Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ești copilul lui Dumnezeu? Te rog să ne scrii aici! :)

Mesajde danmirea » 07 Noi 2017, 18:07

Daca luam in calcul teoria dvs. precum ca doar unii sunt copiii lui Dumnezeu, atunci trebuie sa fim automat de acord cu idei protestante de predestinare....vedeti ce spunea Jean Calvin legat de asta.

si sa dau un exemplu concret : Un criminal poate fi copil al Domnului?

Eu zic ca da...voi?
danmirea

Mesajde cristi_vidican » 07 Noi 2017, 18:28

danmirea scrie:atunci trebuie sa fim automat de acord cu idei protestante de predestinare....vedeti ce spunea Jean Calvin legat de asta.

Predestinarea nu este o idee protestantă, ci una Biblică. Că protestanții au subliniat-o, asta e adevărat.

Datorită mândriei, noi excludem predestinarea pt că anulează meritele noastre.

P.S. Regele David a fost (și) un criminal. Cu toate acestea a fost copilul Domnului.
Aici discutăm de justificare, de iertare
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde danmirea » 07 Noi 2017, 18:31

va rog sa imi spuneti cateva citate din Biblie de unde rezulta ca ideea de predestinare este biblica. Multumesc!
danmirea

Mesajde cristi_vidican » 07 Noi 2017, 21:37

danmirea scrie:va rog sa imi spuneti cateva citate din Biblie de unde rezulta ca ideea de predestinare este biblica. Multumesc!

Romani 8:28  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celor ce Sunt chemaţi după planul Său.
29  Căci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi Hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie cel întâi-născut dintre mai mulţi fraţi.
30  Şi pe aceia pe care i-a Hotărât mai dinainte, i-a şi chemat; şi pe aceia pe care i-a chemat, i-a şi socotit neprihăniţi; iar pe aceia pe care i-a socotit neprihăniţi, i-a şi proslăvit.

Romani 9:11  Căci, cu toate că cei doi gemeni nu se născuseră încă, şi nu făcuseră nici bine nici rău, ca să rămână în picioare Hotărârea mai dinainte a lui Dumnezeu, prin care se făcea o alegere, nu prin fapte, ci prin Cel ce cheamă,
12  s-a zis Rebecii: „Cel mai mare va fi rob celui mai mic”
13  după cum este scris: „Pe Iacov l-am iubit, iar pe Esau l-am urât.”

Efeseni 1:4  În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, dupăce, în dragostea Lui,
5  ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voiei Sale,

1 Tesaloniceni 1:4  Ştim, fraţi prea iubiţi de Dumnezeu alegerea voastră.

2 Tesaloniceni 2:13  Noi însă, fraţi prea iubiţi de Domnul, trebuie să mulţumim totdeauna lui Dumnezeu pentru voi, căci de la început Dumnezeu v-a ales pentru mântuire, în sfinţirea Duhului şi credinţa adevărului.

2 Timotei 1:9  El ne-a mântuit şi ne-a dat o chemare Sfântă, nu pentru faptele noastre, ci după Hotărârea Lui şi după harul care ne-a fost dat în Hristos Isus, înainte de veşnicii,

1 Petru 2:9  Voi însă Sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam Sfânt, un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată;
10  pe voi, care odinioară nu eraţi un popor, dar acum Sunteţi poporul lui Dumnezeu; pe voi, care nu căpătaserăţi îndurare, dar acum aţi căpătat îndurare.
cristi_vidican

Mesajde yuonyuon » 07 Noi 2017, 22:06

wow . dovezi nu gluma ....da esti pus pe treaba.

pot sa pun si eu o intrebare tot am vazut mai sus " dumnezeu sa ne binecuvanteze pe noi " ce este asta o forma de lobby?
yuonyuon

Mesajde cristi_vidican » 07 Noi 2017, 22:19

yuonyuon scrie:wow . dovezi nu gluma ....da esti pus pe treaba.

Cândva am studiat asta și mi-a fost la îndemână să găsesc informațiile.
Cândva nu credeam asta. Dar, am studiat și m-am luminat.
Sau am fost luminat :lol:

yuonyuon scrie:pot sa pun si eu o intrebare tot am vazut mai sus " dumnezeu sa ne binecuvanteze pe noi " ce este asta o forma de lobby?

Din ce știu era scris: Dumnezeu să vă binecuvânteze!
E un fel de salut, dar e mai mult decât atât. Când spui asta, chiar îți dorești binecuvântarea lui Dumnezeu peste cei cărora le spui asta.
Adică ne dorim ca Dumnezeu să binecuvânteze!
E cea mai frumoasă dorință care o poți avea față de cineva.
cristi_vidican

Mesajde 5rame » 07 Noi 2017, 22:22

Dar cum se impaca liberul arbitru cu predestinarea?

Cu tot respectul dl. Vidican, dar nici eu nu as zice ca vorbeste de predestinare.
Mai degraba as sublinia prestiinta.
Temperatura. Hrana. Tratamente. I 35.20.1 I
5rame

Mesajde yuonyuon » 07 Noi 2017, 22:43

cristi_vidican scrie:
yuonyuon scrie:wow . dovezi nu gluma ....da esti pus pe treaba.

Cândva am studiat asta și mi-a fost la îndemână să găsesc informațiile.
Cândva nu credeam asta. Dar, am studiat și m-am luminat.
Sau am fost luminat :lol:

yuonyuon scrie:pot sa pun si eu o intrebare tot am vazut mai sus " dumnezeu sa ne binecuvanteze pe noi " ce este asta o forma de lobby?

Din ce știu era scris: Dumnezeu să vă binecuvânteze!
E un fel de salut, dar e mai mult decât atât. Când spui asta, chiar îți dorești binecuvântarea lui Dumnezeu peste cei cărora le spui asta.
Adică ne dorim ca Dumnezeu să binecuvânteze!
E cea mai frumoasă dorință care o poți avea față de cineva.
nu era mai frumos , "Dumnezeu sa binecuvanteze pe toata lumea", si nu mai era atata tam tam.
da bine ca eu am mai multe nelamuriri si raman cu ele asa ca timpu i scurt .....
yuonyuon

Mesajde cristi_vidican » 07 Noi 2017, 22:47

5rame scrie:Dar cum se impaca liberul arbitru cu predestinarea?

Păi, nu se pupă. Înainte de păcatul lui Adam a fost liber arbitru, apoi nu mai are cum. Că nu se mai poate.
Aici intrăm în teologie.

5rame scrie:Cu tot respectul dl. Vidican, dar nici eu nu as zice ca vorbeste de predestinare.

Biblia subliniază predestinarea. Ce să-i faci?
Aici putem nuanța, e mult de vorbit, teologii nu s-au pus de acord. eu am o părere.
cristi_vidican

Mesajde Jean Valjean » 07 Noi 2017, 22:55

cristi_vidican scrie:Păi, nu se pupă. Înainte de păcatul lui Adam a fost liber arbitru, apoi nu mai are cum

Adica cum vine asta?!
Inainte de cadere nu era predestinare iar apoi a fost?
Tu te auzi ce spui?
cristi_vidican scrie:Biblia subliniază predestinarea. Ce să-i faci?

Pe asta de unde ai scos-o?
Hai te rog sa nu confundam forumul cu amvonul
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde paul » 07 Noi 2017, 23:01

cristi_vidican scrie:Păi, nu se pupă. Înainte de păcatul lui Adam a fost liber arbitru, apoi nu mai are cum.

Te salut Cristi, uite asta-mi place la voi ... fratii, unui hais celalalt ii cea ..... in materie de dogma si mai ales de interpretarea ei ;) Pai ia uite ce zice IG prin pag. 3 ... ca de baza ramane liberul arbitru si este vorba doar despre alegerea personala, lucru foarte periculos in ansamblul sau.N-ai ales bine ai pus-o ... original . Ca asta face diferenta si nu stiu de ce dar ... il cred. Tu spui ca-i vorba de predestinare, sincer m-ar coafa mai mult varianta asta, adica daca Dumnezeu m-o predestinat sa fiu natarau ... aiaie si mi se cam falfaie sa incerc macar sa schimb ceva !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde danmirea » 07 Noi 2017, 23:04

la prima vedere....textele de mai sus ar duce cu gandul la predestinare, dar urmeaza sa ma documentez asupra lor.

Problema e in felul urmator : de unde stiu ca am fost sau nu ales ?
Daca Dumnezeu stabileste totul de la inceput...atunci ce este cu tot jocul acesta de-a mantuirea ?
Unde este liberul arbitru ?

Sunt de acord cu ideea ca Dumnezeu stie tot...ce a fost, este si va fi. DAR daca el a stabilit toate datele de la inceput....ce sens are acest joc de-a soarecele si pisica intre Dumnezeu si Lucifer? Care-i scopul ?

mai degraba as spune ca este Prestiinta ...altfel totul se naruie.

Si sa incepem cu intrebarile :

Dumnezeu a facut cerul si pamantul....apoi a facut pe Adam si Eva (varianta scurta) ...Dumnezeu stia tot ce se va intampla dar totusi creeaza omul... nu stiu sigur daca la crearea omului Lucifer fusese izgonit din cer ??? dar daca a fost izgonit inainte....de unde fusese defapt izgonit si unde ? Dumnezeu deja ii stabilise traseul in viata lui Adam ????
Daca Dumnezeu ii facuse deja traseul in viata lui Adam ....ce sens mai are tot teatru acela cu sa nu manance din pomul "interzis" ? Ca doar de aici vine prima data ideea de liber arbitru, nu?

Ma abat de la subiect....dar ca idee ...daca cred ca totul e predestinat ...atunci categoric exclud liberul arbitru....si daca nu mai e liber arbitru problema se complica si vin alte intrebari cu posibile raspunsuri nu foarte sustinatoare existentei lui Dumnezeu...

Studiez textele de mai sus si vin cu interpretarea lor...din perspectiva mea si nu a unor dogme...
danmirea

Mesajde 5rame » 07 Noi 2017, 23:10

cristi_vidican scrie:
5rame scrie:Dar cum se impaca liberul arbitru cu predestinarea?

Păi, nu se pupă. Înainte de păcatul lui Adam a fost liber arbitru, apoi nu mai are cum. Că nu se mai poate.
Aici intrăm în teologie.

5rame scrie:Cu tot respectul dl. Vidican, dar nici eu nu as zice ca vorbeste de predestinare.

Biblia subliniază predestinarea. Ce să-i faci?
Aici putem nuanța, e mult de vorbit, teologii nu s-au pus de acord. eu am o părere.

Categoric nu mai avem capacitatea lui Adam( in "necunoasterea" lui asupra binelui si a raului) de a rezista ispitelor, dar o forma de liber arbitru tot trebuie sa avem, chiar si daca nu mai este a noastra ci o gasim in Jertfa si Invierea lui Isus.

Ioan 3:16 - "Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică."
A iubit lumea, nu zice ca doar o parte din ea, ci pe noi toti, nu vad predestinare
Oricine crede, sunt de acord ca aceasta credinta vine tot prin Isus Hristos, dar ma indreapta spre liber arbitru nu spre predestinare.
Temperatura. Hrana. Tratamente. I 35.20.1 I
5rame

Mesajde Mircea_63 » 07 Noi 2017, 23:14

Cand e la amvon nu putem pune intrebari. Acum putem. :)

Interesanta treaba predestinarea! Ca simplu cititor si cautator, presupun ca Dumnezeu este si stapan al timpului, stiind dinainte despre oamenii pe care se poate baza, asa ca isi alege cativa prin care sa ne dea cate un semn, sa-si "faca lucrarea". Asadar nu am fi toti predestinati, ci doar cativa alesi.
Totusi, propria mea interpretare imi da cu virgula. Daca e asa in privinta liniei timpului, inseamna ca lucrurile sunt scrise si Dumnezeu oricum stie ce voi face, iar eu urmez fara sa stiu, un scenariu.
Asa ca pica treaba cu linia timpului. Oare cu totul?
Insa e clar ca isi alege oamenii prin care "lucreaza". Astia sunt predestinati, insa nu toti suntem predestinati, ci ne alegem destinul.

Tot Cristi ar trebui sa ne lamureasca mai bine. :)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Jean Valjean » 07 Noi 2017, 23:24

Intre prestiinta si predestinare e o diferenta incomensurabila
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde Mircea_63 » 07 Noi 2017, 23:35

Jean, daca eu "prestiu" ca tu vei castiga la loto, nu inseamna ca era "predestinat"?

O ipoteza a fi ca scenariul e scris, dar ramane de vazut cum ne vom juca rolurile.
Teribila faza in care niste talhari il iau la rost pe unul dintre ei deoarece -chiar in timpul jafului- musca dintr-un carnat, iar atunci era zi de post. :)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE