[quote="peterneamt"]Ce ziceti de intrebarile urmatoare :
1. In ce cantitati si ce substante biochimice ii sunt necesare unei familii de albine pe parcursul unui an,pentru a ajunge la maximul de dezvoltare fiziologica inaintea culesurilor de productie si implicit la maximum de productivitate ?
2. Cum poate interveni apicultorul cind din cauze naturale albinele nu isi pot asigura o nutritie echilibrata ?
Si uite cum ajungem la apicultura moderna si o putem include in zootehnie !
Picture 003.jpg
[/
din manuale ni se spune ca viata este sustinuta de carbohidrati, proteine(aminoacizi), lipide si altele de nici nu le mai poti pronunta
la albine avem doua mari grupe de hrana(produsa de albine)
mierea compusa in principal de CHO
pastura compusa in principal din proteine dar cu o sumedenie de alte subsante nedescoperite pana acum
Daca noi doar am ajuta colonia de albine ar trai s-ar dezvolta foarte bine si usor, dar pentru a avea PRODUCTIVITATE trebuie sa recoltam. una din cauzele naturale din care nu isi pot asigura o nutritie echilibrata este interventia omului, prin recoltare sau hranire artificiala. despre ce fel de hraniri putem sa facem si daca putem sa le facem oricum in orice conditii, as dori sa dezvoltam, caci altfel subiectul este foarte lat
referitor la apicultura moderna cred ca vorbeai peiorativ pentru ca nu cred ca s-a schimbat nimic de cand bunica crestea albine pana azi. Daca te referi la faptul ca bunica avea centrifuga de stejar ,iar noi ne-am "modernizat" si avem ctfg si afumator de inox . cred ca eun regres din perspectiva "cresterii albinelor" generat de sistemul nostru economic care nu intelege necesitatea albinei . dar asta in alta parte