Mircea_63 scrie:Odata cu inceputul lui august se naste noul an apicol. Albina de acum va ingriji albina ce trebuie sa treaca iarna. Polenul este vital pentru acest puiet. O parte trebuie adunat in faguri pentru puietul din primavara. Astfel ca o colectare acum este cu semnul intrebarii. Poate ai o baza polenifera abundenta si de durata, dar ideal ar fi sa stimulezi la maxim dezvoltarea familiilor. Rasplata o primesti in primavara. Altii fac pastorale tocmai pentru acest polen si fara sa il colecteze.
Mircea_63 scrie:Odata cu inceputul lui august se naste noul an apicol. Albina de acum va ingriji albina ce trebuie sa treaca iarna. Polenul este vital pentru acest puiet. O parte trebuie adunat in faguri pentru puietul din primavara. Astfel ca o colectare acum este cu semnul intrebarii. Poate ai o baza polenifera abundenta si de durata, dar ideal ar fi sa stimulezi la maxim dezvoltarea familiilor. Rasplata o primesti in primavara. Altii fac pastorale tocmai pentru acest polen si fara sa il colecteze.
RVasile scrie:Buna eu am tinut colectoarele de polen doar 3 saptamani cu intrerupere de cateva zile in primavara cred ca inainte de salcam dupa le-am dat jos definitiv. Din cate am citit daca le ti mai mult uzezi albina si la salcam/ floarea soarelui/rapita nu mai are asa putere pentru miere.
Sa mai asteptam pareri ca e interesant. Stima
RVasile scrie:Chiar nu am avut probleme cu stupi, si is situati in camp unde este si porumb , flori , lucerna, pomi etc. Ramele le gasesc asa , margine 1 ram miere dupa 2 ram polen nu in totalitate , ocupat restul puiet si in capatul celalalt 1 ram miere . La cealalta familie primele 3 rame is cu miere intercalat cu puiet pe partea din mijloc pana jos, ram cu polen dupa rame cu puiet si miere amestecat coronita , etc , fiecare familie e diferita Poate is mai lenese ale mele![]()
Si totusi care este schema de pus colectoarele de polen? Adica lunile si pauzele intre?
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 39 vizitatori