Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PAMFLETE din BRUXEL

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 26 Sep 2017, 16:58

You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Cristian IONITA » 28 Sep 2017, 16:31

nu-i musai din Bruxel ... dar potrivit pentru scenariu unui film de groaza

http://dilemaveche.ro/sectiune/pe-ce-lu ... sistemului
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 01 Oct 2017, 01:16

You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Ioan Guist » 01 Oct 2017, 07:55

Ca mi-am si sters o lacrima
Ba cata imaginea reala .Perimetrul cu pricina, intrarea spre Grand Place,place si mie. Se poate face o paralela intre acest perimetru- colt de hranire artistica ,cu perimetru Cafenea -discutii despre orice, intrarea catre VRS si Panflete din Bruxeles.La fel ca si intalnirea cu profa de manzgaleala , intalnirile de pe Cafenea pot fi motive de recreere spirituala, hranire de seara si /sau de ta'ta ziua dar si muze de pamflet.Lume pestrita...este Lume nebuna...har Domnului. Lume cizelata ...estem.Apicultorime? este si d'astia.
Spor in toate.
Cu drag
Mannekenpisdinardeal
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Cristian IONITA » 01 Oct 2017, 19:04

:) .... recunoaste ca daca nu te a inspirat macat te a "stimjlat" Strumfita cu topicul "artistilor".

Din pamfletul acesta se mai ridica o minge la fileu ... dezbaterea "emigrarii" .... fara sa am in vedere sa jignesc pe cineva imi permit totusi sa apreciez ca trebuie sa fii musai inteligent (mult peste medie) pentu a aprecia (bineinteles si a te descurca) traiul in Romania.
Nu e simplu .... nu e usor dar ... oportunitatile (inclusiv in domeniul artistill) sunt in anumite situatii mai accesibile ... balcanismul are totusi si calitati ... cei meritosi "ard" etape.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Bezna Zorilor » 01 Oct 2017, 19:41

...sa vezi lucrurile mai rational, LU' (ca vad ca o faci) e umpic mai sanatos decat sa fii artist sau sa ai pretentia de artist, dar sa nu poti sa intreti o familie doar pentru ca spiritual...slujesti unui alt dumnezeu (stii cum se zice, artistii sunt condusi de o chemare)...nu zic ca nu e greu sa renunti la o parte din tine, dar uneori e chiar mai sanatos (la mental).

...eu ies din romania doar in vacante, sa ma mut...am fost un singur an in iasi...mi'a fost greu, m'am intors in sud. sigur nu e toata lumea ca mine, dar sa fii departe de locul in care ai crescut (nu conteaza daca e idilic sau nu) produce ceva dezechilibre si nesiguranta. omul e facut sa se simta bine pe pamantul pe care e invatat sa calce....de asta cand mergem la tara...ni se intorc mintile in cap...de unde au fost plecate.

...am vazut ca iti place...sau iti placea j.scott campbell, cand ai timp cerceteaza un rus sergey ishmaev, si mai este o tipa de prin olanda parca lois van baarle (zisa si loish) si rebecca ninig. tipele astea doua au asa niste desene...multe din ele aduc spre naiv, dar au o doza de sinceritate si idilic pe care nu le intalnesti prea des, si bineinteles talent...asa ca...clateste'ti ochii.

...si cand ai sa mai ajungi prin romania, are si bezna ceva povesti, fara sa aiba pretentia sa o scoti la o friptura...nu toti artistii se rezuma la traditional si macrameuri. 99design si alte platforme tin oameni foarte talentati...dar da, nu vinzi la romani, nu lucrezi in romania la corporatie unde chiar daca ai salariu de 50+ milioane (vechi) nu ai viata, da' ai riduri...etc. singura chestie cu platformele astea e ca lucrand ca freelancer, pana sa dai de niste clienti stabili ca sa lucrezi pentru ei in afara platformelor, lucrand de acasa...iti dai drumu' la un serial, faci un popcorn, partea buna e ca daca te tii de treaba reusesti sa ai ceva viata si ceva bani ca sa faci sau sa iti cumperi lucruri care'ti plac.

...una dintre problemele peste care nu pot trece foarte multi artisti de'astia pe traditional e tableta, ori nu le vine la indemana...si/sau considera ca digitalul nu mai e arta, dar in realitate e vorba despre incapacitatea de a se adapta la digital si invoca tot felul de scuze. si eu m'am adaptat foarte greu, si acuma imi e greu, dar cand am timp scot cutia fabuloasa cu creioane de sub pat si trag doo linii ca sa imi clatesc mana...si se pune ca nu am renuntat complet la traditional.

...asa ca LU', draga, cu fripturile mai usor la unii, ca pica greu la fiere, dar eu te astept la un vin...oriunde in romania...ca sa stii. :oops: :oops:

p.s. sunt multi artisti care fac altceva pentru ca nu se descurca din arta, sunt nevoiti sa se angajeze undeva, chiar si pentru o perioada...nu stiu....dar sunt de apreciat mai mult...pentru ca se adapteaza la viata...pentru ca stii...traim in lume mai mult decat in mintea noastra si..."chiar daca uneori imaginatia este mai savuroasa decat realitatea, a nu se confunda pe uneori cu adesea" - am pus ghilimele, dar citatul imi apartine.

XoxoXo si nu uita ca bezna te sustine. 8-) :twisted:
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde cantemir » 01 Oct 2017, 20:17

Ti se rup unghiile, daca in loc de "romania" , tastezi Romania?
cantemir

Mesajde Mircea_63 » 01 Oct 2017, 20:21

Cand ma gandesc la puzderia de editoriale de... doi bani (ca sa nu vorbesc urat), iar apoi citesc o scriere ca asta, ma apuca dracii. E lumea cu susu'n jos!
M-ai miscat...
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Bezna Zorilor » 01 Oct 2017, 21:24

daca am inceput sa scriu un text cu litere mici, sa pun litere mici dupa punct, atunci am sa scriu si romania cu r mic, si dumnezeu cu d mic si am sa ma semnez tot cu litera mica. doar asa, de artista, de pragmatica si mai ales...curata. si fiind asa, desigur ca nu am unghii dintr'acelea de care te gandesti tu ca am, pentru ca stii, cantemire, femeile normale se mai si spala...si nu vor sa se zgarie (cand vezi una pe strada cu dita' unghiile, cu latzele atarnand si cu straturi pe fatza... n'ai cum sa nu te intrebi daca a avut timp sa se spele si mai ales...daca a putut...de unghii). dar uite, daca vrei tu sa te zgarii pe ochi, eu iti dau voie, ca vad ca te ustura cand citesti. cum deja m'ai categorisit, presupun ca nici data viitoare nu o sa te poti abtine. si mesajul asta e unul finut.

pe tine te doare capul daca prin jurul verbelor si prin alte locuri gresite nu pui niste virgule? asta asa, ca de la ne-agramat la agramat. (cu iasi-ul nu ai avut o problema, desconsideri cumva moldovenii?), hai prinde curaj si zi mai multe, nu doar scuipa pe directii scurte! in situatia data, nu mi se pare ca ar trebui sa ma corectezi, si nici nu am avut texte pana acuma pentru ca intrebarea ta sa fie asa...oportuna...cum sa zic.
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde yuonyuon » 01 Oct 2017, 21:52

Bezna Zorilor scrie:...si cand ai sa mai ajungi prin romania, are si bezna ceva povesti, fara sa aiba pretentia sa o scoti la o friptura...nu toti artistii se rezuma la traditional si macrameuri. 99design si alte platforme tin oameni foarte talentati...dar da, nu vinzi la romani, nu lucrezi in romania la corporatie unde chiar daca ai salariu de 50+ milioane (vechi) nu ai viata, da' ai riduri...etc. singura chestie cu platformele astea e ca lucrand ca freelancer, pana sa dai de niste clienti stabili ca sa lucrezi pentru ei in afara platformelor, lucrand de acasa...iti dai drumu' la un serial, faci un popcorn, partea buna e ca daca te tii de treaba reusesti sa ai ceva viata si ceva bani ca sa faci sau sa iti cumperi lucruri care'ti plac.

Nu vad ghilimele pe aici . Zici ca merge mai bine pe 99disign decat cu " mistificarea" pe care nici acum nu am inteleso .
yuonyuon

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 01 Oct 2017, 22:04

Mircea_63 scrie:Cand ma gandesc la puzderia de editoriale de... doi bani (ca sa nu vorbesc urat), iar apoi citesc o scriere ca asta, ma apuca dracii. E lumea cu susu'n jos!
M-ai miscat...

- Saistrei, mie mi te-ai adresat ? Nu de alta, dar sa nu ma umflu in pene degeaba... :lol:
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Bezna Zorilor » 01 Oct 2017, 22:07

ca doar nu mie, desi niste pretentii as avea si io. hai, ia si raspunde la ce ai de raspuns, ca de cate ori te vad pe forum stau dupa tine ca sa scrii, si am si io niste legislatii de invatat, dar'ar dracii. :evil: :evil:
Bezna Zorilor

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 01 Oct 2017, 22:12

Cristian IONITA scrie: .... recunoaste ca daca nu te a inspirat macat te a "stimulat" Strumfita cu topicul "artistilor".

- Recunosc!
LUPU' ALBINELOR

Mesajde Mircea_63 » 01 Oct 2017, 22:15

LUPU' ALBINELOR scrie:
Mircea_63 scrie:Cand ma gandesc la puzderia de editoriale de... doi bani (ca sa nu vorbesc urat), iar apoi citesc o scriere ca asta, ma apuca dracii. E lumea cu susu'n jos!
M-ai miscat...

- Saistrei, mie mi te-ai adresat ? Nu de alta, dar sa nu ma umflu in pene degeaba... :lol:

Tie, bineinteles. Poti sa iti zbarlesti blana... :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Bezna Zorilor » 01 Oct 2017, 22:19

maaa, da' io nu primesc nicio felicitare, acu' c'am aflat ca sunt sursa de inspiratie?
Fişiere ataşate
22104765_1983344488589815_4372500212939186734_o.jpg
Bezna Zorilor

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 01 Oct 2017, 22:46

Bezna Zorilor scrie:...eu ies din romania doar in vacante, sa ma mut...am fost un singur an in iasi...mi'a fost greu, m'am intors in sud. sigur nu e toata lumea ca mine, dar sa fii departe de locul in care ai crescut (nu conteaza daca e idilic sau nu) produce ceva dezechilibre si nesiguranta. omul e facut sa se simta bine pe pamantul pe care e invatat sa calce....de asta cand mergem la tara...ni se intorc mintile in cap...de unde au fost plecate.

- ZyZy!

Ce spui tu mai sus e frectie cu vin de afine la picior de lemn de cuc!

Pentru un tip care a crescut cu Radio Europa Libera la ureche, visand ca intr-o buna zi sa scape de sentimentul claustrofobiei de a fi captiv in spatele Cortinei de Fier, ca sa poata si el sa ‘Rockin In The Free World’.
Pentru un tip a caror rude au fost nenorocite de calaii regimului communist in puscarii, fiindca erau considerati dizidenti.
Pentru un tip pe spatele caruia scria la adolescenta NO FUTURE, pentru ca provenea din origini cu ‘radacini nesanatoase’.
Pentru un tip cu tentativa de trecere frauduloasa a frontierei.
Pentru un tip care nu s-a acomodat niciodata intr-o societate de tip dictatorial, ci care iubeste profund notiunea de societate deschisa, stat de drept, democratie si drepturile fundamentale ale omului…

Am pierdut ani pretiosi dupa ’90, crezand in naivitatea mea (ca atatia altii), ca rezultatul firesc al schimbarii de paradigma in societatea romaneasca avea sa conduca in mod ireversibil la o evolutie spre un nou nivel, ca cel pe care l-am descris in paragraful anterior…

Acum intelegi de ce abordarea ta se poate potrivii generatiei de dupa ‘89 si nu celor de dinainte ?

In alta ordine de idei. Pamfletele mele nu reflecta in mod strict realitatea mea. Ba din contra, cea mai mare parte a materialelor sunt pura fictiune. Un decor imaginar care sustine o idee de baza, un anumit punct de vedere.
Da, pot exista franturi de realitate de la care plec, ma inspir. Pot exista inserari de istorie personala sau a altora, dar, in cea mai mare parte e rodul imaginatiei.

PS: Multumesc de invitatie. Nu se stie niciodata…
LUPU' ALBINELOR

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE