-ar fi dus..."pe apa sambetei"....
jonny_it scrie:tiih scrie:tot ce ar fi continut"hemolinfa"straina de pe alte meleaguri mai calde,s-ar fi dus..."pe apa sambetei"....
Deci am fi scapat de carpatina? Ca si asa este corcita cu ligustica.
tiih scrie:Am fi scapat in primul rand de "liniile alea pure" care costa o gramada de bani,nu-s roitoare,nu inteapa si depun la puiet in draci prin noiembrie...decembrie ..ianuarie:![]()
Da nu-i timpul trecut...si la anul mai este o iarna
daffid mihailov scrie:Cand spui Norvegia cred ca nu te referi la zona de sud-vest. Dar in Suedia e frig? Pai uitati ca astea doua tari sunt cat un continent. In Goteborg, de Exemplu, sunt ierni blande clima Oceanica la fel ca pe insula ca in uk. Temperaturile scad rar sub minus si nu prea jos. Nici Oslo nu e departe. Aici da se pretează bukfast ca verile sunt răcoroase si ierni blânde. De la Stockholm in sus apare aia rusească. Dar asa cred multi ca Scandinavia e Mos jerila.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 26 vizitatori