Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde gorjeanul » 16 Feb 2017, 21:19

Asa e . Noi vorbeam de stimulare si salvare familii care stau prost cu hrana,nu de furajare.
gorjeanul

Mesajde florin trintoru » 16 Feb 2017, 21:28

Sunt zone în care albina nu are nevoie de ajutor cu sirop dar trebuie să te ajute timpul ,eu cînd am început să cresc albine am luat de la o persoană care după un an mă suna după salcim si zice vezi să le dai sirop,io zic pai de ce ca aici începe teiul,trifoiul lucernă etc iar el zice pai da la noi nu mai este decit multă iarbă ciineasca eu știind zona ,ca am și-o casa acolo ,dar albinele nu au ce căuta acolo ,eu ducindule la Socru la Gorj unde oamenii mai plantează cîte ceva
florin trintoru

Mesajde florin trintoru » 16 Feb 2017, 21:32

Adică cum stau prost cu hrana a-ti extras din cuib cumva ,anul acesta intradevar a fos un consum mai mare
florin trintoru

Mesajde florin trintoru » 16 Feb 2017, 21:49

I întrebarea nu era pentru dumneavoastră ,era pentru gorjeanul,din cîte am citit în topicurile dvs am de unde fura cîte ceva ,dar și dumneavoastră recunoașteți ca Anu acesta a fost mai diferit
florin trintoru

Mesajde Florin Dobre » 16 Feb 2017, 21:52

dan pescarul scrie:nu putem adăuga in cuib o ramă cu miere că nu avem albină acoperitoare

Pai adaugati rama cu miere LA cuib. Cand scad temperaturile albina acoperitoare se strange oricum pe puiet....nu va sta sa acopere rama cu miere ca n-are de ce. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde florin trintoru » 16 Feb 2017, 22:00

Florin Dobre scrie:
dan pescarul scrie:nu putem adăuga in cuib o ramă cu miere că nu avem albină acoperitoare

Pai adaugati rama cu miere LA cuib. Cand scad temperaturile albina acoperitoare se strange oricum pe puiet....nu va sta sa acopere rama cu miere ca n-are de ce. :idea:

Unde mai exact în cuib dacă a postat cîte un pic pe trei rame din 5 total
florin trintoru

Mesajde florin trintoru » 16 Feb 2017, 22:06

Adică a pontat pe trei rame cîte o palmă ,despre ce fel de matcă vorbim aici,fiecare matcă are organizarea ei,unele au coroana deasupra puietului altele nu prea ,aici multi dau păreri dar sa si facă să înțeleagă incepatorii
florin trintoru

Mesajde Florin Dobre » 16 Feb 2017, 22:11

florin trintoru scrie:Unde mai exact în cuib dacă a postat cîte un pic pe trei rame din 5 total

Raman cele trei rame cu puiet; pe celelalte doua le scoatem ca-s goale...nu? Si adaugam LA cuib(nu IN cuib) rama cu miere.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gorjeanul » 16 Feb 2017, 22:21

dan pescarul scrie:
florin trintoru scrie:Adică cum stau prost cu hrana a-ti extras din cuib cumva ,anul acesta intradevar a fos un consum mai mare

Nu stau prost cu hrana, eu ridic o problemă teoretică,eu pînă acum nu am dat nici o turtă, voi umbla Marţi sau Miercuri la ele, sint 14-15°C, voi da, dacă e cazul , miere cristalizată în pungi sau voi da sirop, după o anumită metodă, care e f bună pt familiile care trebuie salvate, familii la care trebuie intervenit cu sirop, de miere de preferat, sau din zahăr.

Daca ai rame cu miere ,e foarte bine. Eu am vorbit de sirop in caz ca nu avem miere sau rame cu miere. Eu daca nu fac pastoral trebuie sa folosesc sirop. Eu sunt obligat sa fac si completari in august la greu.
gorjeanul

Mesajde gorjeanul » 16 Feb 2017, 22:24

florin trintoru scrie:
Florin Dobre scrie:

Unde mai exact în cuib dacă a postat cîte un pic pe trei rame din 5 total

Baga rama cu miere langa ultima rama cu puiet. O sa-si traga ele mierea cum vor.
gorjeanul

Mesajde ignatov andrei » 16 Feb 2017, 22:26

Florin Dobre scrie:
florin trintoru scrie:Unde mai exact în cuib dacă a postat cîte un pic pe trei rame din 5 total

Raman cele trei rame cu puiet; pe celelalte doua le scoatem ca-s goale...nu? Si adaugam LA cuib(nu IN cuib) rama cu miere.

LA cuib, adica langa lada....?!? ;)
ignatov andrei

Mesajde Florin Dobre » 16 Feb 2017, 22:34

ignatov andrei scrie:LA cuib, adica langa lada....?!? ;)

Ma gandeam sa fac un desen in autocad dar m-a salvat gorjeanul cu o varianta mai lesne de inteles. ;)
gorjeanul scrie:Baga rama cu miere langa ultima rama cu puiet. O sa-si traga ele mierea cum vor.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde florin trintoru » 16 Feb 2017, 22:37

Voi înțelegeți ceva ca io cu albinele mele nu
florin trintoru

Mesajde gorjeanul » 16 Feb 2017, 22:45

N-ai inteles nici acum?
gorjeanul

Mesajde florin trintoru » 16 Feb 2017, 22:52

Poate explicați dvs ce a-ti inteles,poate așa înțeleg și eu ,e am coroane deasupra puietului la cele trei rame lateral stinga si dreapta am păstură si polen de ce să bag rama cu miere
florin trintoru

Mesajde gorjeanul » 16 Feb 2017, 22:59

Atunci nu am inteles eu bine. Credeam ca e fara miere. Lasa-l asa. Dar un pic de stimulare de pe la jum lui martie trebuie sa-i faci ,ca sa o sansa la salcam. Parerea mea.
gorjeanul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR