Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Diferența între stup cu fund plin și stup cu fund cu pla

Mesajde alt stupar » 04 Aug 2017, 17:17

Ioan,
prin anii ”90 tot romanu avea crezu” ca, pentru drumurile din Romania, Dacia e cea mai potrivita masina.

lazi de pastoral fara plasa la fund in 2017?
Aiii, avem ceva stupi si asta ne ocup tot timpul :lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde ignatov andrei » 04 Aug 2017, 21:00

Daca tot se "zburlira" cei din garajele Transilvaniei, zic si io ceva:
- sub nicio forma nu adopt fundul cu plasa!

Daca e sa facem certificate de nastere la albine, pai cei cu plasa incep si cu alea de deces...
Sa-i spuneti lui cutzu ce vrea profit ca albina din stupul cu plasa (venit la pachet cu toate chestiile) traieste mai mult...
ignatov andrei

Mesajde yuonyuon » 04 Aug 2017, 21:08

Ce bine ca nam cu plasa :D
yuonyuon

Mesajde alt stupar » 04 Aug 2017, 21:27

ignatov andrei scrie:Daca tot se "zburlira" cei din garajele Transilvaniei, zic si io ceva:

:)
Sub nici o forma nu... conteaza ca-l adopti sau nu. Adica, vreau sa zic... chiar nu conteaza in ”garaje” ce adopta cine nu conteaza. :)
Sau, cum s-o zic altfel ? :shock:
Ce nu există... nu conteaza. In niciun fel !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde ignatov andrei » 04 Aug 2017, 21:34

alt stupar scrie:
ignatov andrei scrie:Daca tot se "zburlira" cei din garajele Transilvaniei, zic si io ceva:

:)
Sub nici o forma nu... conteaza ca-l adopti sau nu. Adica, vreau sa zic... chiar nu conteaza in ”garaje” ce adopta cine nu conteaza. :)
Sau, cum s-o zic altfel ? :shock:
Ce nu există... nu conteaza. In niciun fel !

N-ai trecut de stadiul de "catzelus"...?!?

Ahaaaa, acum m-am prins: tu ai "terminat" dreptul...
ignatov andrei

Mesajde teinegru64 » 04 Aug 2017, 21:55

yuonyuon scrie:Ce bine ca nam cu plasa :D

Cine nu are plasa ...are prigorii. :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Mihaii » 04 Aug 2017, 22:06

Este un subiect la care indiferent de ce s-ar spune, nu se va ajunge la o concluzie. Dar oricum, eu sincer sa fiu, prefer sa am o gaura în fundu stupului, chiar dacă primăvara familia respectiva va avea o dezvoltare un pic mai întârziată cu câteva zile...si pe lângă asta, iarna dorm liniștit știind ca risc de mucegai și condens nu este, și de aici se elimina din boli, corect? Sa mai vorbim de albinele care stau la urdinis ca să ventileze stupii cu fund plin?
Mihaii

Mesajde yuonyuon » 04 Aug 2017, 22:15

Mihaii scrie:Este un subiect la care indiferent de ce s-ar spune, nu se va ajunge la o concluzie. Dar oricum, eu sincer sa fiu, prefer sa am o gaura în fundu stupului, chiar dacă primăvara familia respectiva va avea o dezvoltare un pic mai întârziată cu câteva zile...si pe lângă asta, iarna dorm liniștit știind ca risc de mucegai și condens nu este, și de aici se elimina din boli, corect? Sa mai vorbim de albinele care stau la urdinis ca să ventileze stupii cu fund plin?
eu nu am plasa si nu e mucegai. unde mai e logica ???

a mai ramas faza cu dezvoltarea in primavara ... gred ca pierdeti teren .

ca sa va inchid detot am urdinisu deschis de 30 de cm vara .va invit sa gandim "l-ogic"
yuonyuon

Mesajde Ioan Guist » 04 Aug 2017, 23:03

Daca e sa facem certificate de nastere la albine, pai cei cu plasa incep si cu alea de deces...
Sa-i spuneti lui cutzu ce vrea profit ca albina din stupul cu plasa (venit la pachet cu toate chestiile) traieste mai mult...

Domn Andrei, nimeni nu se zburleste . Zicerile sunt doar efort , doar sincere demersuri din rarunchi. Cine vrea sa auda sa auda.
Fundul plin e si in copac si in chimnita.Da nu faci profit de acolo. Fund plin au si rusii si buduroaiele sau cosnitele.Nu faci recolta si plus valoare de acolo pe arealul din Ro.

Cat despre cioace si sparle, mi se rupi' uai ! Eu stiu ce stiu ca am probat. Noi stim ce stim ca ne doare portofelu' la viceversa.
Am luat niztel forumul la puricat. Va balaciti in supa propie si ...va gudurati, va mangaiati pe crestet unul pe altul. Va ridicati mingi la fileu si va scarpinati reciproc pana la orgasm. Ma doare sufletul dupa orice text cetit. D'aia nu mai scrie nimen' ...nica.Tot netu' e plin de ping pong eftin si comunistoid. Patriortarzi tampi. Loaze.
Detinatori de albine cramponati in sisteme tampe, incremeniti in spatele curtilor cu 3,14 stupi, crescatori de regine din glezna, partinitori pe vanzare scule si chimicale...etc...etc.Colac peste pupeze si trompete vine statul si responsabilul cu reglement facut la apelul bocancilor.

Vai steaua noastra.Pardon !! Vai steau a voastra.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde mircea » 04 Aug 2017, 23:52

Vorbesc cu una... a fost in Spania (excursie) .
O intreb ce a vazut pe acolo,....
Asta fiind de prin glodurile Moldovei, vai mama ei , ajunsese la Barcelona si ghici ce o impresionase mai mult . Cica Sagrada Família... :lol:
Lumea este intr-o permanenta schimbare.

Fund plin, fund cu plasa....fundu lu` Pomohaci .
Moldovean ranchinos, ardelean capos.....neste romani .

Va salut pe amandoi . Cu drag si respect.
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde ignatov andrei » 05 Aug 2017, 07:03

mircea scrie:Moldovean ranchinos, ardelean capos.....neste romani .

Va salut pe amandoi . Cu drag si respect.

Multamesc frumos!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 05 Aug 2017, 07:08

Domnu' Ion, daca e doar pentru aerajul de la transport... sunt variante mult mai eficiente si mai moderne....

Apropos...
... stiti cand s-a inventat "noutatea"... funduri cu plasa...?!?

Hai, sa fiti sanatosi!

PS Io am pus intre ghilimandroate cuvantul zburlit... dar
ignatov andrei

Mesajde yuonyuon » 05 Aug 2017, 10:30

ignatov andrei scrie:Domnu' Ion, daca e doar pentru aerajul de la transport... sunt variante mult mai eficiente si mai moderne....
cum ar fi?

Eu fac anual un 200 br-bc dus 200 intors in rest paci pan "salbaticie", si nu am avut probleme niciodata ,dar ce am vazut la altii " cu plase anti" parca ma luat cu dureri de cap . Sa gasesti ramele doar cu sarma ......
ca si tot ce avem pa langa noi , pana si stupul cu plasa a fost inprumutat , netestat si agreeat . romanau inventivu lu peste....
yuonyuon

Mesajde Closcutz » 05 Aug 2017, 10:41

Stupii cu plasa in fund si in podisor sunt mai feriti de belele la transport! Mie mi-a murit cea mai buna familie intr-o lada fara plasa in fund...familia a fost f puternica si avea si nectar in ramele 1/1 din cat... Asa am ajuns sa cumpar autoutilitara si sa uit de tractor. Deci cei care fac stationar ar trebui sa se abtina.
Closcutz

Mesajde Ioan Guist » 05 Aug 2017, 11:28

Domnilor, aici nu e in discutie lazile cu fund din plasa versus lazile cu 17 urdinise si 13 crapaturi prin care iasa usor un porumbel.
O lada facuta de tamplar cu experienta, la inchiderea - deschiderea urdinisului apare efectul de vid :lol: .La o astfel de lada albina (cand este) are aer 23 de minute. :lol:
Despre ce mutari vorbim ? cum sa muti o lada ermetica? Pe bune ?? Ca ai urdinis din sita? o fi o varianta si asta.In rest...sa incarci sa muti in orice conditii si momente ale anului (vezi subiectul actual despre mutare de la Giurgiu la Bucale) si sa inchizi albina intr-o cutie ermetica, se cheama ca esti criminal de albine.
Referitor la pro site in stationar,fiecare cu parerea si experienta propie.Personal sa nu mut 1 cm stupii si tot as avea sita pe toata suprafata.

PS. Salut Sefu !Sunteti bine? Ma bucur !! Va doresc sa fiti si mai bine :lol: Ba , hai cu ozele alea.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde yuonyuon » 05 Aug 2017, 11:52

La transport "activezi" aerisirea prin capac , cred ca nu sa specificat " si cu aerisire prin capac" ... chiar nu sa precizat ... doar la transport.

Si aerul asta se consuma direct proportional cu agitatia stupului " panicarea" . Si aici tre sa recunosc e o diferenta la inchderea urdinisului . stupii fara plase se panicheaza mai repede . dar nu vreau sa ma gandesc la cei cu plasa cand ai albine pe dedesupt sau asezi stupul intrun ciot .......
yuonyuon

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE