Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Moralitatea

Mesajde cristi_vidican » 06 Dec 2017, 11:53

Sigur că atunci când cineva e de vină, normal ar fi să se găsească toți vinovații.
Legea (statului) așa sancționează ... și complicii.
Și, cauza principală a relațiilor sexuale până la căsătorie o reprezintă dorința bărbatului.
Tocmai de aceea, pentru poate avea sex fără angajamentul căsătoriei, bărbatul nu mai vrea să se însoare.

De ce să faci PFA, dacă poți să vinzi și fără

Când am ridicat problema avortului, n-am vrut să discutăm despre avort, ci despre problema relativității morale, care e tot mai largă.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde csaa » 06 Dec 2017, 12:25

cristi_vidican scrie:....
Și, cauza principală a relațiilor sexuale până la căsătorie o reprezintă dorința bărbatului.
Tocmai de aceea, pentru poate avea sex fără angajamentul căsătoriei, bărbatul nu mai vrea să se însoare.

.....

Ce vorbesti dom'le!!!!!? Adica domnisoara consimte din mila fata de bietul animal sexual care scheauna pe langa ea? Bine, poate la primul, dar la al doilea? Dar la al treilea?
Da-mi voie sa nu fiu de acord cu dumneata! Ba chiar sa fiu de acord cu sexul inaintea casatoriei.

PS- am doi baieti, asa ca... :roll:
csaa

Mesajde mircea » 06 Dec 2017, 12:40

cristi_vidican scrie:Sigur că atunci când cineva e de vină, normal ar fi să se găsească toți vinovații.
Legea (statului) așa sancționează ... și complicii.
De ce să faci PFA, dacă poți să vinzi și fără
Când am ridicat problema avortului, n-am vrut să discutăm despre avort, ci despre problema relativității morale, care e tot mai largă.

Vezi Cristi, pana si tu mergi pe acelasi fagas batatorit, chiar daca nu o spui direct. Ma mira....
-----si complicii . Aici deja minimalizezi vinovatia barbatului pentru ca el este doar un complice, femeia fiind vinovatul principal.
....dorinta barbatului......barbatul nu mai vrea sa se insoare . Spui in sensul ca da ....cauza este dorinta barbatului, dar uite ca exista raul suprem....femeia care se ofera.....si de aia cealalta dorinta a barbatului (de a se casatori) este inhibata.
Daca se vrea moralitate....musai sa fie aceeasi unitate de masura si asta nu prea se intampla.
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde mircea » 06 Dec 2017, 12:50

csaa scrie:
cristi_vidican scrie:....
.....

Ce vorbesti dom'le!!!!!? Adica domnisoara consimte din mila fata de bietul animal sexual care scheauna pe langa ea? Bine, poate la primul, dar la al doilea? Dar la al treilea?
Da-mi voie sa nu fiu de acord cu dumneata! Ba chiar sa fiu de acord cu sexul inaintea casatoriei.
PS- am doi baieti, asa ca... :roll:

Csaa, da de unde stii tu numarul animalelor sexuale ce stau in preajma domnisoarei, oricare ar fi ea ?
Aici deja iti expui propriile fantezii sexuale ? Te si vezi un pic prin peisaj...

Pe bune....nu mai veniti cu mesaje din astea, de adolescenti intarziati.
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde csaa » 06 Dec 2017, 13:00

Cine a zis ceva de un numar. Eu doar va arat realitatea. Voi discutati despre povesti cu zane.
Nu ma vad acolo. Nu pot. Sunt insurat, iar unul din copiii mei a depasit deja varsta adolescentei.
csaa

Mesajde Shrek » 06 Dec 2017, 13:53

Cu ceva vreme în urmă, o cunostinta veche ( as putea sa-i spun chiar " prima dragoste") , pe care o invidiam intr-un fel pentru pozitia socială pe care o ocupă, fiind director de banca sau sucursale, ceva de genul aceste, îmi povestea cum ca la începuturile carierei sale a fost nevoita sa se culce cu mai marele băncii pentru a promova. Intr-un fel chiar o santaja , in caz contrar urmând sa fie data afara si amenințată ca nu isi va mai gasi un job in domeniul bancar. Circumspect cum sunt de obicei, camrezand ca vrea sa " sensibilizeze, am intrebat-o de ce nu a anunțat poliția sau sa-l reclame intr-un fel pe acel "bos ", la care ea mi-a răspuns ca, desi i-a fost greu sa accepte, a preferat sa asigure confortul financiar familiei decat sa fie " loiala" sotului care, chiar si daca i-ar fi prins in fapt , tot nu ar fi crezut, fiind un bombalau.
Astea fiind zise, putem discuta despre moralitate în " speța "de fata: a procedat tanti corect, din punct de vedere al instinctului de supraviețuire, primand in fata " moralității "? Putem acuza o astfel de doamna , onorabilă altfel, de imoralitate?
Aceasta postare nu se doreste sa puna intr-o lumina proasta femeia de cariera. Doar ca vreau sa arăt ca uneori, in spatele unor povesti despre femei de suces, se ascund lucruri tragice.
Shrek

Mesajde cristi_vidican » 06 Dec 2017, 15:17

Mircea,
Ce am vrut sa spun a fost ca in cazul vinei pt avort, vina o au toti cei implicati.
Folosirea termenului de complice a fost nefericita
Ba chiar accentuam vina mai mare a barbatilor

Cu ceva vreme in urma, o familie cu 2 fete s-a trezit cu amândouă fetele însărcinate. Si nu erau căsătorite.
Când au aflat, baietii au încurajat fetele la avort. Fetele au rezistat si au păstrat copii. Una din ele a trecut si printr-o interventie chirurgicala. Intre timp copiii s-au născut si, daca am.informatiile corecte, barbatii si-au asumat rolul de tati si totul e bine
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 06 Dec 2017, 15:22

@Shrek,
Povesti de genul celor spuse de tine le-a spus si Ludovic Orban, iar doamnele au tăcut atunci.

Bancheta functioneaza dupa etica de circumstante.
Data viitoare, daca circumstanta o va cere, va avansa in cariera.
Problema e ca in felul acesta se erodeaza moral, iar familia ... Are de suferit
cristi_vidican

Mesajde Ioan Guist » 06 Dec 2017, 15:41

Barbatul si femeia sunt diferiti. Diferit nu inseamna ierarhie.Subliniez asta ca sa nu se deschida inca un subiect .
Diferit inseamna ca sunt diferite si capabilitatile pe anumite spete.
Nu poti pune un barbat sa faca ce face o femeie din "joc de glezna". Nici invers.
Cand femeia sau barbatul are o viata solitara, e musai sa faca anumite lucri si singur.Nu inseamna ca le face ca si sexul opus.

Acuma,pentru anumite decizii in casnicie este mai potrivita logica, aptitudinile si aplecarile unui anumite parti.Pentru alte zone de decizie , parerea si logica (ce vine instinctiv) a celelalte parti e mai potrivita.

In decizile cu implicatii pe termen lung, fiind mult mai "rupti" de cele zilnice si de moment, barbatul are un cuvant mai greu si implicit responsabilitatea

In decizia intreruperii unei sarcini, RESPONSABILITATEA e a Tatalui, aproape totala.Cu atat mai mult intr-un cuplu casatorit .
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde cristi_vidican » 06 Dec 2017, 18:00

Shrek scrie:Cu ceva vreme în urmă, o cunostinta veche ( as putea sa-i spun chiar " prima dragoste")

Tu îți dai seama ce război mondial stârnești dacă ți se află identitatea?
Cu sigurnață vor cădea bursele. :lol:
cristi_vidican

Mesajde Shrek » 06 Dec 2017, 19:33

All, alo! Este doar o poveste! Cei drept inspirată din realitate!Doar ca, neavând acceptul doamnei, am "schimbat " locul de munca. In rest este cat se poate de reală.
Shrek

Mesajde paul » 06 Dec 2017, 20:05

Shrek scrie:a preferat sa asigure confortul financiar familiei decat sa fie " loiala" sotului care, chiar si daca i-ar fi prins in fapt , tot nu ar fi crezut, fiind un bombalau.

Eeei, vezi tu Shrek-ule, dar mai ales tu draga Mircea, prima parte a frazei e ... poveste nemuritoare, fontanela (partea cu rosu) e ... quintesenta.
Adica, mai intelesul puritanilor, cand o femeie gandeste asa despre un barbat, de regula sotul, ala-i ... mancat ! :oops:
Si mai adica, Shrek-ule poti s-o iei ... in catare ! Pica la prima ambuscada ! :lol: Asta, doar daca nu ti se pare imorala ... vanatoarea ! ;)
LE ... saracele femei, cum ridicam noi (mai ales eu) aratatorul numai spre ele ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cristi_vidican » 06 Dec 2017, 20:20

Shrek scrie:All, alo! Este doar o poveste! Cei drept inspirată din realitate!Doar ca, neavând acceptul doamnei, am "schimbat " locul de munca. In rest este cat se poate de reală.

Ai uitat să schimbi și menționarea iubitei.
Sau era invers? Nu era prima iubită. :lol:

Viața bate filmul!
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 06 Dec 2017, 20:28

paul scrie:LE ... saracele femei, cum ridicam noi (mai ales eu) aratatorul numai spre ele ! ;)

Păi, să ne imaginăm.
Dacă doamna e așa de sus, probabil domnul nu e așa de sus.
Posibil ca doamna să fie ... capul financiar al familiei.
S-au s-a gândit ... dacă pică un divorț, să am măcar un post bun care să mă ajute.

Cunosc un caz în care ea a ajuns realizată financiar.
El era casnic. Avea grijă de fetiță, făcea curat prin casă, scria tot timpul pe net, blogăr de carieră, doar că nu scotea niciun ban din asta.
Ea s-a săturat de el și, cum ea plătea rata la apartament, l-a scos afară cu tot ce avea.

Omul e muritor (în adevăratul sens al cuvântului) de foame.

Multe femei în astfel de situații, ca cea menționată de Șrec, datorită instinctului de conservare, fac ca prima iubită ... a lui Șrec.
Vă rog să nu mă înțelegeți că am ceva cu femeile.
Și bărbații fac la fel dacă pot.
Nu-i mai vinovată Eva decât Adam, ba mai mult Adam, că trebuia să aibă grijă.
cristi_vidican

Mesajde mircea » 07 Dec 2017, 22:44

Paul, cine vede femeia ca depozitara raului universal, are sigur o problema cu demonii din capul lui .
Cazuri de astea sunt intalnite si printre barbati, care practica un alt fel de prostitutie .
Astea sunt chestiuni care tin de caracterul fiecaruia, fie barbat sau femeie.
Ma opresc aici....chiar nu as vrea sa o dam in balarii.
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde Bezna Zorilor » 08 Dec 2017, 02:53

Mircea, te urmaresc cu mare drag!
Fişiere ataşate
mmm.jpg
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE