yuonyuon scrie:Varoua nu se dezvolta cand e seceta sau canicula (cum a fost anul asta ),mai degraba se dezvolta soarecii:))
Pe seceta albina nu reuseste sa-si faca corpul gras ori daca se suprapune si varroua sunt intrunite conditiile.
yuonyuon scrie:Varoua nu se dezvolta cand e seceta sau canicula (cum a fost anul asta ),mai degraba se dezvolta soarecii:))
daca mai socotim ca si apicultorul e prost/incepator e clara treaba . iar sa aliniaza planetele si uite asa sa ales prafu de afacerea cu albine .filip scrie:yuonyuon scrie:Varoua nu se dezvolta cand e seceta sau canicula (cum a fost anul asta ),mai degraba se dezvolta soarecii:))
Pe seceta albina nu reuseste sa-si faca corpul gras ori daca se suprapune si varroua sunt intrunite conditiile.
filip scrie:Eu nu sunt incantat sa am acum 6-7 rame cu puiet care nu reusesc sa-si faca corpul gras,ele vor claca primele intr-o iarna geroasa.........
Fiecare are stilul sau de lucru,eu nu merg pe fortarea pontei de toamna.
Hrana,tratament ,repaus............pana la anul.
jonny_it scrie:filip scrie:Eu nu sunt incantat sa am acum 6-7 rame cu puiet care nu reusesc sa-si faca corpul gras,ele vor claca primele intr-o iarna geroasa.........
Fiecare are stilul sau de lucru,eu nu merg pe fortarea pontei de toamna.
Hrana,tratament ,repaus............pana la anul.
La alea 6-7 rame cu puiet daca ai 3-4 rame pline cu pastura te-ai scos!
filip scrie:Daca.....?
Unii nu au 3-4 rame cu miere pentru iarna si nu stiu sa deosebeasca pastura capacita de miere capacita.
Daca ai acum 6-7 rame de puiet cand mai faci complectarile?
filip scrie:Am tot butonat sa vad deznodamantul la filmuletul asta.......nu am gasit nimic.
https://www.youtube.com/watch?v=zFLNsKfzdPM
filip scrie:Am eu o italieana care ponteaza ca nebuna in lipsa de cules.
Anul trecut i-am bagat rame cu miere ca puteam ierna doi stupi cu ele.
Anul asta nu a rupt gura targului la salcam,acum trebuie sa-i asigur iar papa de iarna.
Cand toti stupii au reusit sa-si asigure hrana si el ba .Pentru mine e o povoara..........
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori