Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde gica.mosu » 04 Feb 2017, 10:07

...Gogutzaaaaa,...raspunsul il ai in MS lu' matale;stim-completare tarziu=uzura,corp gras!?!!!,trat in lipsa de puiet nu ai facut probabil...:mrgreen: ..si cel mai GRAV turta energ in dec,si proteica in ianuarie fara zb de c.ca :shock: ...O solutie(un zbor de curatire-reorg cuib la ceilalti :!: si un cantec"iama Domne strangem neamul,ca "destept"a fost OLTEANUL=baietul lu mauca ta :D
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde MIHAEE'E » 04 Feb 2017, 10:56

salut!
in dim asta pe la 7 si ceva am mers in grădina, am scos gratiile antisoareci, am luat o sârmă si am curățat fundul stupilor !
azi o sa fie o zi buna de zbor si zic ca nu ar fi rău sa faceti si voi acelasi lucru.
1 risc de obturare a urdinisului;
2 peste tot in jur este zăpadă si multe ab care le căra pe cele moarte, riscă sa cadă in zăpadă la o oarecare distanta !
o zi cu zbor frumos, la toata lumea !
MIHAEE'E

Mesajde MIHAEE'E » 04 Feb 2017, 14:20

Salut !
Pe tel imi arata 14 °C Targoviste
Albina zboara frumos !
MIHAEE'E

Mesajde csaa » 04 Feb 2017, 18:53

La sud de Bucuresti a fost zbor de curatire astazi? Din pacate am fost plecat si nu am putut ajunge la stupi.
Multumesc pentru raspunsuri.
csaa

Mesajde stroe » 04 Feb 2017, 20:04

csaa scrie:La sud de Bucuresti a fost zbor de curatire astazi? Din pacate am fost plecat si nu am putut ajunge la stupi.
Multumesc pentru raspunsuri.

La Dunare intre Zimnicea si turnu magurele nu a fost zbor.
stroe

Mesajde cristi82 » 04 Feb 2017, 20:14

Mă bucur pt. cei care au avut timp bun, la noi în nord - vestul romaniei ploua de 3 zile fără șansă pt albine la un zbor de curatare!
cristi82

Mesajde csaa » 04 Feb 2017, 20:43

Revin. am vorbit cu un vecin si au zburat frumos. Spor la turte!
csaa

Mesajde dantat » 04 Feb 2017, 21:11

gogutza scrie:Domnilor o intrebare, am in jur de 30 familii in iar in iarna asta m-am confruntat cu ceva pierderi, numai ca nu prea reusesc sa inteleg cauza. Mai exact, din cele 30 familii cam 12 au fost roi facuti pe o rama care au iernat undeva 3-4-5 rame. Astia sunt campioni absoluti, acum au 5 rame populate serios probabil cu 2-3 rame puiet (nu-i vreme sa verificam acum), si sincer nu stiu ce au facut asta iarna de au populatia asta. Turte au primit toti egal 0,5 kg per familie in 25 decembrie si 0,5 kg turta proteica undeva in 5 ianuarie. A doua nu-i luata decat in proportie f mica pe prima au servit-o 95 %. Trei tratamente antivarroa facute in septembrie, complete la 7 zile distanta. N-am verificat numarul de varoa cazuti samd vina mea. Am adaugat acum 2 benzi varostop per familie profilactic astazi (fereastra 13 grade la pranz conform termometrului si un zbor de curatire anemic). Speram maine la un zbor serios este si mai cald.
Stimulare in toamna cca 6 kg sirop per familie in perioadele august inceput septembrie / stimulare si completare. Acum cei cazuti sunt din familiile de baza care erau mai puternice unele 6 intervale pline. Stranse au fost fiecare dupa putere.

De ce au picat 5 din familiile de baza avand in vedere cele de mai sus, urme de diaree in stup nu-s mirosul e placut, cei morti i-am gasit cu miere morti in ghem sau imprastiati in stup?

Doamna/domnisoara/domnule, cred ca ma copiati...30 fam, 12 roi, exceptie turtele; pierderi la greu.
App.. daca aveau rezerve...de ce turte ? Preventiv ?
ps2: din ce regiune a tarii sunteti sa facem o analiza a vremii pe ultimele 2 luni.
Noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem aici ca sclavi staaaapaaani...
dantat

Mesajde Hunbee » 05 Feb 2017, 19:24

In timis ne-am c*cat.
Si noi si albinele.
Noi pe guvern si albinele pe ce au nimerit.
F probabil incepe ponta. (Nu de la psd, ci din cuib)
Hunbee

Mesajde thomas » 05 Feb 2017, 21:13

Ieri si azi zbor de curatire frumos. Cateva cu polen in cosulete. Azi control si puiet gasit in majoritatea. Un roi/nucleu pe 3 rame gasit fara matca. Agitat si cu mancarea cam pe duca. Mai are albina cam o rama jumatate si ma gandesc la unificare cu alt nucleu.
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde csaa » 15 Feb 2017, 15:26

Astazi am bagat prima turta a sezonului 2016-2017. Soare, lipsa vant, temperaturi pozitive.....cateva intepaturi :D . Frumos!
Nici nu m-au ...umplut de noroc, doar cateva, semn ca s-au golit cu ceva timp in urma.
csaa

Mesajde csaa » 21 Feb 2017, 23:30

Am verificat daca s-au apucat sa manance turtele (1/2 kg. - 66% miere de rapita, 22% drojdie inactivata, 11% polen). Maine se face o saptamana de cand le-am bagat si...e bine. Au mancat intre 10% (o familie, cea mai slaba) si 50% (familiile puternice). Imbucurator e ca au inceput ponta.
Vedem ce-o sa fie cand o inflori corcodusul.
csaa

Mesajde marius_sl » 22 Feb 2017, 20:39

In sfarsit o zi cu zbor de curatire asa cum trebuie! Acum doua saptamani nu aveam probleme cu condensul, dar acum am gasit intr-unul mucegai pe hartia cu turta si ziarele ude bine. Impachetarea a fost sumara si stupii arata mai bine ca anul trecut cand le-am pus o gramada de trente si saltele peste podisor. Am pastrat doar diafragmele de polistiren, cate doua la fiecare stup si cateva ziare peste podisor. Pete de diaree doar pe hartia de la.turte si in numar mic.
marius_sl

Mesajde csaa » 22 Feb 2017, 21:43

Eu am pus folie peste cuib si peste folie polistiren. Gauri in fundul stupului pentru aerisire si nu am probleme cumucegaiul (condens se vede pe folie, dar nu mucegai)
csaa

Mesajde marius_sl » 23 Feb 2017, 12:10

As incerca si eu sa pun folia de acum inainte, doar ca nu am gauri pe fundul stupilor. O fi suficient sa le maresc urdinisele?
marius_sl

Mesajde csaa » 23 Feb 2017, 14:47

Nu e de ajuns.
csaa

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR