Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde dantat » 09 Feb 2017, 15:58

MIHAEE'E scrie:
dantat scrie:
dantat scrie:
Ma bucur ca am |stimulat| apicultorii sa iasa in fata cu pierderile...am observat aceeasi chestie si pe facebook...cazuri similare cu al meu. Sa ma linistesc ca e normal, sau ?

Am fost si am colindat astazi si am descoperit nitica nosema, nitica loca...deh...asa e in tenis. Ma uitai in mocroscop si vazui bacteriile...cred ca alea erau...da' nu mi-a dat nici una buletinul ;) Da' ma intreb, mojarul in care se storcosesc albinele pentru analize, doar cu apa de la robinet se dezinfecteaza ? :shock: :oops:

Salut !
Am citit aproape toate postarile tale .
1 imi pare rau de situatia in care esti ;
2 chiar daca esti suparat, nu trenuie sa iei in deradere subiectul topicului, ca dupa cate observi, sunt uni colegi amabili si ati raspund !
Probabil sti poiezia cu lupul si ciobanasul ?

citesc cu drag forumul oricand si la orice ora si in deradere nu iau deloc, desi fac haz de necazul meu, nu al altora. Morala poeziei o stiu, poezia nu, din pacate, pt ca multe din cutumele de altadata nu mai sunt valabile...si lupul acum e imbracat in haina de oaie ;) :lol:
Noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem aici ca sclavi staaaapaaani...
dantat

Mesajde FlorinPlopsoru » 10 Feb 2017, 00:20

Nu e problema dacă a găsit loca la analize?! Problema e ca la primăvara găsim cutii ,,aproape noi,, pe olx și familii slabe in pastoral. Elementul ,,chilipir,, lioseste: pt noi ca ne bucurăm sa luam lăzi ieftine și pt albine ca găsesc miere ieftină la familii ușor de atacat. Sa vezi distracție!!!
cine zice ca sta bine, sa ia aminte sa nu cada!!!
FlorinPlopsoru

Mesajde gica.mosu » 10 Feb 2017, 09:23

dantat scrie:
gica.mosu scrie:...Daneeetat-a'aa,capul face,olteanul trage...ponoaselee: Indiferent de "finante"ultimul tratament se da in lipsa totala de puuuiet indif de data :s ...plec la "fete"...sa vad ce si cum .... De dimineata pana acum m-au sunat 7 "apicultori" cu n intrebari,ce si cum...Spor la toti-G.M

Asa am facut D-l Gica, lipsa totala puiet > tratament. Ce fel de intrebari pun "apicultorii" ? Cum se face sa ruinezi un stupar fara sa se afle ?

.....Pai,Danetata'..nu's ce sa-ti za'c...Am sa incerc,asa cum pa pricep...desi am intarziat nitel(m-am auto banat cativa zile ca protest la ce se'ntampla.......pe forum si-n tara :mrgreen: ...)dar sper sa'ntelegi ca'ti ceva....ta't felul de 'ntrebari di sezon:daca au iesit la zb de curatire,daca sa mareasca urdinisul,sa scoata albinili moarte afara cu o sarma,sa le puna punga -turte,punga cu miere,daca sa puna o rama'n cap s-au in cuib la cei cu lipsa de papa...si unul m-o'ntrebat daca mai am matci din alea ingramadite cum za'cea DP,ca el o gasit unul cu f multi TRANTORI si poate sa ma ajute..i-am dat o idee sa-l pastreze pt el(ca ale meli sunt"prihanite=f....e" si sa-i puna catul la juma di aprilie :P Dar cea mai interesanta intrbare a fooost: cum sa face sa nuuu ruinez un stupar(nepriceput)fara sa sa afle?...si iata ce i-am raspuns:(dar, te rog ff mult sa nu zici la niminea)...:Intri in stupina lui si faci, ce si cum trebuie in Aug-sept(stim-complet+3 trat la 7 zili pt VAROOZA+1-2 in sept-oct in lipsa de puiet+ organiz corecta a fam=Nr de rame/kg de miere si cat mai compact albinele pe ramele din cuib...)...si el a crezut ca fac stou di el...dar s-a prins,cu toate ca a facut si el la fel un fel de"cercetare la MOCROSCOP"si nu a depistat de catnitica bacterii doar ;) si ,nitica spori sau alteceva nuuuu...!?!!!?..acum in februarie :oops: ....Asadar"v-am raspuns,ALTA INTREBARE,ALTA INTREBARE,va multumesc FL Jordas".....pardon -G.M :D
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde dantat » 10 Feb 2017, 20:51

gica.mosu scrie:
.....Pai,Danetata'..nu's ce sa-ti za'c...Am sa incerc,asa cum pa pricep...desi am intarziat nitel(m-am auto banat cativa zile ca protest la ce se'ntampla.......pe forum si-n tara :mrgreen: ...)dar sper sa'ntelegi ca'ti ceva....ta't felul de 'ntrebari di sezon:daca au iesit la zb de curatire,daca sa mareasca urdinisul,sa scoata albinili moarte afara cu o sarma,sa le puna punga -turte,punga cu miere,daca sa puna o rama'n cap s-au in cuib la cei cu lipsa de papa...si unul m-o'ntrebat daca mai am matci din alea ingramadite cum za'cea DP,ca el o gasit unul cu f multi TRANTORI si poate sa ma ajute..i-am dat o idee sa-l pastreze pt el(ca ale meli sunt"prihanite=f....e" si sa-i puna catul la juma di aprilie. Dar cea mai interesanta intrbare a fooost: cum sa face sa nuuu ruinez un stupar(nepriceput)fara sa sa afle?...si iata ce i-am raspuns:(dar, te rog ff mult sa nu zici la niminea)...:Intri in stupina lui si faci, ce si cum trebuie in Aug-sept(stim-complet+3 trat la 7 zili pt VAROOZA+1-2 in sept-oct in lipsa de puiet+ organiz corecta a fam=Nr de rame/kg de miere si cat mai compact albinele pe ramele din cuib...)...si el a crezut ca fac stou di el...dar s-a prins,cu toate ca a facut si el la fel un fel de"cercetare la MOCROSCOP"si nu a depistat de catnitica bacterii doar ;) si ,nitica spori sau alteceva nuuuu...!?!!!?..acum in februarie :oops: ....Asadar"v-am raspuns,ALTA INTREBARE,ALTA INTREBARE,va multumesc FL Jordas".....pardon -G.M :D

Cum un stupar - care are si timp- fructifica oportunitatile, propun D-le gica.mosu sa va trageti un numar cu suprataxa. Consiliere telefonica in albinarit, ca de, sunt multi tineri care vor sa bage banii in stupi, ca nu au ce face cu ei...pe cand altii se chinuie sa iasa la liman si sa-si asigure un venit in tarisoara asta a noastra mica si inghesuita din toate partile. :roll: Am gasit pe camp, la rapita, acum cativa ani, fix unde am eu terenul un stupar batran cu stupii lui din care abia abia zburau cateva albine...probabil erau roi din anul anterior. Eu am stat cumintel acasa, ca ale mele nu zburau pana acolo....
Noi suntem romani, noi suntem romani, noi suntem aici ca sclavi staaaapaaani...
dantat

Mesajde Shrek » 10 Feb 2017, 21:03

Ti manca si pi tine in......locu, undi n-jungi soarili! Sa vezi acu ce te ia mosu' la p....almi! Numa cu suprataxa o sa-ti dea!
Shrek

Mesajde gica.mosu » 10 Feb 2017, 21:56

...Pt Dantat...Dupa intrebare si raspuns !?!!! ...daca citeai semnatura mea,nu mai scrieai... :oops: ...P.s-cata albina moarta ai in poza ce are scris nr 28 pe bucata de carton pe fila 178,eu nu am la aprox 100 fam ;) de fapt, nici nu stiu pt ca fam mele i-si scot singure "cadavrele"afara :idea: P.S 2-in aceasta iarna(pana acum)am pierdere doar o matca,o fi mult ,o fi putin :P

Pt shrek... nu mi-ai raspuns data trecuta la intrebarea -cum se zice corect:n-ai ce face s-au nu ai ceeee face :oops:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde puiutu » 10 Feb 2017, 23:05

Buzz
puiutu

Mesajde puiutu » 10 Feb 2017, 23:10

Am zis de atatea ori sa nu mai intru aici dar fac ce fac si revin. Constat ca sunt multi
care ar avea ceva interesant de zis su cu toate acestea prefera sa faca misto.
Sunt dezamagit.
puiutu

Mesajde vripan » 11 Feb 2017, 09:19

gica.mosu scrie:: P.S 2-in aceasta iarna(pana acum)am pierdere doar o matca,o fi mult ,o fi putin :P
:

la cel fara matca ce ati ales? unificarea sau asteptati o zi calduroasa si il scuturati la o anumita distanta de stupina? am 2 stupi cu un consum f ridicat de hrana si ii banuiesc de lipsa matcii. sunt sanse sa se fi bezmeticit? nu as vrea sa prapadesc alti 2 stupi incercand sa ii salvez pe astia 2. va multumesc!
vripan

Mesajde peterneamt » 11 Feb 2017, 09:30

Asteapta o zi cu zbor.....verifica daca are matca imperecheata sau botca pe rama centrala ......daca are matca ecluzionata iarna distruge-o apoi scutura...... ;)
peterneamt

Mesajde filip » 11 Feb 2017, 17:59

Azi am fost la Targul apicol la TG -Jiu.
Cam slabut in opinia mea,dar nu despre asta doresc sa vorbesc.
Masina langa masina cu foite ,aveai de unde alege sa cumperi ceara si sa schimbi.
Prin buricul targului circulau rame cu puiet mort.Sa tai ceara din rame si sa manipulezi si foite la schimb mi se pare o BOMBA BIOLOGICA cu transmitere in masa.Am fost la multe targuri apicole dar asa ceva nu am vazut pana acum.
Sa schimbi calup cu ceara pe foite e OK,dar sa umblii prin buricul targului manipuland rame in care se vede cu ochiul liber existenta puietului mort.
Eu unul nu voi schimba ceara pe foite in targurile apicole de azi inainte.......
filip

Mesajde cucubau » 11 Feb 2017, 18:38

filip scrie:Azi am fost la Targul apicol la TG -Jiu.
Prin buricul targului circulau rame cu puiet mort.Sa tai ceara din rame si sa manipulezi si foite la schimb mi se pare o BOMBA BIOLOGICA cu transmitere in masa.Am fost la multe targuri apicole dar asa ceva nu am vazut pana acum.
Sa schimbi calup cu ceara pe foite e OK,dar sa umblii prin buricul targului manipuland rame in care se vede cu ochiul liber existenta puietului mort.
Eu unul nu voi schimba ceara pe foite in targurile apicole de azi inainte.......

Nu este chiar nici un pericol. In afara de LA si nosemoza chiar nu exista nici un risc. La noi asa ceva nu mai exista demult, singuri paduchii fac ravagii . :lol: :lol: :lol:
........
cucubau

Mesajde filip » 11 Feb 2017, 18:55

cucubau scrie:
filip scrie:Azi am fost la Targul apicol la TG -Jiu.

Nu este chiar nici un pericol. In afara de LA si nosemoza chiar nu exista nici un risc. La noi asa ceva nu mai exista demult, singuri paduchii fac ravagii . :lol: :lol: :lol:

LA a se citi:Los Angeles ,NU? :D
Loca Americana e precum girafa la olteni.”Olteanul, cind a vazut girafa, a zis: asa ceva nu exista! dar, din pacate, exista..”
filip

Mesajde Hunbee » 11 Feb 2017, 19:02

Tara de hoti. De sus pana jos. Eu cumpar, pe cat pot, de la sarbi. Oameni mai ca lumea.
Hunbee

Mesajde Shrek » 11 Feb 2017, 19:08

Hunbee scrie:Tara de hoti. De sus pana jos. Eu cumpar, pe cat pot, de la sarbi. Oameni mai ca lumea.

Si aia din.....piață !?
Shrek

Mesajde Hunbee » 11 Feb 2017, 19:14

Exceptia intareste regula. Atat, ca sa nu fiu off topic.
Hunbee

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR