de Bezna Zorilor » 27 Oct 2017, 22:54
Un text pe care l'am scris acum cativa ani ca raspuns la mizeria aia de articol al lui Plesu pe care el il numeste DACA NU ESTI JUNG SAU FREUD VISEZI CA PROSTUL.
(inteleg ca LUPU' ALBINELOR a rezolvat toate celelalte probleme si acum posteaza impaiat in puscarie cu picioarele cracite)
Acesti domni care s'au transformat in niste caini de televiziune si si'au compromis imaginea, sunt domnii care predica morala la noi, adica pe toate posturile...si pe internet.
Domnul Plesu, in relatia sa cu Cartea Rosie, pe care ne'o tot prezinta de ceva vreme incoace, nu e in masura sa atentioneze poporul cu nimic cu privire la ea, deoarece nu e nici psiholog, nici psihiatru, ci doar un obsedat, repetand ce Jung a spus deja in cateva carti despre modul cum trebuie abordata, care de fapt nu e o carte in sine. Iar articolul domnului Plesu, chiar si scos din context, abureste de gratuitate.
E greu sa te vari in politica si sa realizezi la un moment dat ca moralitatea si alte concepte pentru care pledezi, nu se prea leaga de fenomenul politic, sa te retragi si sa ramai totusi cu o imagine indoielnica. Nu de alta, dar exista oameni de cultura si cu coloana vertebrala, de care pot fi comparati nevertebratii.
Daca exista un context nu se poate face abstractie de el - atitudine care nu e axata pe evolutie si nici nu va fi.
Trecand peste faptul ca toata viata ne e pusa sub semnul intrebarii, incercand sa citesc cate ceva din Jung, departe de a ma compara cu el, am gasit macar o atitudine asemanatoare cu a mea, si anume cand si'a dorit sa inteleaga ceva - nu tot, ca e imposibil - de ce murim, de ce sunt razboaie samd, ci lucruri care aveau legatura cu el, a inceput sa caute, sa dispere, sa se intrebe pana cand a simtit ca e foarte aproape sa o ia razna, si a continuat, si felul in care descrie senzatiile pe care le'a avut cand a inceput sa descopere lucruri pe mine nu ma poate lasa rece. Nu stiu daca e neaparat o atitudine sanatoasa, dar in punctul asta mi'e greu sa ignor anumite lucruri. Nu caut raspunsuri in cartile lui sau ale altuia, in visele lui sau ale altuia, sau ale mele. Doar caut ceva, iar atunci cand voi gasi sau voi afla voi fi recunoscatoare indiferent pe ce cale va veni, de unde, sau cum, sau in ce fel. El a cautat o imagine cat mai de ansamblu, un context, a incercat sa'si largeasca viziunea pentru ca asa a simtit ca se va apropia de ce cauta, si acum am senzatia ca e fireasca tendinta lui. Nici el nu stia ce cauta, doar ca a fost norocos si a descoperit.
Si iarasi, in punctul asta nu pot sa iau in seama un ratoi ca Plesu care vorbeste de precautie in analize si abordare si o face intr'un mod absolut gratuit, doar ca sa vada lumea ca are si el o parere, pentru ca in fond nu va tine nimeni cont de ea. Cei care pot sau incearca sa priceapa ceva din Jung nu au nevoie de parerea lui Plesu, iar cei care pot sa cada in capcana cartii despre care vorbeste el, intelegand si folosind anapoda acele simboluri, la fel, o vor face oricum si nu vor fi salvati nicidecum de atentionarile lui Plesu, asa cum cei care vor gasi in carte o sursa de manipulare a altora spre avantajul lor, financiar sau de alta natura, nu'si vor descoperi subit latura morala in urma lecturii articolului lui Plesu. Intamplarea face ca il cunosc si e aberant sa citesc si sa interpretez un articol de'al lui ignorand aspectul asta, iar o presupunere vis a vis de atitudinea mea de a'l salva pe Jung m'ar jigni.
Pentru cine cauta ceva, Plesu nu va fi niciodata un suport in vreun demers de acest gen. Stupid articol - "io v'am spus, aveti grija". Cunosc atitudinea lui, nu poate emite nimic original prin care sa atraga atentia si atunci face avertizari...neinteresant...
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.