Adogmatic. Adica vreau sa zic ca abia dupa ce definesti ce inseamna moralitatea pentru tine poti raspunde. Asta ar avea legatura mai mult cu constiinta de sine, si nu neaparat cu o dogma. As zice cumva ca lucrurile sunt putin invers decat a scris Cristi mai sus. Moralitatea e un concept inventat, sau asa se spune, care a venit pentru a face ordine in lume, pentru ca omul sa nu mai omoare cu sange rece caprioara, etc. Dar insasi inventia asta...nu ar fi venit daca omul, prin natura lui, nu ar avea in suflet ceva moral, preocuparea pentru frumos, bine, armonie, spirit. Mare parte din actiunile lui sunt imorale (si o alta parte morale), de aceea el tinde catre moralitate intocmai ca inspre mantuire. Moralitatea e ceva flexibil, adica noi ca oameni o ajustam in functie de ce interese avem. Adica poate fi mai mica, mai mare, putem chiar calca pe ea, daca trebuie sa ne atingem scopurile cu orice pret, prin orice mijloace.
Chestiunea cu unghia de la picior nu o stiu, dar pot sa analizez chestiunea din vorbe. Ca la vorbe zic ca am fluenta si succes.
Sunt o persoana pro-avort. Spun asta pentru ca cei care considera avortul o crima sunt aceia care vad potentialul din acel ovul de a se transforma intr'o fiinta. Ori este reductiv sa cataloghezi ca fiind crima doar judecand din perspectiva asta. In realitate, adevarata crima este sa cresti un copil care nu este dorit sau care este dorit de doar unul din parinti, si aici spun femeia, pentru ca la un nivel subconstient este intiparita ideea ca daca apare un copil, atunci barbatul acela se va induiosa si ii va da ceea ce nu i'a dat de la inceput in relatie. Si majoritatea barbatilor nu au un cuvant de spus la acest lucru, si raman cu copilul si langa femeia respectiva, situatie care nu duce la altceva decat la dezastru si frustrare, pentru ca copilul acela a venit pe lume din ambitia femeii si folosit in scopuri mizere. Un copil nu trebuie sa vina ca sa uneasca doi oameni care de la inceput nu au fost uniti. Un copil trebuie sa fie dorit, iar daca nu este dorit si a venit accidental, trebuie sa fie imediat dorit, adica cei doi sa se afle intr'o relatie de iubire. Doar asa un copil poate fi considerat dumnezeire si harul lui dumnezeu, altfel nu. Un copil poate sa apara cu orice cotaiala, acest lucru nu este harul lui dumnezeu. Traim niste vremuri in care metodele de a nu il face pe o masa nepusa sunt variate, cu toata sensibilitatea la ideea ca altii si'l doresc si nu il pot avea...lucrurile trebuie despartite. Daca cineva nu poate avea ceva, asta nu inseamna ca trebuie sa ai tu, cu riscul de a iti complica viata din motivele enumerate mai sus.
Plus ca crima este crima atunci cand omori ceva care are constiinta. Sau, cel putin, asa cred eu.
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.