Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ești copilul lui Dumnezeu? Te rog să ne scrii aici! :)

Mesajde Bezna Zorilor » 19 Noi 2017, 13:12

...de cand a imprastiat Shrek vorba ca nu am verigheta pe deget, s'a ajuns sa imi dedice oamenii cantarea cantarilor...vezi?...si altii nu vor sa stea de vorba cu mine daca nu am citit biblia din scoarta in scoarta si sunt mai jos...intelectual...cica...si moral (oare?!)

...jale...

The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde Shrek » 19 Noi 2017, 14:05

Eu nu am împrăștiat nici-o" vorba", nici macar nu am vorbit despre asa ceva. Dar am prostul obicei de a " starni" oamenii la povesti. Asa ca daca vrei sa ne povestesti, suntem ochi si urechi!
Despre cititu' bibliei, sunt sigur ca IG si CV, vor sa te determine sa faci asta, stiind ca, probabil, un om ce citeste " cuvântul Domnului" devine un om mai bun!
Shrek

Mesajde Jean Valjean » 19 Noi 2017, 16:19

cristi_vidican scrie:
Jean Valjean scrie:
cristi_vidican scrie:Biblia subliniază predestinarea. Ce să-i faci?

Pe asta de unde ai scos-o?
Hai te rog sa nu confundam forumul cu amvonul

Asta am scris mai sus, când am dat acele citate. Nu mai are rost să revin.
Aș aprecia dacă am putea discuta fără înțepături, de la stupar la stupar. ;)

Ca de la stupar la stupar iti spun ca nu-mi plac intepaturile. Mai ales intre noi doi.
Reactia mea a venit insa tocmai de la o asemenea intepatura, pe care ai transmis-o, fara sa vrei si in orice caz in mod indirect, cand ai spus "Biblia subliniază predestinarea. Ce să-i faci?" Acel " ce sa-i faci?" are o bataie mai lunga. Adica, consecinta logica este si "ce sa le faci celor care nu vad/nu cred asta?!" Adica, in mod indirect si mie. De aici si reactia mea.
In acest loc suntem oameni care traiesc in paradigme culturale si religioase diferite. Mi-este greu sa cred ca in urma dezbaterilor de aici se pot schimba paradigme existentiale (avand la baza pe cele culturale si religioase), data fiind greutatea sau importanta unui asemenea eveniment. Prin urmare, consider ca afirmatiile categorice, trimiterile la versete biblice si polemicile inevitabile care decurg din asta nu-si au locul aici, deoarece genereaza un dialog al surzilor fara nicio finalitate, in cel mai bun caz, sau cu rupturi definitive, in cel mai rau caz, pentru este evident ca interpretam si traim diferit crestinismul.
Este cat se poate de normal si chiar de dorit sa-ti afirmi convingerile si identitatea religioasa oriunde, inclusiv pe acest forum. Nu cred insa ca este normal sa faci asta subevaluand, retrogradand sau atacand indentitatile celorlalti. Poate ca tu n-ai avut in intentie acest lucru, insa eu asta am inteles sau asa mi s-a parut. Poti sa faci asta intr-un cerc restrans, printre cei cu aceleasi convingeri ca ale tale. Intr-un loc in care sunt prezenti oameni de culori diferite, nu poti sa promovezi galbenul fara ca verzii sa se inroseasca :D
In speranta ca am reusit sa-mi nuantez si sa-mi fac inteleasa atitudinea, tin sa te asigur ca prietenia noastra pe acest forum, din perspectiva mea, a ramas la fel.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde Ioan Guist » 19 Noi 2017, 17:24

Mircea,
Acum cativa ani ...7-8-9 ? nici nu mai stiu, eram prin Moldova in plina iarna.Intre Husi si Bacau ...prin nametii moldovenesti pur- singe. Cum calatoream asa alene si taris- alunecus , ce sa vezi ?Ne-am pierdut. Mai sti de ce Mircea? Fiinca vorbeam una intr-una si ne complectam reciproc.Asta o fost cauza ! A doua cauza e ca conduceai tu si nu eu. :lol: Dragostea si manifestarea ei in om era subiectul, in jurul caruia"ne-am pierdut" in nametii moldovenesti.

Prin anii '90 -'93 am fost transfug prin Europa de vest .Bucata de carne din marea masa de estici ce -si incercau norocul in Occident Adica un fel de masa de "sirieni": ai perioadei de dupa zidul Berlinului.Estici au venit nu doar cu forta de munca ci si cu furturi ,talharii etc etc.
In foametea si gardurile sarite prin Europa, am fost primit si imbaiat si ...pus la masa si ...mangaiat cu vorba.

Dragostea, ruperea din tine pentru celalalt, pentru aproapele si pentru dusman. Da...asta e omul.
Mierea, efortul de a o obtine, sacrificiul generatiei actuale pentru ceea ce vine,Dulceata ei propietatile sunt apanajul Apis Melifera.

Sa credem ca morala, sentimentele umane,cunoasterea aproapelui starile si luptele spre victoria binelui societatii este = Crestinism , este necunoastere.
Daca mananc miere si stiu ca-i dulce si ca-i sanatoasa si ca o aduna albina , se cheama ca sunt apicultor? Se cheama ca sunt albina?

Sa vorbim despre ce?
Daca e sa vorbim (contram-contrazicem-dezbatem) despre albine e musai sa fi citit sau lucrat nitel in domeniu.Sa ne fi interesat putin.Ca daca am citit doar doua fraze dintr-o carte apicola de baza si am picat direct pe fraza "albina se distruge si se ingroapa iar inventarul apicol se arde" si apoi ne contram pe discutii apicole si puterea unei anumite carti de baza apicola, nu mai ajungem nicaeri.

Ce sa dezbatem si ce sa pierdem vremea pe discutii pe subiectul in cauza? Esti copilul Lui Dumnezeu? Probabil o mare parte din voi ati ranjit fasolea si chiar si acum va mai tine un muschi abdominal cu febra lactica.
Pana la 33 de ani am cautat extraterestrii, civilizatiile ingropate, am fost Metalist (cu de toate.plete piele,metale, trupe ...)convins si mare mistocar pe cele spirituale.Am fost un "meseriasi" chiar.Asa ca stiu si pot sa zic ca simnt ironia, superioritatea si lipsa de deschidere inspre interlocutor sau idea in dezbatere, de la 300 de km.

Si atunci ce ? Nu mai aveti carne cruda de devorat?Nu mai gasiti un piedestal viu pe care sa va urcati?
Uite Crestinii mai au un text."Nu dati cele sfinte cainilor, nici nu aruncati margaritarele voastre inaintea porcilor, ca nu cumva sa le calce in picioare si, intorcandu-se, sa va sfasie pe voi." (Matei 7:6)

Si Nicolaie Stainhardt zicea bine:"Mii de draci mă furnică văzând cum este confundat creștinismul cu prostia, cu un fel de cucernicie tâmpă și lașă, o bigoterie, ca și cum menirea creștinismului n-ar fi decât să lase lumea batjocorită de forțele răului, iar el să înlesnească fărădelegile dat fiind că e prin definiție osândit la cecitate și paraplegie. […] Nicăieri și niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proști. Ne-a chemat să fim buni, blânzi, cinstiți, smeriți cu inima, dar nu tâmpiți."

Va urez fiecaruia sa fiti copil de Dumnezeu.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde paul » 19 Noi 2017, 18:26

Reiterez, ca poate nu s-a inteles ... Cel ce spune ca-l iubeste pe Dumnezeu dar pe fratele sau il uraste ... MINCINOS ESTE !!! As mai indrazni sa zic una ( asta-i din put ) ... Cel ce spune ca-l iubeste pe Dumnezeu dar pe fratele sau il ponegreste (chihuaua, macac, loaze) SI MAI MARE MINCINOS ESTE !!! :oops:
Sa nu fiu inteles gresit ... nu stiu cine-i chiticaru si nici nu ma intereseaza !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Ioan Guist » 19 Noi 2017, 18:41

Da ma Paul ! Nu mai striga atata !! Stiu ca sunt un pacatos.! :lol: :lol:
Hai sa-ti zic o noutate. Nu exista Crestin fara de pacat !! Important e sa intelegem ca exista usa de iesire sau ...de intrare.
Cat despre chiuahauhau...e o rasa haioasa, simpatica si de apartament. :lol: Iar Macacu este dupa teoria evolutionista o ruda ...matusa-unchi poate chiar frate cu omul.Deci nu e nimic injositor pentru un ...dac -liber cugetator.
Ultima oară modificat de Ioan Guist pe 19 Noi 2017, 18:43, modificat 1 dată în total.
Ioan Guist

Mesajde Bezna Zorilor » 19 Noi 2017, 18:42

Ioan Guist, unde vrei sa bati? Ca vad ca o tii una si buna cu citirea, ca daca nu...desconsideri. Spui de piedestalul ala, dar tu, in discutia asta, esti intaiul utilizator urcator.

Experienta cunoasterii poate veni de oriunde, daca cineva nu a citit toata biblia sau nu a citit deloc nu inseamna ca nu isi poate lua acea cunoastere din alta parte. Pentru ca lucrurile au fost spuse sub diverse forme (de la graiuri din popor pana la cei mai de vaza filosofi - toti au spus aceleasi lucruri), dar foarte asemanatoare, adevarul e acelasi, inconstientul e colectiv (adica...cam acelasi). Oamenii mergeau si se rugau la pietre sau faceau papusi din coceni si le imbracau in frunze si le ascundeau in locuri doar de ei stiute (pentru ei sfinte) si in vremurile de ananghie mergeau si se rugau la ele sau vorbeau cu ele.

Erau oare mai jos pe scara cunoasterii?

Cine esti tu in toata povestea asta si cine esti tu fara cartile alea si fara biblie? Ai un raspuns? Pentru ca nu cred ca citirea il face pe om.

Hai te salut!
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde Bezna Zorilor » 19 Noi 2017, 18:44

Jeane Valjeaneee,

Iti merge mintea aia brici pe nuante! Hai sanatate si spor la lemnul de foc!
Bezna Zorilor

Mesajde Ioan Guist » 19 Noi 2017, 21:01

Hai te salut si eu!
Salut Bezna Zorilor.

Ma, nu stiu ce sa zic...ca io nu sunt sigur si ca doar cred in ceva...ca stiu, ca simnt ca Acel ceva este adevarul , ca Adevarul e o persoana si nu un gand sau o filozofie.ca... fara scrierea (mesajul Lui Dumnezeu) asta si fara vestea cea buna (jertfa acoperitoare si rascumparatoare)...lumea e fara de speranta .Ca exista rau si bun. Curat si murdar .Ca exista randuiala si matematica vs entropie si neant.

Nu trebuie sa crezi si tu ! Poti sa ramai unde esti sau vrei sa fi. La buda, mohamed,papusa din stuleti, anemism sau mai stiu eu ce.
Nu te chem , nu chem pe nimeni la spatiul unde ma duc eu.Nici la un cult anume. Nu trimit pe nimeni nici la Catolici si nici la Protestanti sau Neoprotestanti.Fiecare sa ramana acolo unde e.
Trimet insa pe oricine, va rog chiar ,sa mearga la Domnul si Mantuitorul nostru Isus.Si nu rebuie sa se apuce s-o ia la pas spre nu stiu ce loc ci sa-l caute in interiorul lui.
Ioan Guist

Mesajde Bezna Zorilor » 19 Noi 2017, 23:46

Pai vezi? Ai mai zis asta si inainte si era bine si frumos. Nu am inteles de ce dupa...ai zis ca nu poti sa discuti fara citire de biblie din partea interlocutorilor tai. Nu ca eu am citit sau nu am citit, e vorba de principiul exprimarii ca de la om la om si nimic mai mult. Lasa putin bibliotecile in fundal!

Iisus este in interior. Asa'i! :P Acelasi lucru am sugerat si eu cand am zis de papusi.

Propun sa se deschida topic cu mandale. :)
Bezna Zorilor

Mesajde Ioan Guist » 19 Noi 2017, 23:49

Na....na ...na

Sa-l caute in interiorul lui, am scris.
Ioan Guist

Mesajde Bezna Zorilor » 20 Noi 2017, 01:03

Pai daca il cauta il gaseste, ceea ce inseamna ca precis este. Iar cei ce nu il gasesc inseamna ca nu l'au cautat bine. E o experienta personala, nu am zis altceva. Cert e ca se poate si fara citire de biblie, mai ales ca eu am zis 'pas' la multe din vechiul testament. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sau nu sunt demna de acest dialog? Am auzit ca in Iasi este o biblioteca..........Imagine
Bezna Zorilor

Mesajde Ioan Guist » 20 Noi 2017, 01:30

De ce nu poti ocolii subiectul asta? Cica aici pe subiect, "daca esti copilul Lui poti sa scrii aici".

Ce-i asa de greu sa deschizi inca 10 subiecte si sa explici acolo cum e cu... fara Biblie.
Da...nu-i asa ca-i mai mishto sa ai in jur niste retardati de astia ce-si zic copii de Dumnezeu si o tin cu Cartea Cartilor?
E distractiv si usor nu? e de sera la un ceai. E fani.
Ioan Guist

Mesajde Bezna Zorilor » 20 Noi 2017, 01:35

Eu nu vreau sa beau ce ai baut tu in seara asta. Nici macar de sarbatori. Ai insistat ca nu putem fi pe picior de egalitate daca nu am citit nu stiu ce din biblie si nu stiu ce din nu stiu ce autori (nu stau acu' sa caut comentariul, dar ai zis clar ca nu putem avea o discutie si mi'ai enumerat niste autori; daca tot ai facut asta si esti ferm convins pe cititele mele si mai ales pe necititele, de ce nu deschizi tot aici subtopicuri ca sa discutam? ori flenduri asa prin fata mea numele alea mari pentru ca nu te poti lepada de stiinta de carte?). Si te'am intrebat cine esti tu, ca om, fara acele carti si de ce trebuie sa deconsideri pe cineva care a citit...poate...altceva? Si de ce nu se poate vorbi liber in loc sa calcam toti in odaia (biblioteca) unde ne inviti tu. Am sa te strang cu usa daca mai insisti. Sa stii ca acu' is pasnica...si nu prea conteaza a cui!

Hotaraste'te, deci, unde te afli, ca nu ai reusit sa ma lamuresti. Ramai la Iisus - o experienta personala (poate sau nu poate fi)...sau ne inviti (deloc pasnic) sa ingurgitam niste carti de niste nume mari, ca altfel nu ai ce discuta cu noi? Cu mine...ma rog.

Iti detaliez maine, dar eu zic sa iti doresti cat mai putine pe subiectul...cu principiul. Ca numele de carti pe mine ma obosesc.

O sa'ti zic si tie ce le'am zis altora pe aici. Te pierzi in frazeologie. Iti arat cel putin patru comentarii unde te contrazici singur, pierzand principiul...fara sa iti dai seama. Cu desen. Cu ce vrei tu.
Bezna Zorilor

Mesajde Ioan Guist » 20 Noi 2017, 02:12

No ...si daca-mi zici si mie ca ma pierd in frazologie ce-o fi ?? Raman fara cai la bicicleta?
Slabesc sau ma ingras? Sunt primul cioban incoerent? sau ce?

Pe subiectul asta era asa o intalnire cu si despre copii.Ce treaba ai tu un om mare in copilaria asta?

P ebune, exista deja deschise subiecte pe religie si cat esi mai cate.Care-i ideea cu subiectul asta?

PS nu cred ca amenintarile de orice fel ...te prind.
Ioan Guist

Mesajde Bezna Zorilor » 20 Noi 2017, 19:09

Mie imi place de voi toti (dar nu o spun prea des), dar hai sa nu ne lepadam de adevar.

Pai daca vrei sa fii un cioban incoerent (nu cred ca esti) de ce nu zici asa, inainte de orice comentariu? Ca sa nu ne asteptam la nimica de la tine, si sa stim si noi ca te'ai spalat pe maini si ca nu iti asumi cele spuse.

Departe de mine sa amenint...cu coduri penale si astea, dar cu usa tot te strang. :lol:

Pai tocmai ca am inteles ca topicul asta e pentru copiii domnului, oricare din ei, de asta si comentariile mele au fost si sunt umaniste (nu doar aici pe topic, ma pot infiltra cu aceleasi zise si pe alea cu biblia), de asta nu am inteles de ce trebuie sa vehiculezi nume mari? Asa plin de tine esti ca ai citit chestiile alea? Asa esti convins ca numai tu?

Haide ca a trecut comunismul, avem cu totii acces la biblioteci. DAR NU DESPRE ASTA ESTE VORBA!

Tu zici un lucru si te dezici de el. Frumos o fi!
Bezna Zorilor

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE