Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ești copilul lui Dumnezeu? Te rog să ne scrii aici! :)

Mesajde Mircea_63 » 02 Noi 2017, 17:58

"Fie-va voua dupa credinta voastra"
de aceea ziceam ca esti, daca tu crezi ca esti. In ce priveste mantuirea insa, doar El stie. Talharul de pe cruce presupun ca nu se considera. Omul acela avea rusinea faptelor sale si nicidecum credinta ca va fi mantuit. Avea doar rugamintea de a fi pomenit.
Dealtfel Iisus spune ca nu oricine ii da cu Doamne, Doamne, a si trecut examenul.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cristi_vidican » 02 Noi 2017, 18:25

Mircea,
Tâlharul a făcut 2 lucruri.
Pe unul l-ai menționat corect, pe celălalt aș vrea să-l nuanțez.
Eu cred că el a sperat la mântuire din moment ce a cerut să fie pomenit.
Aici vorbim despre viața de după moarte în care el credea. Era clar că toți de pe cruce vor muri, inclusiv Isus.
El a crezut că acel Isus îl poate ajuta pentru a intra în Împărăție (a fi mântuit). Sigur, noi acum avem sistematizate lucrurile, el nu le avea. Avea o credință care vedea puțin, dar cât vedea, vedea bine.
În fond, mântuirea asta înseamnă, să te vezi neputincios în a te mântui de păcatele tale și să apelezi la mila celui care te poate mântui de ele, pe baza meritelor Lui, nu ale tale.
Asta a făcut tâlharul.
În experiența lui avem într-un sâmbure de nucă teologie pură.

Ciudat este faptul că în timp ce un asemenea tâlhar a intrat în Împărăție, alți oameni morali, nu vor intra.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Mircea_63 » 02 Noi 2017, 19:42

cristi_vidican scrie:
Ciudat este faptul că în timp ce un asemenea tâlhar a intrat în Împărăție, alți oameni morali, nu vor intra.

Mie nu mi se pare deloc ciudat! Dau un exemplu, nici pe departe cel mai potrivit: un preot cantaret, cu mult har, a fost "deconspirat" ca avand apucaturi pidosnice. Oamenii care auzisera de harul sau si cei pe care ii pastorea, au fost uimiti, unii au refuzat sa creada.
Tot asa, in mod sigur exista oameni cunoscuti pentru moralitate si piosenie, care au scheletele lor in dulap, poate numai de ei si Dumnezeu stiute.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde yuonyuon » 02 Noi 2017, 20:19

La imparatie acolo . trebuie pasaport , sau doar cu buletinu ?
yuonyuon

Mesajde cristi_vidican » 02 Noi 2017, 20:34

yuonyuon scrie:La imparatie acolo . trebuie pasaport , sau doar cu buletinu ?

Certificat de naștere ;)
Pe bune
cristi_vidican

Mesajde Shrek » 02 Noi 2017, 20:42

yuonyuon scrie:La imparatie acolo . trebuie pasaport , sau doar cu buletinu ?

Trebe sa ai " cbemare"! Altfel nu te primeste. Acolo nu meri can' vrei tu!
Shrek

Mesajde paul » 02 Noi 2017, 21:20

Bezna Zorilor scrie:
"In sens religios ni se cere sa iubim lumea, inca o data, am sentimentul ca a o intelege poate fi mai virtuos si oricum mai omeneste. Daca am intelege, am putea renunta chiar la iertare si implicit la o anume doza de ipocrizie. Iertarea contine in ea vina si o generozitate suspecta. Intelegand, putem renunta la o forma falsa a perfectiunii si ramanem ceea ce suntem, doar oameni." - BZ

TIPLA !!!
Poate o citesc cati mai multi si mediteaza macar putin !
Draguta ... ESTI BUNA !!! BUNA RAU !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde yuonyuon » 02 Noi 2017, 21:33

paul scrie:
Bezna Zorilor scrie:
"In sens religios ni se cere sa iubim lumea, inca o data, am sentimentul ca a o intelege poate fi mai virtuos si oricum mai omeneste. Daca am intelege, am putea renunta chiar la iertare si implicit la o anume doza de ipocrizie. Iertarea contine in ea vina si o generozitate suspecta. Intelegand, putem renunta la o forma falsa a perfectiunii si ramanem ceea ce suntem, doar oameni." - BZ

TIPLA !!!
Poate o citesc cati mai multi si mediteaza macar putin !
Draguta ... ESTI BUNA !!! BUNA RAU !!!
oamenii credeam ca sunt acele persoane care innsusesc o calitate numita "omenie" , dar in fine. visele si stilizarea realitatii is de 100 de ori mai frumoase.
yuonyuon

Mesajde Bezna Zorilor » 02 Noi 2017, 21:42

Am gasit asta in mailuri, e mai veche. Pe la 23-24 de ani, verisoara'mea care acum e de'o seama cu mine, s'a imbolnavit de cancer (la san) si nu stiu daca doar de asta sau si din cauza faptului ca toata viata a fost traumatizata de niste tati vitregi care au numit'o copilul acela cu probleme (desi ea e departe de a fi asa)...s'a dat cu martorii lui Iehova. Pe vremea aia eu eram mai nebuna pe facebook...si ea tot zicea ca sunt nebuna...ma tot lua pe sus cu Iisus in jos si in sus :lol: si tin mainte ca am avut, prin mailuri, astfel de conversatii. Nu stiu cat a contat. Si nu stiu daca in mod normal as gandi asa...cum crezi tu ca sunt buna rau... :lol: Sunt ganduri care vin intr'un anume context...nu stiu.

Te'am gasit comentand pe un topic pe care nu il mai gasesc acum, era despre batranete si cui lasi stupii. Si ziceai tu acolo ca mostenirea merge si pe buna credinta daca stii ce'ai crescut la usa. Am sa inserez aici cateva idei. Poate merge la prima generatie, uneori nici la aia. Pe vremea cand bunicii (din partea tatalui) erau tineri au "cumparat" niste pamant pe sistem troc, adica au dat lana si au primit pamant. Pe vremea aia nu se faceau acte de vanzare cumparare, nimic care sa dovedeasca ca tu ai facut un anume schimb. Era valabil doar ceea ce se mostenea legal, prin urmasi. In rest nu prea conta. Recent, acum cateva luni am avut discutie cu tata si i'am zis sa nu'si mai faca planuri pe un pamant care nu e al lui pe acte. Ca din vorbe nu se pune ca bunicul meu ar mai avea acel pamant. Omul cu care facuse trocul a murit intre timp, adica acum niste ani. Si de'a lungul anilor oricum problema cu a face niste acte care sa certifice schimbul ala nu a fost rezolvata. Ca sa aflu recent ca "mostenitoarele" din prima generatie dupa omul ala, adica fetele lui...si'au pus niste plante pe pamantul ala, pentru ca l'au considerat al lor, cum legal este, pentru ca nu le pasa lor de schimbul pe care l'a facut tacsu' cu tataie... :lol: atat timp cat nu ai un act care sa dovedeasca altceva si e doar din vorbe.

Mai concret, o alta situatie e la mine in batatura. Bunicul meu de 94 inca are zile. Bunica mea, inainte sa moara a lasat "testament" pe vorbe in aer...sa nu se vanda casa aia. Adica locul (casa fiind o darapanatura), care face vreo 3 miliarde sau mai mult. Si sa'si puna fiecare chestii prin gradina, ca fratii, tata avand doua surori. Nu ai cu cine sa te intelegi, pentru ca ele asteapta sa moara tacsu' si sa vanda, desi nu moare niciuna de foame, au barbati, apartamente, copii (verisorii mei) plecati in afara si care lucreaza in cercetare, insurati, nimeni nu o sa vina sa revendice cate o felie din curtea aia. Iar doar eu, soramea si cu tata ce mai tragem sa nu se vanda locul ala, ca sa tragem si noi undeva la liniste, o bere si un gratar din cand in cand...la aer. Si noroc ca isi are tata la mana surorile cu niste chestii, pentru ca daca ar fi dupa ele...imediat ar initia procesul de vanzare.

Ce vreau sa zic e ca...pe buna credinta e aproape imposibil, si te intelegi doar cu exceptiile care confirma regula...si anume aceea ca...trebuie facute acte...pentru orice. :lol:
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde cristi_vidican » 02 Noi 2017, 21:54

Bezna Zorilor scrie:Te'am gasit comentand pe un topic pe care nu il mai gasesc acum,

vezi aici
cristi_vidican

Mesajde paul » 02 Noi 2017, 21:58

Draguta, eu n-am zis sa nu se faca acte, am zis ca se poate si ... altfel !
Alta, fratele meu care are o situatie financiara net superioara mie (lucreaza la o mare companie in Belgia), mi-a lasat la dispozitie un morman de bani ( cum ar zice fratele lui Base) pe care sa-i administrez si de care sa dispun oricand vreau eu,chiar si in interesul meu personal, fara nicio hartie intre noi ci doar imputerniciri la institutiile financiare unde are plasamentele. Nu m-am atins de 1 banut din banii lui in interesul meu personal ( poate uneori chiar am avut nevoie) si i-am plasat banii la institutiile cu cele mai bune randamente.
Sa nu interpreteze careva ca ma laud, v-o spun in frica lui Dumnezeu !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Bambucha » 05 Noi 2017, 10:55

Te salut Paul, bine te regasesc.

Intre voi e o coarda Dumnezeiasca, coarda asta se sudeaza si se armeaza in timp la greu , contrar la ce se intampla de o mica vreme pe aici de cand se da cu forcepsul si concasorul doar-doar or iesi testoasele si melcii la bronzat. :P
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 05 Noi 2017, 11:06

Unii melci s-au cam ars de la soare, trebuie sa recunosc. :P Totusi cred ca sunt si ei copii lui Dumnezeu, chiar daca arata asa mai satanisti :lol:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde paul » 05 Noi 2017, 13:42

Bambucha scrie:Te salut Paul, bine te regasesc.

Intre voi e o coarda Dumnezeiasca, coarda asta se sudeaza si se armeaza in timp la greu , contrar la ce se intampla de o mica vreme pe aici de cand se da cu forcepsul si concasorul doar-doar or iesi testoasele si melcii la bronzat. :P

Te salut si eu Caline ! :)
Nu stiu daca-i vorba doar despre acea coarda, cred ca-i vorba in primul rand de educatia primita si de modul de raportare la ... valori. Pentru cei care se raporteaza la bani ca la valoarea suprema probabil conteaza si ultima hartapica dintr-un gard care li se pare ca o merita ca mostenire si-si cauta hartapica prin cele tribunale. Cei care se raporteaza la alt sistem, in care cuvantul dat conteaza infinit mai mult decat un contract de vanzare - cumparare si notiunea de frate nu-i doar un termen din limba romana, au alt set de valori pe care le apreciaza !
Cred ca-i vorba doar de sistemul de valori la care te raportezi !
paul

Mesajde Bambucha » 06 Noi 2017, 19:19

Stau sa ma gandesc daca acest sistem de valori este legat strict de umanism sau are si ceva laic prin el. Aceeasi relatie o am si eu cu fratii mei, desi nu prea sunt dus la biserica. Totusi aceste corzi nu le construiesc cu oricine de pe strada, de multe ori e nevoie de o viata de om. Oare intr-o era a egocentrismului mai conteaza cuvantul cand in 99 % din situatii este incalcat?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 06 Noi 2017, 20:11

Ma uit in vest, mai ales la societatiile cu sange rece unde tranzitia de la un protestantism axat in jurul muncii catre un sistem social-liberal cu valori etice bine definite este in plina desfasurare, acolo parca cuvantul are mai multa valoare decat in rest, unde fiecare se considera copilul Lui. Un pic cam multa ipocrizie.
Buy E.U.
Bambucha

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE