Prima pagină APICULTURA GENERALA INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE

Discutii despre metodele de inmultire a familiilor de albine , incepand de la cele mai simple metode si terminand cu cele mai complicate .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Botci

Mesajde aliuta2000 » 15 Mai 2011, 19:31

Salutare ,
Azi am desfacut si eu cei 2 stupi pe care ii am .
Nu am vizualizat toate ramele , si de aceea intreb .
Unde se fac de obicei Boticile ??
Am vazut mai multepoza cu botcile in partea de jos a ramei (de aceea intreb ).
Astazi nu am umblat pt ca in ciuda vremii ff frumoase , mai erau rafale de vant , si mi-a fost frica sa nu fac mai mult rau decat bine .

Saptamana asta as vrea sa fac cel putin un transfer la stupul mai puternic din vertical dadant 12 rame in orizontal de 20 rame , la inceput in 12+2 rame +1 de crescut apoi diafragma si restul rame de crescut care le voi baga cand da salcamul in floare , cate 1 maxim 2 odata la cladit .
Va multumesc .
A.D.
aliuta2000

Re: Botci

Mesajde Bee Happy » 15 Mai 2011, 20:52

Botcile de roire apar de regula, pe lateralele ramei si in partea de jos. Dar apar si in locurile unde fagurele are defecte de constructie.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Re: Botci

Mesajde _razvan_ » 21 Mai 2011, 11:09

buna ziua! unul dintre stupi(8r) a tras botci (sunt cam micute)...ce ma sfatuiti? divizez....sau rup botcile si-i dauu de lucru...?
Am intarziat cateva zile cu bagatul FA si a blocat cu miere si polen...puiet din plin..
astept urgent sfaturi...deoarece vreau sa intervin astazi..
precizari: in cazul divizari..nu am posibilitatea de mutare stupului la distanta X.
multumesc!
_razvan_

Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE