Pana la urma Biblia de cine e scrisa? Pentru ca uneori tind sa cred ca a fost scrisa de niste oameni destepti cu scopul de a tine masele in frau. Nu stiu daca se reuseste, iar intrebarea "cum ar fi fost mai bine" de multe ori nu isi are rostul. Caci religia duce atat la retinere, cat si la fanatism.
Un intelept a spus ca prezentul, viitorul si trecutul sunt doar o iluzie, desi una foarte persistenta. Eu cred ca asta se leaga foarte bine cu destinul, care de fapt este inconstientul...nostru colectiv.
Raman la parerea ca omul trebuie sa isi foloseasca si gandirea, nu numai credinta (ce facem cu copiii rezultati din adulter sau viol?). Iar inainte de credinta propovaduita de carti, trebuie sa isi asculte credinta de sine, aceea ca poate exista ceva in care merita sa creada...dumnezeul lui si numai al lui...dar sa faca ceea ce considera de cuviinta. Se spune ca oamenii, pana la urma, fac ceea ce sunt construiti sa faca.
Moralitatea e a fiecaruia, de aceea este flexibila, in functie de interesele personale. De aceea omul trebuie sa faca ceea ce simte el ca este bine pentru el. Adica...gandirea lui si simtirea lui...doar ele il conduc.
Va doresc la toti un decembrie linistit, un vin bun...musai baut langa si cu cei iubiti...si o masa fara grasimi.