Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde Maco » 16 Feb 2017, 09:53

Îmi spunea ieri un amic ca a pierdut peste 20 de familii.a mai rămas cu o singura familie care probabil nici aia nu mai apuca rapita.fără tratamente ,fără hrană,cu soareci in stupi tot tacâmul;se apucase acum trei ani,auzise el de afacerea asta tare ,cică ar sta in casa si albina ar munci pentru el.A gasit la un "crescător " niste roi si dai si investește.Crescătoru mulțumit sa vândă nu i spune ce si cum ca de ,concurența nu e bună,el tre sa vândă,iar amărîtul crede ca e deștept si nu sta el sa citească despre albine.În trei ani pierde tot dar crescatoru zice ca a fost an greu da el mai are roi si îi mai dă după salcam.eu îi zic sa se ia de capre;Cine este de vină in toată povestea, crescatoru sau amărîtul.dar mai sunt afaceri cu melci,cu iepuri,ciuperci etc,economie de piață ce naiba doar suntem români si ne pricepem la toate
Maco

Mesajde petrumanea » 16 Feb 2017, 09:58

mellis scrie:Pe topicul acesta nu se scrie despre albine..
Albinele sunt in alte parti.
Sanatace buna.
PS: A trecut iarna la Carpinis?

Acam trecut iarna---ieri 8 gr. maxima ---albinele au zburat timid---pierderi de familii O( ZERO ),dar vreo 5 la % slabe
petrumanea

Mesajde stuparu 70 » 16 Feb 2017, 10:10

Maco scrie:Îmi spunea ieri un amic ca a pierdut peste 20 de familii.a mai rămas cu o singura familie care probabil nici aia nu mai apuca rapita.fără tratamente ,fără hrană,cu soareci in stupi tot tacâmul;se apucase acum trei ani,auzise el de afacerea asta tare ,cică ar sta in casa si albina ar munci pentru el.A gasit la un "crescător " niste roi si dai si investește.Crescătoru mulțumit sa vândă nu i spune ce si cum ca de ,concurența nu e bună,el tre sa vândă,iar amărîtul crede ca e deștept si nu sta el sa citească despre albine.În trei ani pierde tot dar crescatoru zice ca a fost an greu da el mai are roi si îi mai dă după salcam.eu îi zic sa se ia de capre;Cine este de vină in toată povestea, crescatoru sau amărîtul.dar mai sunt afaceri cu melci,cu iepuri,ciuperci etc,economie de piață ce naiba doar suntem români si ne pricepem la toate

crescatoru spune ; iti dau de mincare
amaritul; dar nu-mi si dumici?
stuparu 70

Mesajde peterneamt » 16 Feb 2017, 10:52

De ce albinele dispar?. O epidemie de ciudat este uciderea a milioane de ei în întreaga lume, iar astăzi este nici o explicație definitivă pentru problema. alarma ajunge la punctul în care unii se întreabă dacă la sfârșitul a venit pentru albine.

melifera apis sau miere de albine, aceasta este specia de albine pe care le cunoaștem aici, cel mai răspândit în Europa, o albină socială, producția de miere și de insecte este o valoare economică mai este cunoscută. El a câștigat această condiție, dar nu numai pentru a face miere, polen sau ceara, ci prin rolul său incontestabil în polenizarea culturilor și plantelor sălbatice.

organizația sa infailibilă, în cazul în care fiecare albină, muncitor, drona sau regina îndeplinește o funcție specifică, și-a permis acestor insecte să supraviețuiască până în prezent, depășirea obstacolelor impuse de natura a lungul a mii de ani. Dar toate această structură socială a albinelor se fărâmițează atunci când un agent invadator se infiltrează în stup și ucide încet toți indivizii, fără excepție, provocând distrugerea absolută a formei, chiar și astăzi, inexplicabil. Printre cercetatorii fiind luate în considerare mai multe cauze posibile, dar există încă discrepanțe între ele și nici o concluzie absolut pe această temă. Probabil pentru că nu există nici un adevăr absolut, care se explică.

În acest raport suntem martorii incertitudinea în care apicultori care frecventează impotent moartea faguri trăiesc. Teoriile apărarea grupurilor științifice de lucru pentru a găsi o soluție în acest moment, nu se obține un remediu care poate rezolva problema. Și în comparație cu toate întrebările pe care le cerem, de asemenea, ceea ce s-ar întâmpla într-o lume fără albine

Cauzele se știu......dar banii sunt mai importanți pentru fermieri , de cât insignifiantele insecte care mai și înțeapă :evil:
peterneamt

Mesajde calin bondaru » 16 Feb 2017, 11:40

eu nu am avut zbor din noiembrie si am observat ca mortalitatea albinelor in ultima saptamana a crescut!
interesaant este si faptul ca albinele cazute sunt pline cu "caca" dar poate au inceput deja schimbul de generatie si zic eu, cam devreme!
urmaresc prognoza meteo dar ma consolez singur ca pana in martie nu vad albinele afara! :(
calin bondaru

Mesajde vulpea » 16 Feb 2017, 15:36

asa se intampla cand le umplem NOI de caca in perioada in care nu trebuie !ca altfel,cum sa-si mai vanda 'producatorii' de roiuri marfa lor ?
vulpea

Mesajde Hunbee » 16 Feb 2017, 17:40

Inca un pic, inca un pic. Vreo cateva zile si se incalzeste binisor.
Hai ca ce a fost mai greu a trecut.
Hunbee

Mesajde Maco » 16 Feb 2017, 17:49

Nu a trecut iarna.vorbim la sfarsitul lui mărțișor
Maco

Mesajde gorjeanul » 16 Feb 2017, 18:37

Cui ii mor stupii in martie ,ala e ucigas de albine. Cu exceptia sa nu fie vreo boala, altfel cum sa-ti moara in martie?
gorjeanul

Mesajde daffid mihailov » 16 Feb 2017, 18:45

In Martie e cel mai periculos pentru ca se schimba generatia de albina. Creste consumul, puietul. Iar daca nu e albina sanatoasa sau ai uzat-o inutil, poate ca nu iti moare de tot, dar nici miere nu vezi. ;) In martie se vede cum ai iesit din iarna. In februarie mutle albine in stup :)
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde gorjeanul » 16 Feb 2017, 20:15

De acord. Asta la cei care umbla cu turte din noiembrie-decembrie. Dar in martie poti sa intervii cu sirop cu protofil si n-au cum sa-ti moara. Ca nu faci miere ,asta cred.
gorjeanul

Mesajde Bambucha » 16 Feb 2017, 20:24

Daca ai intrari de polen substantiale nu vad care este problema?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde gorjeanul » 16 Feb 2017, 20:37

Subscriu la ce a spus bambucha. 7-8 zile e suficient. Nici in sud nu avem o luna martie mult diferita. Chiar si aprilie e in unii ani racoros.
gorjeanul

Mesajde gorjeanul » 16 Feb 2017, 20:38

Dane ,spune-ne si noua zona de unde esti.
gorjeanul

Mesajde florin trintoru » 16 Feb 2017, 21:02

Bambucha scrie:Daca ai intrari de polen substantiale nu vad care este problema?

Aveți dreptate depinde de zona ,la mine începe,alunul,si e destul pe zona mea ,sălciile si păducelul ,multe livezi de prun ,mult cireș sălbatic,parul ,dar subliniez că albina are nevoie de vreme bună pentru a ieși afară,vad apicultori pe forum care le baga siriop cînd temperaturile urcă ,nu am făcut asta niciodată in anii 2014,2015,2016 si cel mai bun an a fost 2015 cînd de la 2 stupi am luat 3 găleți si jumătate de miere si am lăsat în cuib 10 rame pline de puiet si miere ,pai ori facem zahar invertit de albină ori facem miere
florin trintoru

Mesajde Bambucha » 16 Feb 2017, 21:14

In martie + aprilie consumul glucidic unei familii bune este urias, afirmatia dvs ar avea veridicitate daca apicultorul ar sta sa bage 20-30 de litri.... In cazul a 3-4 litri nu credeti ca aceasta cantitate aterizeaza in puiet? Cand e pret mic la miere, eu nu ma chinui cu sirop.
Buy E.U.
Bambucha

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR