csaa scrie:La sud de Bucuresti a fost zbor de curatire astazi? Din pacate am fost plecat si nu am putut ajunge la stupi.
Multumesc pentru raspunsuri.
gogutza scrie:Domnilor o intrebare, am in jur de 30 familii in iar in iarna asta m-am confruntat cu ceva pierderi, numai ca nu prea reusesc sa inteleg cauza. Mai exact, din cele 30 familii cam 12 au fost roi facuti pe o rama care au iernat undeva 3-4-5 rame. Astia sunt campioni absoluti, acum au 5 rame populate serios probabil cu 2-3 rame puiet (nu-i vreme sa verificam acum), si sincer nu stiu ce au facut asta iarna de au populatia asta. Turte au primit toti egal 0,5 kg per familie in 25 decembrie si 0,5 kg turta proteica undeva in 5 ianuarie. A doua nu-i luata decat in proportie f mica pe prima au servit-o 95 %. Trei tratamente antivarroa facute in septembrie, complete la 7 zile distanta. N-am verificat numarul de varoa cazuti samd vina mea. Am adaugat acum 2 benzi varostop per familie profilactic astazi (fereastra 13 grade la pranz conform termometrului si un zbor de curatire anemic). Speram maine la un zbor serios este si mai cald.
Stimulare in toamna cca 6 kg sirop per familie in perioadele august inceput septembrie / stimulare si completare. Acum cei cazuti sunt din familiile de baza care erau mai puternice unele 6 intervale pline. Stranse au fost fiecare dupa putere.
De ce au picat 5 din familiile de baza avand in vedere cele de mai sus, urme de diaree in stup nu-s mirosul e placut, cei morti i-am gasit cu miere morti in ghem sau imprastiati in stup?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 21 vizitatori