Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde vulpea » 20 Ian 2017, 15:01

A H.,te rog sa nu ma dezamagesti si tu !.pai nu fu vorba 'frate' de-Iernarea albinelor ? n-am auzit sa fie polen iarna !!!cand zici-Iernarea albinelor,cred ca zici si de-Pregatirea stupilor,cu albine bineinteles,pentru iarna !TOATE FAMILIILE TREBUIE SA TREACA IARNA,mai putin cele afectate de boli in prag de iarna (familiile slabe MUSAI in adaposturi semi incalzite = 5-7* constant).cu stima.
vulpea

Mesajde Adi Hodis » 21 Ian 2017, 00:10

vulpea scrie:A H.,te rog sa nu ma dezamagesti si tu !.pai nu fu vorba 'frate' de-Iernarea albinelor ? n-am auzit sa fie polen iarna !!!]cand zici-Iernarea albinelor,cred ca zici si de-Pregatirea stupilor,cu albine bineinteles,pentru iarna !TOATE FAMILIILE TREBUIE SA TREACA IARNA,mai putin cele afectate de boli in prag de iarna (familiile slabe MUSAI in adaposturi semi incalzite = 5-7* constant).cu stima.

Pai nu de iernare ziceam ci de zilele in care culegatoarele vor aduce polen si ... se îneaca ca tiganul la mal. La umbra stupului.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde daffid mihailov » 21 Ian 2017, 05:56

Amortesc ele si cand sunt orientate spre soare. Daca intra putin in nor le vezi cum se strang gramada. Nu conteaza. La mine ierneaza la fel de bine si spre N si spre S. Ba uneori roii mai bine spre N ca ies la zbor numai cand e suficient de cald.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde gica.mosu » 21 Ian 2017, 09:52

...Merita citit-recitit MS lui Alex Chisinau(scris=tradus) din fila anterioara si de facut in asemenea situatii(vezi poza din fila 246) cum a facut apicultorul din BC :shock: ,... cred ca merge f bini si la pavilioane... :idea: am sa fac si eu ff curand ,deoarece am vz ca doar la temp de 7-8* albinele sunt pacalite de soare,ies dupa apa si nu se mai intorc...La cei cu urdinisele spre N(st 16r cu roii pe 2 rame am pus oblic un geam cu rama cu tot de la ap de bloc si vad ca functioneaza bini =sunt ferite de vant-curenti..Spor-G.M :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde vulpea » 21 Ian 2017, 10:42

A.H.,pai n-ai auzit 'fratelo' de 180*(la momentul oportun)? G.M.,incepi sa-mi placi din ce in ce mai mult,nu ca as fi popo... sa ne faci si poze,dupa .
vulpea

Mesajde velapis » 28 Ian 2017, 10:39

Gasiti un video aici:
Cum sa iernam familii de albine? 2 metode de impachetare
https://www.youtube.com/watch?v=zJrjtlDDRCU
velapis

Mesajde octavianpopescu » 29 Ian 2017, 00:14

Am si eu o nelamurire:la cativa din roii mei,~4 intervale de albine,un interval din cele 4 a iesit din ghem (sa zic asa) pe cam toata lungimea ramei si am vazut ca e roasa si capaceala.si asta in decurs de 1-2 saptamani...am presupus ca nu mai are miere pe acel interval,dar normal nu trebuia sa se deplaseze tot ghemu inspre spatele stupului unde avea mancare suficienta?!ori o avea puiet si si-o fi tras mierea langa puiet?!i-am pus vreo 400gr de miere si si-a cam luat-o pe toata in ~2 saptamani plus ca s-au agitat destul,pana la problema asta stateau in ghem compact destul de strans,acum sunt mai rasfirate...e posibil ca la un plus de temperatura sa isi mai traga de pe marginase sau trebuie sa stau cu punga asa pana in martie?!
Sunt destul de incepator si nu am patit asa,pana acum se ducea ghemul inspre restul de coroane de miere.
Daca eu si cu tine am fi mai buni, am fi cu doi oameni mai buni in lume..
octavianpopescu

Mesajde lucky5strike » 29 Ian 2017, 00:22

Marimea ghemului variaza dupa temperatura din interiorul lazii.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde octavianpopescu » 29 Ian 2017, 00:47

Asa e referitor la marimea ghemului,dar la faptul ca un interval de albina mi-a mancat toata coronita de miere in conditiile in care restul de coronite aferente celorlalte intervale de albine sunt neatinse ce poti sa imi spui?eu fenomenul asta nu il inteleg.
octavianpopescu

Mesajde filip » 29 Ian 2017, 00:57

octavianpopescu scrie:Asa e referitor la marimea ghemului,dar la faptul ca un interval de albina mi-a mancat toata coronita de miere in conditiile in care restul de coronite aferente celorlalte intervale de albine sunt neatinse ce poti sa imi spui?eu fenomenul asta nu il inteleg.

Ai puiet,o parte din albine e localizata pe puiet ,cealalta incearca sa duca mierea cat mai aproape de puiet.
La un ger mare ,albina crapa pe puiet,chiar daca la doua rame distanta exista miere sa treaca inca o iarna.
filip

Mesajde octavianpopescu » 29 Ian 2017, 01:09

La asta ma gandeam si eu dar nu eram convins.i-am pus vreo 400gr miere plus ce si-au mai tras ele din coronite ar trebui sa aiba acum ceva langa puiet,nu?!oricum nu vreau sa le las fara mancare in cap...e nasol ca nu au mai avut zbor de curatire de cel putin o luna jum,si caratu asta de miere le cam forteaza.
octavianpopescu

Mesajde filip » 29 Ian 2017, 01:15

octavianpopescu scrie:La asta ma gandeam si eu.i-am pus vreo 400gr miere plus ce si-au mai tras ele din coronite ar trebui sa aiba acum ceva langa puiet,nu?!oricum nu vreau sa le las fara mancare in cap...e nasol ca nu au mai avut zbor de curatire de cel putin o luna jum,si caratu asta de miere le cam forteaza.

Mierea in punga nu uzeaza ca turta.
Peste vre-o 10 zile se incalzeste timpul si o sa fie zbor.
Dupa zbor le verifici cata mancare au si daca au puiet.Apoi poti continua sa le dai in functie de necesitati.
filip

Mesajde octavianpopescu » 29 Ian 2017, 01:30

Merci
octavianpopescu

Mesajde janese » 29 Ian 2017, 19:35

ma pescarule stupar...pana la urma ce vrei sa zici cu postarile astea una dupa alta? ....cine te-o fi suparat asa rau, ma??? :P
janese

Mesajde ian.richy » 29 Ian 2017, 19:56

Dane, inteleg ca ai 26 de ani sau 26 ani de experienta in apicultura?in ultima ta postare afirmi ca in urma cu 15 ani ai fost in pastoral, deci prima mea supozitie in legatura cu etatea ta nu e valabila?:).afirmatiile tale recente sunt realiste dar imi aminteste de fatalismul specific romanesc din miorita readaptata circumstantelor din bransa noastra ar suna:,,ciobanas cu trei sute de stupi":,eu sunt putintel mai optimist:))
ian.richy

Mesajde florin trintoru » 29 Ian 2017, 20:22

Așteptam ceva sfaturi noi incepatorii de pe aici ,poate aveți și alte secrete decit alții,va multumesc
florin trintoru

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR