Ma confrunt cu o problema care ma pune serios pe ganduri cu privire la solutiile pe care va trebui sa le adopt pe viitor in vederea incalzirii pe timp de iarna. Dat fiind faptul ca in localitatea in care locuiesc nu am gaze, singura solutie pana acum a fost incalzirea cu lemne. Problema pe care o am acum este ca nu se mai gasesc. Sau daca se gasesc sunt la pret de prohibitie. Ca sa dau un exemplu, anul trecut am cumparat cu 300 lei metrul cub, aduse la poarta. Anul acesta am sunat acelasi furnizor inca de prin lunile mai iunie, pretul urcand la 350 lei/ mc. Si am tot sunat, pentru ca saptamana trecuta sa-mi spuna ca il sun cam degeaba, ca nu are lemne/taieri etc. La depozite am auzit ca pretul a ajuns la 450-500 lei mc.
Prin urmare, cum este evident ca viitorul nu suna bine decat in reclame si padurile nu se vor inmulti, iar pretul nu are cum sa o ia in jos, ma intreb care sa fie directia spre care sa ma indrept, ce solutie sa adopt pe viitor.
Oare la asemenea preturi nu devine rentabila centrala electrica?
Oare n-ar fi mai bine sa ma asociez cu cativa vecini si sa investim intr-o presa de brichete de paie sau resturi vegetale? Cam in cat timp s-ar amortiza investitia in cazul acesta?
Pun aceste intrebari aici pentru ca ma gandesc ca poate cineva are deja raspunsuri la aceste intrebari si ma scuteste de-un efort de cautare.
Sau, cine stie, poate gasim o solutie impreuna.