Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Criza lemnului de foc

Mesajde yuonyuon » 08 Oct 2017, 12:04

Arhivistu scrie:Fiecare avem pamant la tara dar nu planteaza nimeni 10 15 ari de salcam si in 8, 10 a scapt de problema lemnului de foc pt.cati ani mai are de trait!! :idea:
ca sa aiba ce fura altii :)) aici e romania , nu gasesti o craca pe jos ,nu ca in germania unde nu poti face o plimbara prin padure din cauza bustenilor cazuti la pamant .

Eu zic ca izolatia unei locuinte face diferenta ... primul lucru ...
yuonyuon

Mesajde mellis » 08 Oct 2017, 12:17

Hai sa nu mai facem nimic de frica hotilor..
sunt solutii de ingradire cu gladita de exemplu...nu se muncesc oamenii sa treaca prin ea - pt o caruta de lemne...dar sunt si exceptii...

si albinele pot fi furate si se fura - dar tot avem stupi - inca...
sunt inca pline santurile de lemne ce pot fi luate pt foc...saracia este inca mare...

vara facem sanie si iarna....o bagam pe foc..
Santace buna!
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Bezna Zorilor » 08 Oct 2017, 14:52

stie cineva ce e mai bun dintre asta http://www.sculeforest.ro/cumpara/toporisca-husqvarna-h900-7478942 si fiskars? am citit ca alea de la fiskars, de ceva timp, sunt contrafacute de chinezi. daca are cineva pe oricare din ele si e multumit, nemultumit...sa imi zica si mie :)) imi trebuie pentru lemne mici, nimic complicat.
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde Ioan Guist » 08 Oct 2017, 17:58

Eu am un Fiskars cam de 5-7 ani. E tot timpul in masina sub scaun. Masina de pastoral zic nu aia de oras.Oricum cam tot cau asta ma dau. Am taiat am batut cu el si ...teoretic face treaba.Material cam moale cred eu.L-am ascutit de doua ori.
Ca nu am mai cumparat de atunci niceunul, nici in curte si nici pt masina, cred ca pretul e de vina.
Concluzie: ai un meserias bun, poate sa-ti faca o toporisca de sta matza in coada. Nu ai ? pai atunci decat sa iei o teputa, iei o marca.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde mellis » 08 Oct 2017, 19:00

paza buna...
EU merg cu maceta Gerber sub scaun...este/era promotie la benzinariile MOL
https://molromania.ro/ro/persoanehttps://molromania.ro/ro/persoane-juridice/carduri-de-carburant/cardul-preplatit-mol-green/2-uncategorised/3475-fiskars-and-gerber-products-juridice/carduri-de-carburant/cardul-preplatit-mol-green/2-uncategorised/3475-fiskars-and-gerber-products

Am defrisat cu ea, sapat in pamant, inca mai tine.
Ar terbui ascutita dar nu are cine.
Oamenii se plang ca nu au lemne si voi mergeti direct in padure dupa ele?

Sanatace buna!
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde MyBees » 08 Oct 2017, 21:32

Bezna Zorilor scrie:stie cineva ce e mai bun dintre asta...

Eu am doua Fiskars de peste 10 ani. Initial am luat corespondentul lui X7 de acum dar am constatat ca era cam usor si nu merge ok la taiat lemn, inafara de crengi. Il foloseam la iesirile la pescuit pana sa dau de albine, acum sta sub scaun la nevoie, ca Pupe. Pentru taiat lemne mai mari l-am luat pe urmatorul, vezi X10 si e ok. Are greutate optima, priza buna, etc. Depinde ce fel de lemne, daca ei nevoie de topor sau o secure...

Husqvarna nu stiu cum au topoarele dar pare ok. De la ei am drujba si coasa si sunt f. multumit.

Acum... cu chinezariile cam asa este dar cred ca e valabila pt. ambele.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Bezna Zorilor » 08 Oct 2017, 23:49

ma gandesc ca fiskarsu' fiind fostu' gerber...e destul de popular, de asta e si contrafacut de chinezi. husqvarna e cu chestii electrice, toporisca e ceva nou la ei. asa ca mi'am facut comanda, sa apuc...pana va fi si asta contrafacuta de chinezi. :lol:
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde Bezna Zorilor » 09 Oct 2017, 22:18

ma bag si io aci pe lemne...si surcele... poate are cineva niste puieti de smochin... :D
Bezna Zorilor

Mesajde yuonyuon » 10 Oct 2017, 09:05

Bezna Zorilor scrie:ma bag si io aci pe lemne...si surcele... poate are cineva niste puieti de smochin... :D
te ai mutat aici la foc , ai vazut ca sa ricit la voi ? . .. da am si , si sau si copt cateva (aproape) da din cate stiu eu se planteaza primavara...nu?
yuonyuon

Mesajde Shrek » 10 Oct 2017, 09:48

Bezna Zorilor scrie:ma bag si io aci pe lemne...si surcele... poate are cineva niste puieti de smochin... :D

Dupa cum văz io, ti-ai luat barda sa tai coa....da lupului, da nu sciai ca acu toamna ii pica. Si ce-ai zas: daca tot am toporisca, sa-i tai...smochinele!?
Shrek

Mesajde yuonyuon » 10 Oct 2017, 10:17

Ma ... plecati cu circu de aici .:)))) scriitori neintelesi ce sunteti......(si agresati)

Shrekule nu am nik ..dar sa sti ca lupului nu i pica coada iarna ... i sa lasa .
yuonyuon

Mesajde Bezna Zorilor » 10 Oct 2017, 10:47

Asa, si ai cumva soiu' ala aclimatizat? Ca mie'mi trebuie ca sa ii duc pe plantatie si sa reziste la -20. Cica exista un soi rusesc facut prin nust ce incrucisari si care te scuteste de impachetari pe timpul iernii.
Bezna Zorilor

Mesajde yuonyuon » 10 Oct 2017, 11:03

Bezna Zorilor scrie:Asa, si ai cumva soiu' ala aclimatizat? Ca mie'mi trebuie ca sa ii duc pe plantatie si sa reziste la -20. Cica exista un soi rusesc facut prin nust ce incrucisari si care te scuteste de impachetari pe timpul iernii.
nustiu de soiu asta "minune" la iernile noastre nu cred ca lastari ce vor da "roade" anul viitor rezista. eu am pus in solar .

afara in 10 ani au facut de 3 ori neimpaketati (cine sa impacheteze).
yuonyuon

Mesajde Bezna Zorilor » 10 Oct 2017, 13:45

asa...si n'ai avea niste joarde sa imi pun si eu la prins? ca peste iarna le bag in pamant cu rumegus...oricum inauntru si plantez la primavara. zi cum ai vrea sa facem de'un troc...cum sa ma recompensez fata de tine.
Bezna Zorilor

Mesajde yuonyuon » 10 Oct 2017, 15:12

Bezna Zorilor scrie:asa...si n'ai avea niste joarde sa imi pun si eu la prins? ca peste iarna le bag in pamant cu rumegus...oricum inauntru si plantez la primavara. zi cum ai vrea sa facem de'un troc...cum sa ma recompensez fata de tine.
mai e ceva . o sa incerc sa pun si acum in toamna sa vad care cum se prinde in solar . deferenta e clara am pus 5 bete in primavara acuma sunt la 2 metri cate 30 de fructe fiecare , afara situatia e grava.

apa sa fie ... in rest se prind repede , cu ceva pietris si mranita etc .
yuonyuon

Mesajde Bezna Zorilor » 10 Oct 2017, 15:44

Pai bine, zi cum facem...imi dai si mie 5 bete? :D
Bezna Zorilor

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE