Folosesc destul de mult internetul si'mi place sa schimb doua vorbe cu oameni pe care nu'i cunosc. Strainii nu te judeca, iar daca o fac, nu ajunge la tine cu afect. De arhitecti nu am scapat nici anul asta, si in ultimul timp nici de doctori. Dar asta'i alta poveste. Daca nu citesc pe un blog (frecvent la Piticigratis), sigur citesc pe altul, sigur bastacai niste straini la cap. Chestie pe care n'ai s'o faci niciodata cu persoana de langa tine, cu mama, cu Iisus Hristos. Pentru ca ori piere farmecul, ori nu vrei ca cineva de care'ti pasa sa stie totul despre tine (taina filosofiei imprastiate). Exista undeva, in colturile internetului, o teava pe unde mai rasufla chestii, pentru ca nu'i facut omul sa le tina in el. Fie ca le spune direct, fie ca le inveleste in literatura si le da de la departare, de transmis tot le transmite.
Evident, in secunda urmatoare apare intrebarea, oare cine o fi X, Y, oare de ce face nu stiu ce lucru si nu face altul, oare de ce pare asa si nu altfel, vreau sa stiu cine este, dar parca nu sunt sigur daca vreau sa stiu. Oamenii, in general, dezamagesc. Daca nu caracterul lor, sigur conditia lor. Intotdeauna dezamageste ceva. Am uneori surpriza de a afla, dupa un timp, ca in spatele unor caractere pe care le urmaresc, se afla niste fiinte cel putin "ciudate", private de ceva sufletesc esential, uneori din cauza unei conditii fizice, alteori...pur si simplu...pentru ca oamenii sunt ciudati, introvertiti...si nu vrei sa stii asta. Si mi se pare ca e dreptul meu sa iau jumatate dintr'un adevar, partea care imi place, si pe cealalta sa nu o aflu. Pentru ca in general sufar de intuitia de a'mi da seama de niste lucruri, gandind pana poimaine si nu doar pana peste doua ore, si ma cam deranjeaza. Si sufar si de mine, de preaplin.
E ceva ce, cel putin doctorii nu prea ineteleg (si paradoxal se ocupa cu viata, dar care?) pentru ca, la cat de des vad moartea venind in vizita, nu le mai pasa. Ei nu stiu ca omului nu trebuie sa ii iei iluzia, imaginatia, povestea. Pentru ca altfel nu mai ramane om. Nici macar caine.
Si desigur, am scris asta pentru ca suntem in caldarea potrivita pentru a arunca o pastila sa se topeasca. Si vreau sa dau 100 de etichete unui stupar aflat in necazul de a nu putea invinge sistemul.
Din cand in cand pun chestii aici https://www.facebook.com/pg/BeznaZorilo ... 2375425993 si in cazul in care isi punea cineva problema ca puteti sa aveti mai multi acelasi desen pe borcan, tot ce trebuie sa faceti e sa scrieti pe eticheta, langa numele stupinei etc, "Membru Stuparitul". Astfel, va parea ca faceti parte din aceeasi organizatie de elita, oamenii o vor interpreta ca ceva select, de vaza. Nici nu le va trece prin cap ca stuparii, aici, se scalda intr'o borfaiala galopanta.