Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Moralitatea

Mesajde Bezna Zorilor » 10 Dec 2017, 02:16

Trebuie sa recunosc ca nu am inteles foarte bine chestiunea cu voia domnului. Adica eu daca iau anticonceptionale ar trebui sa le iau degeaba, caci voia domnului ar exista oricand si oricum. Logica, insa, nu ma lasa sa nu ma intreb daca intre mine si voia domnului nu este de fapt o alegere care sa se interpuna...(atat cat poate fi ea de alegere, caci nu creditez foarte mult liberul arbitru).

Pana la urma Biblia de cine e scrisa? Pentru ca uneori tind sa cred ca a fost scrisa de niste oameni destepti cu scopul de a tine masele in frau. Nu stiu daca se reuseste, iar intrebarea "cum ar fi fost mai bine" de multe ori nu isi are rostul. Caci religia duce atat la retinere, cat si la fanatism.

Un intelept a spus ca prezentul, viitorul si trecutul sunt doar o iluzie, desi una foarte persistenta. Eu cred ca asta se leaga foarte bine cu destinul, care de fapt este inconstientul...nostru colectiv.

Raman la parerea ca omul trebuie sa isi foloseasca si gandirea, nu numai credinta (ce facem cu copiii rezultati din adulter sau viol?). Iar inainte de credinta propovaduita de carti, trebuie sa isi asculte credinta de sine, aceea ca poate exista ceva in care merita sa creada...dumnezeul lui si numai al lui...dar sa faca ceea ce considera de cuviinta. Se spune ca oamenii, pana la urma, fac ceea ce sunt construiti sa faca.

Moralitatea e a fiecaruia, de aceea este flexibila, in functie de interesele personale. De aceea omul trebuie sa faca ceea ce simte el ca este bine pentru el. Adica...gandirea lui si simtirea lui...doar ele il conduc.

Va doresc la toti un decembrie linistit, un vin bun...musai baut langa si cu cei iubiti...si o masa fara grasimi. :lol: Si pentru ca nu pot ajunge la vernisajul unui prieten foarte drag din Iasi, dar ma gandesc mereu la el, salut, cu aceasta ocazie, toti moldovenii de pe forum.
Fişiere ataşate
20621173_10155787582609903_2560849714936620768_n.jpg
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde yuonyuon » 10 Dec 2017, 16:07

cornelioandanciu scrie:Moralitatea ? Este ilustrata de proverbul urmator :""ce tie nu-ti place, altuia nu-i face ! "". Pai daca unuia ii place sa fure, de exemplu ? :lol: Asta este proverb romanesc. Se poate deci interpreta, exact cum unii au interpretat Constitutia spre propriul lor folos. Adica a fost moral si asa, da si invers.
Moralitatea , pana la urma , este un concept utopic pentru societatea umana. Se spune in Evanghelie ca nimeni nu este fara de pacat. Pentru a fi moral, musai trebuie ca in viata noastra sa il includem pe Dumnezeu, acceptandu-l nu numai formal, si totodata sa stim sa ne delimitam de extremismul religios, de fundamentalismul religios, care nu ne poate duce decat la niste constrangeri atat de dure, incat nu vor putea fi morale.
Dupa parerea mea, pentru a fi moral este suficient sa respectam cele zece porunci. Care ati reusit, sa ridice doua degete in sus ! :D
cu asa logica normal ca totul se interpreteaza. nustiu daca i place vreo unuia sa fie furat ,mai ales daca e hot.
yuonyuon

Mesajde mircea » 10 Dec 2017, 21:07

Bezna Zorilor scrie:......................
Raman la parerea ca omul trebuie sa isi foloseasca si gandirea, nu numai credinta (ce facem cu copiii rezultati din adulter sau viol?). Iar inainte de credinta propovaduita de carti, trebuie sa isi asculte credinta de sine, aceea ca poate exista ceva in care merita sa creada...dumnezeul lui si numai al lui...dar sa faca ceea ce considera de cuviinta. Se spune ca oamenii, pana la urma, fac ceea ce sunt construiti sa faca.
.............

Mandro, ai tu asa un fel de a spune.......
Esti o mare pacoste, dar pentru ce si cum spui (meritul tau) si pentru faptul ca sunt obisnuit cu pacostele de pe langa mine (obisnuinta mea) , nu-mi este deloc greu sa-ti transmit admiratia si respectul meu.
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde Mircea_63 » 10 Dec 2017, 22:26

Presupunand ca ati descoperit ceva care ar dovedi clar si fara putinta de tagada ca Dumnezeu nu exista, iar descoperirea respectiva nu ar aduce niciun beneficiu sau pericol omenirii, v-ati face publica descoperirea?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde cristi_vidican » 10 Dec 2017, 22:53

Mircea_63,
E absurd sa te gândești la absurd
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ioanpuiu » 11 Dec 2017, 00:02

cristi_vidican scrie:E absurd sa te gândești la absurd

Absurd este ca Dumnezeu să fi greşit, să-i fi dat omului creier degeaba, fără nici un rost.
Absurdă a fost, la vremea ei, ideia că pămîntul se roteşte.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Bezna Zorilor » 11 Dec 2017, 03:23

Majoritatea filozofilor si'au facut publice descoperile, s'au rasucit toata viata sa il conteste pe dumnezeu si tot nu au reusit. Dar mai sunt si oameni simpli printre noi, adica 90% si ei au nevoie cu tarie sa creada in ceva. Daca as fi filozoafa poate ca mi'as publica scrierile, dar nu as fi niciodata sigura, nimeni nu este. Poate ca o dovada clara nu ar aduce un asteroid peste omenire, dar ar aduce tristete in lume.
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde cristi_vidican » 11 Dec 2017, 09:34

ioanpuiu scrie:Absurd este ca Dumnezeu să fi greşit, să-i fi dat omului creier degeaba, fără nici un rost.

Ceea ce spune Mircea_63, în felul în care eu văd lucrurile, sună cam așa: dacă ați descoperi că mierea de salcâm nu există, ați fi gata să scrieți asta?
Odată ce am constatat (eu) că Dumnezeu există, nu mai pot să ajung la altă concluzie.
De aceea am spus că e absurd.

P.S. Dar, sunt gata întotdeauna să recunosc și să afirm adevărul.
cristi_vidican

Mesajde yuonyuon » 11 Dec 2017, 11:17

cristi_vidican scrie:
ioanpuiu scrie:Absurd este ca Dumnezeu să fi greşit, să-i fi dat omului creier degeaba, fără nici un rost.

Ceea ce spune Mircea_63, în felul în care eu văd lucrurile, sună cam așa: dacă ați descoperi că mierea de salcâm nu există, ați fi gata să scrieți asta?
Odată ce am constatat (eu) că Dumnezeu există, nu mai pot să ajung la altă concluzie.
De aceea am spus că e absurd.

P.S. Dar, sunt gata întotdeauna să recunosc și să afirm adevărul.
Deci mierea de salcam a ajunst un mit , pe rafturile magazinelor romanesti?:)

Constatarea trebuie sa fie corecta ca sa ajungi la o concluzie buna.
Fumatorii au constatat ca tigarile is "cool" si au ajuns la concluzia ca nu mai pot sa se lase.

Constatarile is trecute cu vedera iar CONCLUZIILE is BATUTE in cuie!
yuonyuon

Mesajde cristi_vidican » 11 Dec 2017, 11:26

yuonyuon scrie:Fumatorii au constatat ca tigarile is "cool" si au ajuns la concluzia ca nu mai pot sa se lase.

Faptul că sunt cool și că fumatul ucide, sunt lucruri care nu se contrazic neapărat.
Fiecare are dreptate. Doar că atunci când stai în fața morții, s-ar putea să nu mai fie cool deloc, ci să fie cool în celălalt sens, adică de răcoros.
cristi_vidican

Mesajde yuonyuon » 11 Dec 2017, 13:53

cristi_vidican scrie:
yuonyuon scrie:Fumatorii au constatat ca tigarile is "cool" si au ajuns la concluzia ca nu mai pot sa se lase.

Faptul că sunt cool și că fumatul ucide, sunt lucruri care nu se contrazic neapărat.
Fiecare are dreptate. Doar că atunci când stai în fața morții, s-ar putea să nu mai fie cool deloc, ci să fie cool în celălalt sens, adică de răcoros.
Uite eu unu nu am dreptate . mam inselat de fiecare data cand mi am dat cu parerea despre ceva. sa zicem in apicultura de N ori . pana am ajuns pe linia de plutire . Si sunt convins ca mai am de invatat din ce in ce mai mult . defapt primul lucru care il intelegi despre ceva este ca defapt nu sti nimic . idea dreptatii din "oficiu", este defapt un impuls reflexiv (orgoliu).

"constitutia " moralitatii: "ce tie nu iti place altuia nu i face " ,cred ca destul de clara pentru toata lumea , ce mai trebuie si manual de instructiuni?
yuonyuon

Mesajde Mircea_63 » 11 Dec 2017, 15:12

Ce tie nu-ti place... si daca mi-ar place sa fumez o tigara, dau si copiilor?
Nu-mi place laptele. Nu le dau copiilor?

Ar trebui sa renunt si la albine. Ma ling pe degete la storsul mierii, imi pare grozava atunci. In rest... nu ma omor dupa ea. Imi pare prea dulce!
Mircea_63

Mesajde cristi_vidican » 11 Dec 2017, 15:18

@yuonyuon
Problema mare a moralitatii si a ce tie nu-ti place, altuia nu-i face, e ca omul nu are putere sa tina asta.
In ajutorul argumentului meu vin toate veacurile de istorie, cu războaie, violuri, epurari etnice, avorturi etc.
Salvarea vine din alta parte, nu din noi insine.
Prin noi insine se vede ce putem face
cristi_vidican

Mesajde paul » 11 Dec 2017, 20:25

Bezna Zorilor scrie:
Raman la parerea ca omul trebuie sa isi foloseasca si gandirea, nu numai credinta (ce facem cu copiii rezultati din adulter sau viol?).

Ce sa facem cu copiii astia???
Ii chiuretam sau daca apuca sa se nasca ii dam la tomberon ! :oops:
Dupa care, respectabilele doamne pot continua sa si-o traga in voie cu amantul, ca deh ... bombalaul de sot nici daca vede nu crede ! :oops:
Mircea, sa nu ma bagi in seama !
LE ... asta-i un exemplu de gandire femeiasca, fara nici un Dumnezeu ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 12 Dec 2017, 01:16

Paul, rogu-te, am o intrebare: ce parere ai despre considerarea ca sfant martir a domnitorului Brancoveanu?
Mircea_63

Mesajde mircea » 12 Dec 2017, 01:37

paul scrie:
Bezna Zorilor scrie:Raman la parerea ca omul trebuie sa isi foloseasca si gandirea, nu numai credinta (ce facem cu copiii rezultati din adulter sau viol?).

Ce sa facem cu copiii astia???
Ii chiuretam sau daca apuca sa se nasca ii dam la tomberon ! :oops:
Dupa care, respectabilele doamne pot continua sa si-o traga in voie cu amantul, ca deh ... bombalaul de sot nici daca vede nu crede ! :oops:
Mircea, sa nu ma bagi in seama !
LE ... asta-i un exemplu de gandire femeiasca, fara nici un Dumnezeu ! :oops:

Paule, nu te bag in seama...si nici nu te iau in seama. La mine sarbatorile au inceput din septembrie ....asa ca nici tu sa nu o faci .
Ia citeste aici :
TIPLA !!!
Poate o citesc cati mai multi si mediteaza macar putin !
Draguta ... ESTI BUNA !!! BUNA RAU !!!

Si aici :
LE ... asta-i un exemplu de gandire femeiasca, fara nici un Dumnezeu !

Clar, .....asta mica a noastra (care intre timp a mai crescut), pacoste cum e de felul ei, iar s-a apucat de facut cu ulcica si sa se uite de jos in sus din coltul ochilor .
............................................

Iar cu avortul si aratatul cu degetul ?
Daca se ia de baza o fictiune de-a lui Shrek, unde ajungem ?
Isi pune cineva problema miilor de fete de 12-13 ani care raman gravide (majoritatea devenind mame) abuzate fiind de barbati in toata firea ? Dar de alea abuzate chiar de proprii tati (niste betivi abrutizati), sau frati sau veri sau cine mama dracului de nebun din familie ? Dar de fetele si femeile violate ....unde cifra sapte (sapte barbati) se tot repeta ?

Viata e mult mai complicata...si daca unu sufera ca nevasta-sa se babardeste cu amantul.....nu inseamna ca femeia este diavolul si ca trebuie sa dezinfectam pahare cu sulfuric....de-a-n boulea.

Cand Dumnezeu vrea sa piarza pe cineva, intai ii ia mintile !
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE