Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA ORGANIZATII APICULTORI

Discutii despre organizatii , asocieri locale , judetene , regionale , legislatie etc . Apicultori trebuie sa tina seama de faptul ca unitatea inseamna reusita si performanta.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Protestul FEDERATIEI ASOCIATIILOR APICOLE DIN ROMANIA -R

Mesajde filip » 18 Feb 2017, 11:52

kiloz scrie:Vedeti ca nu ati inteles nimic.Eu nu am spus niciodata ca trebuie trasa o linie intre stupine. Am sustinut si sustin incontinuare ca indiferent de marimea stupinei sau numarul de familii intretinute toate lumea sa se supune aceleasi legi. Si indiferent daca face pastoral sau nu. Si nici vorba de razboinicie ci pur si simplu de niste reguli sanitar veterinare.Odata si pentru totdeauna ar trebuie pus capat la haiducia asta ce domina la ora actuala din toare directiile. Trebuie clarificat ce vrem ,ordine sau un haos total care nu o sa aiba sfirsit niciodata.

Atat timp cat medicii veterinari nu ”consulta stupul”si nu fac tratamente,fiecare apicultor se descurca cum poate,atat ca medicamente varroua cat si altele.
Spre exemplu cine garanteaza ca foitele de ceara cumparate prin targuri nu sunt purtatoare de boli?
La targul apicol TG-Jiu am vazut circuland carucioare cu rame cu puiet mort,iar cei care taiau ceara din rame manipulau si foitele la schimb :roll:
Parerea mea e ca Fondurile UE au facut un imens rau Romaniei si banii au ajuns la cei care nu prea stiu ce inseamna apicultura.
Eu am fost considerat prea batran,trecut de 40 de ani.Nu a contat bagajul de cunostinte si dragostea de albine.
Acum vine decontul acelor decizii haotice.............scapa cine poate.
filip

Mesajde Bambucha » 18 Feb 2017, 12:07

Filip, nu mi-ati raspuns la intrebarea anterioara. Cine a propagat " ideea " respectiva la nivel oficial? Daca faceti niste afirmatii nu ne trimiteti sa ne luam la tranta cu morile de vant! Altfel ajungem sa facem ipoteze fara nici un fundament, si ulterior sa punem concluzia (bomboana de pe coliva) care ne convine noua.

Haideti sa ramanem pe pamant si sa subliniem problemele majore:

1. Neonicotinoidele
2. Lipsa reglementare legislativa pe piata mierii (surse inspiratie ar fi, vezi laptele).
3. Reprezentare haotica dezinteresata sau fara principii de integritate.

Dupa ce le rezolvam pe acestea trecem la celelate mai mici:

a) DSV (chiar si la productia a 5 stupi nu trebuie periclitata sanatatea). Conditii igiena si ambalare produse apicole, boli&tratamente...
b) asociere (facultativa).
c) selectie&cercetare&fonduri.
d) asigurari.
e) fara impozite forfetare.
f) polenizare
g) subventie familie versus subventie produse apicole
...
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde kiloz » 18 Feb 2017, 12:12

Domnul Filip .Si cine vo oprit sa sesizati organizatorii tirgului.Iar ei aveau obligatia sa sesizeze medicul veterinar zonal.Care prin obligatia lui, oricum trebuia sa fie prezent la tirg sa controleze vinzotorii! Lucrurile se leaga dar nu respectam!
Ultima oară modificat de kiloz pe 18 Feb 2017, 12:13, modificat 1 dată în total.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde filip » 18 Feb 2017, 12:13

Bambucha scrie:Filip, nu mi-ati raspuns la intrebarea anterioara. Cine a propagat " ideea " respectiva la nivel oficial? Daca faceti niste afirmatii nu ne trimiteti sa ne luam la tranta cu morile de vant! Altfel ajungem sa facem ipoteze fara nici un fundament, si ulterior sa punem concluzia (bomboana de pe coliva) care ne convine noua
...

Urmareste filmarile lui Pustiu,acolo Dragos explica toate aceste lucruri.
SAR e acum la masa deciziilor in MADR.
filip

Mesajde Bambucha » 18 Feb 2017, 12:25

Ce reprezentativitate are SAR? 0,01%?

Asta seamana ca sedinta fostului de la justitie in care vine o rrom(ulan)a si cere clementa pentru copilu' care a ciordit 3 masini de lux fiindca nu avea ce manca ;)

LE.
PS. Faptul ca se discuta despre sabii si tancuri intr-un live pe un canal de socialmedia asta nu inseamna ca avem un punct de vedere oficial...
Ultima oară modificat de Bambucha pe 18 Feb 2017, 12:33, modificat 1 dată în total.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde filip » 18 Feb 2017, 12:32

Bambucha scrie:Ce reprezentativitate are SAR? 0,01%?

Asta seamana ca sedinta fostului de la justitie in care vine o rrom(ulan)a si cere clementa pentru copilu' care a ciordit 3 masini de lux fiindca nu avea ce manca ;)

Avem peste 300 Asociatii,Federatii Cooperative ,Sindicate care nu gandesc o strategie pentru intreg sectorul apicol ci pentru grupuri,indivizi.
Nu poti fi pe picior de egalitate intr-o piata libera atat timp cat unii beneficiaza de diferite finantari si cei care nu primesc nimic dar produc si vand.
Culmea e ca tot cei care au primit ,tipa ca mor albinele de foame si trebuie ajutati.
Cei care nu au primit finantari nu-si permit sa le moara albinele de foame stiind ce sacrificii trebuie sa faca pentru refacerea efectivului........
filip

Mesajde kiloz » 18 Feb 2017, 13:04

"Eu am fost considerat prea batran,trecut de 40 de ani.Nu a contat bagajul de cunostinte si dragostea de albine.
Acum vine decontul acelor decizii haotice.............scapa cine poate."

Deci va supara faptul ca conditile nu au fost facuta pe chipul si asemanarea proprie. Daca nu vati gimdit mai repede sa modificati anul de nastere.? Cine porta vina? Acuma toata lumea este vinovat,ca nu sa gasit o modalitate de sa fiti, ajunsa si dumneavoastra la ceva fonduri?
kiloz

Mesajde filip » 18 Feb 2017, 13:17

kiloz scrie:"Eu am fost considerat prea batran,trecut de 40 de ani.Nu a contat bagajul de cunostinte si dragostea de albine.
Acum vine decontul acelor decizii haotice.............scapa cine poate."

Deci va supara faptul ca conditile nu au fost facuta pe chipul si asemanarea proprie. Daca nu vati gimdit mai repede sa modificati anul de nastere.? Cine porta vina? Acuma toata lumea este vinovat,ca nu sa gasit o modalitate de sa fiti, ajunsa si dumneavoastra la ceva fonduri?

Eu am efectiv albinele si acestea produc miere.
Nu am o problema sa justific efectivul si nici nu tin albine sa justific lazile ca sunt populate.
Ma deranjeaza faptul ca tot cei care au primit tipa ca le mor familiile de foame si ei sunt indreptatiti sa primeasca.
Dar noi care nu am beneficiat de nimic ce ar trebuii sa facem ,sa disparem si sa facem loc celorlalti care cer tot timpul?
filip

Mesajde kiloz » 18 Feb 2017, 15:13

Domnul Filip acuma chiar nu va mai inteleg.Care s este supararea dumitale si inpotriva cui se indreapta.Sau ati trecut la faza aia cind tragem pe orice ce se misca?
kiloz

Mesajde filip » 18 Feb 2017, 15:23

kiloz scrie:Domnul Filip acuma chiar nu va mai inteleg.Care s este supararea dumitale si inpotriva cui se indreapta.Sau ati trecut la faza aia cind tragem pe orice ce se misca?

Sunt finantati in continuare ”ucigasii de albine” in schimb cei care au grija de ele sunt nedreptatiti.
Sa se dea subventie pe exploatatie gradual in functie de marimea acesteia.
Asa fiecare hotaraste daca cumpara ROI;REGINE,FAM ALBINE.
Altfel Balada Mesterului Manole continua,cu cat se inmulteste numarul de fam de albine cu atat mor mai multe iarna.
Si se finanteaza in continua ”ucigasii de albine” in schimb cei care au grija de ele nu beneficiaza........
Sigur ca in curand o sa avem mai multe Ferme de Multiplicare decat Ferme de productie..........
Culmea e ca nu gasesti o Regina in piata sa cumperi cand ai nevoie,ma refer la Fermele de Multiplicare.
filip

Mesajde proapis13 » 18 Feb 2017, 17:03

filip scrie:Eu am efectiv albinele si acestea produc miere.
Nu am o problema sa justific efectivul si nici nu tin albine sa justific lazile ca sunt populate.
Ma deranjeaza faptul ca tot cei care au primit tipa ca le mor familiile de foame si ei sunt indreptatiti sa primeasca.
Dar noi care nu am beneficiat de nimic ce ar trebuii sa facem ,sa disparem si sa facem loc celorlalti care cer tot timpul?

Am zis ca te las in pace dar nu pot sa ma abtin....
TU ai pe aia,TU ia pe alalta,TU n-ai beneficiat nici de aia nici de ailalta
TU esti profesorul,restul acum invata,TU ai grija de stupi..altii nu...
TU esti vesnicul nemultumit....TU...TU...TU...faci si dregi

TU...uiti sa mentionezi ca dpdv Apicol esti in ILEGALITATE...
TU...dpdv al legislatiei din Romania...NU ESTI APICULTOR
TU...esti ala care din postura de mai sus strigi...HOTII...
TU...esti miezosenia stuparimii...tu...tu...tu...

TU...si multi altii ca tine...DACA nu intrati in legalitatesi la toamna si la anul si peste doi ani tot la fel o sa o lalaiti pe grupuri si pe forumuri si o sa va lamentai ca babaciunile de la piata ca nu ati luat nimic din cauza varstei,din cauza ca sunteti prea tari in gura,pe nestiinta voastra si nu va primeste nimeni in nici-o asociatie...
TU...mai nou vad ca te freci de cei din sindicat...o faci degeaba...sau doar pentru racolarea de tineret sperante
TU...reciteste ce am scris mai sus...totul este adevarat ...
TU...cu fiecare postare nu faci decat sa ridici pe unii in slavi doar pentru faptul ca ti-au promis un post de vice
TU....prin ceea ce scrii si ce faci pe forum....esti trompeta SAR-ului si sincer nu iti face cinste...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde filip » 18 Feb 2017, 17:15

Eu nu sunt membru SAR si nici nu ma contactat nimeni.
Sincer nu ma vad alaturi de Dragos si Puisoru......
Nu inteleg asta cu ”Vice si Trompeta SAR”
Adica eu nu sunt nici macar membru simplu SAR si de unde ideea de VICE ?
Sigur ca am auzit ca au fost avansati unii ”colonei” fara a avea stagiu militar.
Totusi daca in grupuri restranse s-a discutat sa fiu VICE le spun sincer ca nu ma intereseaza. :lol:
filip

Mesajde kiloz » 18 Feb 2017, 18:12

Dar si treaba asta va doara?
kiloz

Mesajde filip » 18 Feb 2017, 18:57

kiloz scrie:Dar si treaba asta va doara?

Nu ma doare de loc.
Daca tinteam sa ajung in Asociatii ori SAR ,ajungeam fara probleme.
Am fost membru ACA ,mi-a ajuns.
Eu nu pot semnaliza dreapta si sa virez la stanga.
Nu poti pretinde ca e bine cand e rau.Si va fi din ce in ce mai rau mergand pe acelasi concept.
Sigur ca o sa imi aud tot felul de acuze de la cei care vand material biologic,regine,etc.
Pentru ei Balada Mesterului Manole e perfecta fara a ajunge la zidirea Anei.............. :lol:
filip

Mesajde alt stupar » 18 Feb 2017, 22:03

filip scrie:Parerea mea e ca Fondurile UE au facut un imens rau Romaniei si banii au ajuns la cei care nu prea stiu ce inseamna apicultura.
Eu am fost considerat prea batran,trecut de 40 de ani.Nu a contat bagajul de cunostinte si dragostea de albine.
Auci! Inca e rana deschisa si doare tot asa de tare ?
Hm, risc crescut de cangrenare !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde filip » 18 Feb 2017, 22:17

alt stupar scrie:
filip scrie:Parerea mea e ca Fondurile UE au facut un imens rau Romaniei si banii au ajuns la cei care nu prea stiu ce inseamna apicultura.
Auci! Inca e rana deschisa si doare tot asa de tare ?
Hm, risc crescut de cangrenare !

Da,dar virusul ”iubirii de albine” nu trece,indiferent de obstacole.
Mergem inainte!
filip

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ORGANIZATII APICULTORI